We are hiring!

Forum (96943 berichten)

Populaire forums

Overige forums

Recente berichten door enigma

Toon berichten in de volgende talen

07-09-2019 17:45:01
enigma 44 berichten

Onderwerp: Algemeen - Problemen met de site / Hoofdpagina

Het is zeker geen cookie probleem, want bij mij doet ie het ook al een hele tijd niet meer.

 
29-07-2019 20:40:45
enigma 44 berichten

Onderwerp: Algemeen - Problemen met de site / Catawiki tijdelijk overbelast

De velingsite site en  het forum is momenteel het enige wat toegankelijk is op CW.

 
25-07-2019 10:20:00
enigma 44 berichten

Onderwerp: Algemeen - Nieuws / Onderhoud

Ik weet niet wat je precies met "alle berichten" bedoeld, maar die van eergisteren zijn er nog steeds niet en zullen ook nooit komen. Ze zijn gewoon nooit verzonden. Ik had zelf toen een paar berichtjes verzonden, CW twijfelde een paar seconden, en sprong dan terug naar een veiling pagina. Er is ook nooit bevestigd door CW (middels de groene balk) dat ze daadwerkelijk verzonden zijn. En dat zijn ze dus niet, ik heb de volgende morgen bevestigd gekregen dat de beoogde ontvanger wel een melding had gekregen, maar geen bericht.

 

Enigma

 
24-07-2019 15:11:32
enigma 44 berichten

Onderwerp: Algemeen - Nieuws / Onderhoud

Voor alle duidelijkheid van alle berichtjes die gisteren middag en avond verzonden zijn heeft de ontvanger wel een melding gekregen, maar het bericht zelf nooit ontvangen. En ze keren ook niet terug in je berichtenbox nu alles weer werkt. Het eerste "normale" bericht dat ik gisteren ontving was om 22.43. Het kan eerder goed geweest zijn, maar ga er maar vanuit dat alle berichtjes die voor die tijd verzonden zijn, de ontvanger nooit heeft, en zal, ontvangen.

 

Enigma

 
23-07-2019 17:45:16
enigma 44 berichten

Onderwerp: Algemeen - Nieuws / Onderhoud

De zoekmachine werkt al weer een tijdje, maar de post nog niet. Ik kreeg op mijn eigen E-mail account een bericht van CW dat er een berichtje was van Harry56, en als ik daat op klik zegt ie "Oeps, bericht niet gevonden! Er staat ook geen ongeopende berichtje in mijn profiel.

 

Enigma 

 
20-05-2019 14:42:57
enigma 44 berichten

Onderwerp: Boeken - Afspraken over toevoegen gegevens / Doublures

Ze kopieren alles, ISBN, jaartallen etc. Je kunt dus nooit zien wanneer ze echt zijn uitgegeven. Maar ze hebben zeker geen eerste drukken uitgegeven. Er zijn zelfs 12 Zwarte Beertjes, waar je perse binnen op de titelpagina moet kijken om te zien dat het geen origineel, maar een Areopagus uitgave is.

 
20-05-2019 12:02:39
enigma 44 berichten

Onderwerp: Boeken - Afspraken over toevoegen gegevens / Doublures

Met dit soort wijzigingen moet je heel voorzichtig zijn. Het boek is ook door Bruna uitgegeven. Uitgeverij Areopagus nam boeken van diverse uitgevers en de enige wijziging die er dan is is de vermelding "Areopagus" op de titelpagina, en meestal, maar lang niet altijd, vermeld het colofon dan nog dat het een licentie uitgave betrefd.  

Areopagus heeft zelf zeer weinig boeken uitgegeven. Ze jatten boeken van anderen (met toestemming) om de verticale prijsbinding voor boeken te omzeilen.

 

 
17-05-2019 16:55:10
enigma 44 berichten

Onderwerp: Algemeen - Problemen met de site / Items niet zichtbaar

Maar ik zie nog steeds geen plaatjes op de hoofdpagina van "nieuw in..

M.v.g.,

Enigma

 

 
21-04-2019 19:40:56
enigma 44 berichten

Onderwerp: Strips - Kuifje en Hergé / Kuifje wat betekenen die codes

Het Belgische D-nummer is meer dan alleen een registratie het is een wet.

Ik laat hieronder het begin ervan zien. Mocht er iemand de hele wet willen zien, dan kan ik die wel toesturen.

Per 1 januari 1966 is bij koninklijk besluit in België vastgesteld dat alle in België uitgegeven publikaties bij de Koninklijke Bibliotheek België, aangeboden en geregistreerd dienen te worden.

 

MINISTERIE VAN NATIONALE OPVOEDING EN CULTUUR

EN MINISTERIE VAN VERKEERSWEZEN EN VAN

POSTERIJEN, TELEGRAFIE EN TELEFONIE

-

31 DECEMBER 1965. - Koninklijk besluit tot uitvoering van de

wet van 8 april 1965 houdende instelling van het wettelijk depot

bij de Koninklijke Bibliotheek van België

-

BOUDEWIJN, Koning der Belgen,

 

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

 

Gelet op de wet van 8 april 1965 tot instelling van het wettelijk depot bij de Koninklijke Bibliotheek van België;

 

Gelet op de wet van 26 december 1956 op de postdienst, gewijzigd bij de wet van 20 augustus 1962;

 

Gelet op het advies van de Raad van State;

 

Op de voordracht van Onze Minister van Nationale Opvoeding, van Onze Minister-Staatssecretaris voor Nationale Opvoeding en van Onze Minister van Posterijen, Telegrafie en Telefonie,

Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

 

Artikel 1. Het exemplaar van een werk, dat ter uitvoering van voornoemde wet van 8 april 1965 gedeponeerd wordt, moet volledig zijn, in perfecte staat en volkomen gelijk zijn aan een exemplaar van de te koop gestelde, te huur aangeboden of kosteloos verspreide gewone uitgave.

 

Art. 2. De boeken en brochures die van ambtswege krachtens artikel 2 van de wet dienen gedeponeerd, omvatten alle niet-periodieke publikaties van ten minste vijf bladzijden, de omslagbladzijden niet inbegrepen. Tot deze categorie van publikaties behoren onder meer de verzamelingen van teksten, fotografieën, kunst- of wetenschappelijke platen welke bestaan uit afzonderlijke bladen onder eenzelfe omslag samengevoegd, alsmede de aardrijkskundige kaarten en andere vergezeld van een gedrukte tekst.

 

Behoudens ingeval de hoofdconservator van de Koninklijke Bibliotheek hierover speciaal anders beslist, is de verplichting tot deponeren niet van toepassing op de publikaties die volledig of hoofdzakelijk voor reclamedoeleinden bestemd of van kortstondig belang zijn, zoals catalogussen en prospectussen van handelsondernemingen, telefoongidsen, dienstregelingen, prijslijsten, kalenders en agenda’s.

 

Art. 3. De in België uitgegeven publikaties moeten gedeponeerd worden binnen vijftien dagen volgend hetzij op de datum van de eerste verspreiding van het werk, hetzij op de datum

van de kennisgeving van de speciale beslissing van de hoofdconservator van de Koninklijke Bibliotheek, genomen overeenkomstig lid 4 van artikel 2 van voornoemde wet van 8 april 1965.

 

M.v.g.,

Enigma

 

 
29-09-2018 06:37:55
enigma 44 berichten

Onderwerp: Algemeen - Problemen met de site / glitch?

Je bent niet de enige

 
10-08-2018 20:41:55
enigma 44 berichten

Onderwerp: Boeken - Boeken algemeen / lijk halfstok

Sorry mocht ik je beledigd hebben. Ik weet dat jij die niet geplaatsts hebt, maar soms zijn die afbeeldingen zo klein dat je nauwelijks kunt zien wat er nu wel of niet opstaat.

 
10-08-2018 20:22:24
enigma 44 berichten

Onderwerp: Boeken - Boeken algemeen / lijk halfstok

Dat is een goede vraag. Hoewel het uit die postzegel op CW niet te zien is. Zouden, bij een vergeten drukgang, ook de bloemetjes en de sigaar op de asbak wit moeten zijn.

 
10-08-2018 19:53:26
enigma 44 berichten

Onderwerp: Boeken - Boeken algemeen / lijk halfstok

De uitvoering met alleen witte letters is tot heden toe nog niet gesignaleerd. Echter er zijn wel meer voorbeelden bekend van Havank omslagen waar een kleur (drukgang) vergeten is en die aan de kwaliteits controle ontsnapt is. Het zijn eigenlijk geen misdrukken, maar wel unica waar je niet gauw een tweede van zult vinden. 

 
04-08-2018 11:59:36
enigma 44 berichten

Onderwerp: Boeken - Afspraken over toevoegen gegevens / Oorspronkelijke titel

Ja, maar dat is niet wat Morits bedoelde. Ik kom regelmatig in de catalogus tegen, bij bijzonderheden, iets als 12de t/m 19 druk is identiek. Dan moet de invoerder ze dus allemaal gehad hebben en had ze dus ook allemaal in kunnen voeren, want hoe zou ie anders weten dat er bv. een 15de druk ooit bestaan heeft? En daar gaat het mij als verzamelaar om. Bestaat een boek of niet, als het niet bestaat hoef ik er ook niet naar te zoeken, maar als het wel bestaat wil ik dat wel graag weten.

M.v.g.,

Enigma

 
04-08-2018 09:50:10
enigma 44 berichten

Onderwerp: Boeken - Afspraken over toevoegen gegevens / Oorspronkelijke titel

Als er een andere drukvermelding in staat is het een ander boek. Als die er niet in staat en geen andere jaartal kun je ook niet zien, laat staan bewijzen, dat het een herdruk is. Dus identieke herdrukken bestaan niet.

 
04-08-2018 08:45:07
enigma 44 berichten

Onderwerp: Boeken - Afspraken over toevoegen gegevens / Oorspronkelijke titel

Beste Morits,

Je vroeg wie er baat bij had om alle verschillende drukken op te nemen. Nou deze verzamelaar o.a. Van sommige schrijvers/reeksen verzamel ik dus alle varianten hoe klein dan ook de verschillen mogen zijn. En ik ben zeker niet de enige.

Enigma

 

 

 
03-08-2018 17:08:33
enigma 44 berichten

Onderwerp: Boeken - Afspraken over toevoegen gegevens / Oorspronkelijke titel

Ja dat is zeker handig voor het groeperen, ongeacht taal en editie, van wat in wezen hetzelfde boek is. Maar dan moet wel de originele titel overal hetzelfde zijn. En soms is dat voor interpretatie open. B.v. Gulliver’s reizen. Daarvoor staat 98 keer “Gulliver’s travels” ingevuld in CW en 1 keer “Travels into Several Remote Nations of the World. In Four Parts. By Lemuel Gulliver, First a Surgeon, and then a Captain of Several Ships:”. Hij wordt maar 1 x genoemd, maar dat is wel de officiële originele titel. Dan is er nog een probleem in die “four parts”, (Liliput ed.) Gulliver wordt vaak in delen uitgegeven, allemaal toch maar “Gilliver’s travels? Of de originele titel van het desbetreffende  deel?

 

M.v.g.,

 

Enigma

 
18-07-2018 18:23:59
enigma 44 berichten

Onderwerp: Boeken - Afspraken over toevoegen gegevens / Melding dubbele invoer

Het was ook niet bedoeld als kritiek. Wou er alleen op wijzen dat dingen anders kunnen zijn dan ze lijken. Want ook het omgekeerde komt veel voor, zelfde omslag, andere band. Dat is geen probleem als plaatje 1 de voorkant, plaatje 2, de achterkant en plaatje 3 de band is. Maar alleen plaatje 1 is verplicht, dus is het heel vaak raden of het nou wel of niet dezelfde boeken zijn, zelfs als je een boek zonder omslag als incompleet beschouwd.

M.v.g.,

Enigma

 
18-07-2018 16:10:15
enigma 44 berichten

Onderwerp: Boeken - Afspraken over toevoegen gegevens / Melding dubbele invoer

Beste Harry,

Ik wil me nergens mee bemoeien, maar je moet wel voorzichtig zijn met het aanmerken van boeken zonder stofomslag als doublure van boeken met. Het komt vaker voor dan je denkt dat een en hetzelfde boek, interieur en band, voorzien is van verschillende stofomslagen. Bovendien vind ik het zelf erg hinderlijk als een boek met stofomslag in de catalogus staat en te koop aangeboden wordt. Moet je wel eerst kijken of de verkoper zo vriendelijk is geweest om te vermelden of het aangeboden exemplaar inderdaad met stofomslag is. Want voor mij is een boek met en zonder stofomslag een ander boek en niet noodzakelijkerwijs een doublure. 

M.v.g.,

Enigma

 
30-04-2018 19:16:56
enigma 44 berichten

Onderwerp: Strips - Strips algemeen / Nederlandstalige antiquarische Science fiction strips gezocht ...

In Holland SF 11de jaargang nr. 4, 5 en 6 en 12de jaargang nr. 1 heeft de strip “Heelal van de angst” van Martin Lodewijk gestaan. En dat is bij mijn weten de enige volledige strip die er in de Holland SF gestaan heeft.

 
19-01-2018 17:12:56
enigma 44 berichten

Onderwerp: Boeken - Boeken algemeen / Pseudoniemen

Dat had ik ook altijd begrepen, maar blijkbaar niet alle invoerders. Er staan er dan nog al wat onder een verkeerde noemer (bij beide).

Enigma

 

 
19-01-2018 16:18:26
enigma 44 berichten

Onderwerp: Boeken - Boeken algemeen / Pseudoniemen

Heb inmiddels "De Gebroeders" vervangen door hun beider namen. Resteerd de vraag wanneer zijn zij beide auteur en wanneer is het [naar]?

Enigma

 

 
17-10-2017 17:49:51
enigma 44 berichten

Onderwerp: Ansichtkaarten - Ansichtkaarten algemeen / Datering Art Unlimited kaarten

Beste ansichtkaarten verzamelaars,

 

Ben onlangs in het bezit gekomen van een dertigtal ansichtkaarten van “Art Unlimited”. Geen ervan staat momenteel in de catalogus, en helaas is ook geen ervan gedateerd. Wel staat er een code nummer op namelijk “C” plus een nummer in de reeks  12100 en 12200. Is er iemand die weet of middels deze codering de kaarten te dateren zijn?

 

Ze hebben ook allemaal een titel, dus dat veld wil ik niet gebruiken voor het codenummer. Waar kan ik het dan wel invullen?

 

Ik zou graag een paar antwoorden willen hebben voor ik ze in ga voeren, anders doe ik mogelijk een hoop werk voor niks of bezorg een beheerder een hoop werk.

 

M.v.g.,

 

Enigma

 
05-09-2017 20:17:41
enigma 44 berichten

Onderwerp: Boeken - Boeken algemeen / Auteurs die alias gebruiken

Beste Baronselderie,

De echte naam van Frank Arnau is "Heinrich Schmitt".

M.v.g.,

Enigma

 

 

 

 
04-09-2017 23:07:15
enigma 44 berichten

Onderwerp: Boeken - Boeken algemeen / Auteurs die alias gebruiken

Eerlijk gezegd ben ik het roerend met Wow eens. Veel enthousiasme, maar weinig verstand van catalogiseren.  De eerste taak van een catalogus is het verzamelen van feiten en als er dan Jan Lul op een boek staat is dat de schrijver, hoewel z’n moeder hem waarschijnlijk anders noemde. Z’n echte naam is secundaire informatie.

 

En waarom zou ik alles van een vent (of dame) in een veld willen zien? Als iemand maar een pseudoniem heeft, maakt dat niet uit, maar als er meerdere zijn wel. Ik verzamel Multon, en wat van der Voort verder nog geschreven heeft zal me worst zijn. Maar ik als ik “Multon” opvraag in de catalogus krijg ik de 28 andere pseudoniemen er gratis bij, en kan ik plaatje voor plaatje gaan bekijken wat nou echt een “Multon” is en wat niet. Goed dan weet ik dat dan, maar ze selecteren kan ik nooit.

 

Als je het omdraait en eerste noemt wat er op het boek staat en dan de echte naam heeft iedereen er wat aan. Als je op de echte naam zoekt krijg je alles van die vogel, en als je op het pseudoniem zoekt alleen dat wat ie onder die naam geschreven heeft en de echte naam krijg je er dan gratis bij.

 

Voor mij is de huidige werkwijze, op het gebied  van pseudoniemen, van  CW een van de grootste ergernissen. Temeer omdat het ook lang niet altijd klopt. Wat is de echte naam van Havank? Nou ik kan je verzekeren dat z’n ouders hem nooit “Hans” genoemd hebben wat CW of Wikipedia ook mogen beweren.

 

M.v.g.,

 

Enigma

 
24-12-2016 12:40:06
enigma 44 berichten

Onderwerp: Boeken - Boeken algemeen / Keuning of Keunings

Waarschijnlijk was ik de dader. Er zijn bij mijn weten geen stringente richtlijnen m.b.t. uitgever vermelding in CW. Je hebt inderdaad maar twee mogelijkheden: a) precies vermelden wat er in het boek staat en b) een uniforme naamgeving aanhouden.

 

Als je voor (a) kiest wordt het een zooitje, want dan krijg je x namen voor een en dezelfde uitgever en wordt alles uit elkaar gerukt. Ik ben al een tijdje bezig om alles wat bij elkaar hoort ook bij elkaar te krijgen. Als er meerdere namen van een uitgever in de catalogus staan, kies ik als uniforme naam de meest voorkomende, omdat dat blijkbaar de meest herkenbare is.

 

Als dit niet de juiste benadering is, hoor ik dat graag van de beheerders.

 

M.v.g.,

Enigma

 

 
06-09-2016 15:41:06
enigma 44 berichten

Onderwerp: Postzegels - Postzegels algemeen / Achtergrond Flippo tekst.

Bedankt!

 
06-09-2016 15:13:03
enigma 44 berichten

Onderwerp: Postzegels - Postzegels algemeen / Achtergrond Flippo tekst.

Hoewel niet het juiste forum onderwerp, het is wel hetzelfde probleem. Als ik bij "Boeken" op de achtergrondpagina van de reeks "Candlelight Historische roman" click, kom ik bij "Sigarenbandjes" terecht (en daar hoort ie ook). Kan die link ook eventueel verwijderd worden.

M.v.g.,

Enigma

 

 

 
27-07-2016 20:35:57
enigma 44 berichten

Onderwerp: Algemeen - Problemen met de site / Zijn er problemen?

Blijkbaar,

Bij mij werkt nu alles ook weer. Toch bedankt voor de reactie.

M.v.g.,

Enigma

 

 

 

 
27-07-2016 18:40:51
enigma 44 berichten

Onderwerp: Algemeen - Problemen met de site / Zijn er problemen?

Als ik via het forum probeer in de catalogus te komen, krijg ik alleen maar een pagina met computercode. Als ik via een omweg toch in de catalogus kom, en ik klik op "catalogus" krijg ik dat ook. Is dit bekend of ligt het aan mij?

 

M.v.g.,

 

Enigma