U heeft uw e-mailadres nog niet bevestigd

Wim van Sinderen

Expert Kunst (fotografie)

Na zijn afstuderen als tekenleraar begon Wim van Sinderen (NL, 1958) zijn carrière in het begin van de jaren 80 als kunstjournalist en foto-editor voor tijdschriften (Vinyl, art-i) en het dagblad Het Parool. Van 1992 tot 2001 was hij een van de twee stichtende curatoren van Kunsthal Rotterdam, gespecialiseerd in hedendaagse visuele cultuur zoals fotografie. Van Sinderen is een stichtend lid en senior curator van het Fotomuseum Den Haag, evenals bewaarder van de fotocollectie van het Gemeentemuseum van Den Haag.

Het Fotomuseum van Den Haag is in december 2002 geopend. Het museum wil elk jaar ten minste zes innovatieve exposities houden met een focus op gevestigde namen en nieuw talent. Het museum werkt hand in hand met de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek Leiden.

Als curator heeft Van Sinderen verschillende monografische tentoonstellingen gemaakt, variërend van historische fotografen als Erwin Blumenfeld, Manuel Alvarez Bravo en Leonard Freed tot de hedendaagse fotografische 'beeldmakers' Michael Najjar, Loretta Lux, Paolo Ventura, Jasper de Beijer en Erwin Olaf. In 2012 was hij conservator van twee overzichtstentoonstellingen van het werk van Pieter Hugo en Antoine d'Agata. In 2015 werkte hij aan de overzichtstentoonstellingen van de foto's van Anton Corbijn (1-2-3-4) en Hellen van Meene. Hij wordt beschouwd als een expert in het leven en werk van de Nederlandse fotograaf/dichter Gerard Petrus Fieret (1924-2009).

Vanaf 1982 publiceerde Van Sinderen ongeveer 60 boekpublicaties of werkte er aan mee en stelde meer dan 180 tentoonstellingen samen. Hij werd benoemd tot jurylid van de 2016 Deutsche Börse Photography Foundation Prize in Londen en lid van de General Jury of World Press Photo 2017. Hij was gastcurator (Michael Wolf retrospectief) en jurylid (Photo Book Award) tijdens de 2017 editie van het fotofestival Les Rencontres d'Arles. Wim van Sinderen is genomineerd voor de prestigieuze Prix Pictet.

 • Bachelor in de kunst
 • Stichtend curator van Kunsthal Rotterdam
 • Stichtend lid en senior curator van het Fotomuseum Den Haag
 • Hij heeft 60 boekenpublicaties gepubliceerd of werkte er aan mee en meer dan 180 fotografietentoonstellingen samengesteld

Hoe werkt verkopen via Catawiki?

 1. 1. Aanmelden als verkoper

  Registreer u gratis als verkoper. U kunt zoveel objecten van premiumkwaliteit aanbieden als u wilt.

 2. 2. Objecten aanbieden

  Als uw objecten door onze experts zijn goedgekeurd, worden ze geveild in één van onze veilingen.

 3. 3. Spanning van de veiling

  Ervaar de spanning van een veiling als er vanuit de hele wereld op uw objecten wordt geboden!

 4. 4. Veilig geld verdienen

  U verstuurt het object pas nadat de koper heeft betaald. Catawiki regelt het betalingsverkeer.

De voordelen van verkopen via Catawiki

 • Hoge opbrengsten

 • Snelle verkoop

 • Veilig betalingssysteem

 • Bieders uit heel de wereld

 • Toezicht door experts

 • Minimumprijs mogelijk bij dure objecten

 • Professionele klantenservice

 • Gebruiksvriendelijk

Begin nu met verkopen

Download de Catawiki Veiling App

Download in de App Store Download in de App Store

X
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen