Let op: de feestdagen zijn aangebroken! De verzending kan dus iets langer duren dan normaal.

Helpcentrum
Meest gevraagd
Ik heb voor mijn object betaald. Waarom heb ik het nog niet ontvangen?
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw kavel er enige tijd over doet om geleverd te worden. Wanneer een verkoper bijvoorbeeld in een ander land dan u woont, kan de zending langer duren. Op het moment dat de verkoper de kavel heeft verzonden sturen wij u een e-mail waarmee u de zending kunt volgen. Daarnaast kunt u de zending volgen bij de ordergegevens. Dit geeft een idee over het stadium van het verzendproces waarin het pakket is, en of er in een bepaald stadium vertragingen zijn. U kunt ook de verwachte levertijd bekijken bij de ordergegevens om te zien wanneer u de levering van de kavel kunt verwachten. Neem contact op met de verkoper, indien u de tracking informatie niet kunt vinden of de levering langer duurt dan de verwachte levertijd. We raden aan om de verkoper te contacteren in het Engels of in de eigen taal van de verkoper. Alle bovengenoemde informatie kunt u vinden op de order pagina welke u vindt bij Mijn Gewonnen Kavels. Neem contact met ons op indien de kavel niet binnen 20 dagen na het verzenden is ontvangen. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat uw betaling niet wordt verwerkt totdat eventuele problemen zijn opgelost.
Grenssluitingen VK en Ierland (December 2020)
De recente covid-gerelateerde grenssluitingen hebben ertoe geleid dat verschillende internationale luchtvaartmaatschappijen hun diensten van en naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland hebben vertraagd of opgeschort. De situatie verandert dagelijks nu de nationale autoriteiten proberen om de goederenstroom vrij te maken en tegelijkertijd de veiligheid te waarborgen van mensen die zich door niet toegankelijke gebieden verplaatsen.Als je een object hebt gekocht dat wordt verzonden vanuit het Verenigd Koninkrijk of IerlandVerwacht vertragingen van verkopers die voorwerpen klaarmaken om te verzenden nadat je hebt betaaldLevering kan langer duren dan verwachtBlijf via onze chatfunctie in contact met de verkoper om op de hoogte te blijven van de verzendingControleer op updates over verstoringen van de dienstverlening van de verzendbedrijven Totdat het object is afgeleverd, blijft je geld bij ons veilig.Als je vanuit het Verenigd Koninkrijk of Ierland objecten verkooptCommuniceer verzendinformatie met potentiële kopers via onze chatfunctie om verwachtingen over de verwachte levertijd te managen en teleurstelling te voorkomenHoud kopers op de hoogte van eventuele vertragingen bij het klaarmaken en verzenden van objectenHet betalingsproces blijft hetzelfde: we sturen je betaling drie dagen nadat het object is gemarkeerd als geleverd, zolang er geen gerelateerde claims openstaan. Heb je een vraag?We staan altijd voor je klaar.
Ik heb een inhoudelijke vraag over een kavel.
Verkopers zijn verantwoordelijk om er voor te zorgen dat de kavel omschrijvingen compleet zijn en de juiste informatie bevatten. Lees de omschrijving altijd zorgvuldig door wanneer u zich wat afvraagt over een specifiek aspect van de kavel. Indien u specifieke vragen heeft over de verzending van de kavel, kijk dan ook tussen Meest Gevraagd over dit onderwerp.Wanneer u merkt dat er essentiële informatie mist of u specifieke vragen heeft over een kavel waarin u geïnteresseerd bent, welke niet worden beantwoord door de gegeven informatie, neem dan alstublieft contact met ons op door op te klikken op de onderstaande knop. Voeg uw vraag en alle relevante informatie toe aan uw bericht en we zullen zo snel mogelijk contact met u op nemen.Gezien wij een international platform zijn en het feit dat wij of onze verkopers niet alle vragen rechtstreeks kunnen beantwoorden, moet u er rekening mee houden dat we mogelijk geen antwoord kunnen geven voordat de veiling sluit. Bovendien kan onze expert over het algemeen geen vragen beantwoorden die u zou kunnen hebben met betrekking tot de verzending van een specifiek kavel. Neem contact met ons op als u vragen heeft over verzending. Hoe eerder u ons een bericht stuurt, hoe groter de kans dat we op tijd kunnen beantwoorden.
Wat moet ik doen als de verkoper niet reageert op mijn berichten?
Onze ervaring leert dat de meeste verkopers binnen 48 uur reageren. Onze verkopers zitten over de hele wereld, hierdoor kan het enige tijd duren voordat de verkoper antwoord geeft. Indien uw vraag na contact met de verkoper niet is beantwoord, neem dan contact met ons op door op de onderstaande knop te klikken. Voeg uw vraag en alle relevante informatie toe aan uw bericht en we zullen zo snel mogelijk contact met u op nemen.
Wat moet ik doen als mijn kavel is afgeleverd en niet voldoet aan de beschrijving?
Als uw kavel is geleverd en het voldoet helaas niet aan de omschrijving, of u vermoedt dat de kavel niet authentiek is, adviseren we om rechtstreeks contact op te nemen met de verkoper om uw bedenkingen te delen in een poging om tot een gemeenschappelijke oplossing te komen. Voeg alstublieft foto’s van het ontvangen item toe, in het genoemde bericht, om de uitleg van uw claim te ondersteunen. Indien het contact met de verkoper niet tot een oplossing leidt dient u ons binnen 3 dagen na ontvangst van de kavel hierover in te lichten (de exacte leverdatum wordt vastgesteld middels de Track & Trace). Houd er alstublieft rekening mee dat wanneer de 3 dagen zijn verstreken uw betaling wordt vrijgegeven aan de verkoper, wij kunnen dan geen claim meer openen namens u of een terugbetaling garanderen. Wanneer u contact met ons opneemt hierover, voeg alstublieft het volgende toe:- Ten minste 3 foto's van het ontvangen kavel, in de staat waarin de kavel is ontvangen- Ten minste 2 foto's van het pakket (waarbij het label duidelijk zichtbaar is)- Een gedetailleerde beschrijving van het ontvangen kavel, met de belangrijkste verschillen ten opzichte van de oorspronkelijke kavel beschrijving.Let op; als u van mening bent dat uw kavel niet authentiek is, stuur dan de bovengenoemde foto’s toe, alsmede een kopie van alle ondersteunende documenten welke aangeven dat het object niet authentiek is. 
Kan ik een object intrekken dat ik voor de veiling heb aangeboden?
Als een kavel dat je voor een veiling hebt aangeboden niet meer beschikbaar is of als je het kavel niet volgens de beschrijving kunt leveren, bijvoorbeeld als het tijdens de veiling verloren of beschadigd is geraakt, laat het ons dan weten.Op basis van je melding kan het kavel uit de veiling worden verwijderd of kunnen we worden gedwongen om de verkoop te annuleren. We zullen je vragen om documenten, bestanden of andere vormen van bewijs te verstrekken die je melding ondersteunen. Afhankelijk van de omstandigheden kun je aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade die wordt veroorzaakt door een dergelijke verwijdering of annulering.
Wanneer en hoe regel ik het ophalen van een object?
Als uw kavel niet is opgehaald, moet u contact opnemen met de koper om een afspraak te maken over het ophalen. De koper is verplicht om het kavel op te halen en als verkoper moet u het kavel beschikbaar houden totdat de koper deze heeft afgehaald. U kunt contact opnemen met de koper via de detailpagina van uw bestelling. Als de koper niet reageert of niet binnen 10 dagen het kavel ophaalt, neem dan alstublieft contact met ons op zodat wij kunnen bemiddelen om het probleem op te lossen.Als een derde partij betrokken is bij het ophalen van het kavel, heeft de koper de verantwoordelijkheid voor het hele proces. We raden aan dat u, in geval van een specifieke ophaalsituatie, eerst meer informatie van de koper krijgt. Geef geen kavel mee zonder er zeker van te zijn dat het officiëel door de koper wordt opgehaald.Als de koper de ophaaloptie heeft gekozen, maar nu wil regelen dat het kavel verzonden wordt, kunt u samen een overeenkomst sluiten. Als het kavel was ingesteld als 'Ophalen vereist', raden we u aan om flexibel te zijn en samen te werken om aan de behoeften van de koper te voldoen en de verkoop niet te verliezen.
Verkoper - Feedbackbeleid
Het is voor ons zeer belangrijk om een betrouwbare en veilige ervaring te bieden voor zowel kopers als verkopers. Om dit te doen, bieden we onze kopers de mogelijkheid om feedback te geven met betrekking tot hun aankopen. Feedback met betrekking tot de service die ze leveren is belangrijk voor onze verkopers, omdat het hen helpt te groeien als betrouwbare verkopers op ons platform. Daarom stellen we verkopers in staat om te reageren op feedback en, als de feedback niet in overeenstemming is met dit beleid, kunnen verkopers verzoeken dat Catawiki de betreffende feedback verwijdert of aanpast.Om ervoor te zorgen dat feedback zowel constructief als eerlijk is, verwachten we van onze kopers en verkopers dat ze zich houden aan de volgende regels en voorwaarden omtrent feedback en verwijdering. Als u vragen heeft, kunt u ook onze FAQs nalezen.Zo reageert u op feedbackAls de gegeven feedback een opmerking van de koper bevat, kan de verkoper reageren. Deze reactie is voor iedereen zichtbaar. Als u op feedback reageert, verwachten we dat u zich aan het volgende houdt:Doen: Gebruik een vriendelijke en beleefde toon.Neem rechtstreeks contact op met de koper om eventuele problemen zo snel mogelijk op te lossen. Lees hier hoe u contact kunt opnemen met de koper.Niet doen:Gebruik geen beledigende, intimiderende, discriminerende of anderszins ongepaste taal. Neem geen persoonlijke gegevens (zoals de naam, het adres of telefoonnummer) van anderen op in uw reactie.Reageer niet op feedback op een manier die in strijd is met onze Gebruiksvoorwaarden.Belangrijk:U kunt als verkoper tot 90 dagen nadat het geschreven is, reageren op feedback. We adviseren onze kopers en verkopers om eventuele problemen onderling op te lossen. Om dit te ondersteunen, kunnen kopers hun feedback aanpassen binnen deze periode van 90 dagen. Als u een probleem voor een koper heeft opgelost of een overeenkomst met hen heeft gesloten, staat het u vrij om de koper beleefd te vragen om zijn of haar feedback aan te passen.Past Catawiki de feedback van kopers/reacties van verkopers aan?Over het algemeen wijzigt of verwijdert Catawiki geen feedback. Catawiki behoudt zich echter het recht voor om, naar eigen goeddunken, feedback op verzoek te verwijderen of aan te passen. We doen dit alleen als de situatie dit rechtvaardigt in overeenstemming met ons beleid. Dergelijke verzoeken kunnen via ons contactformulier naar onze klantenservice worden gestuurd.Catawiki verwijdert feedback van kopers/reacties van verkopers volledig als:Een gebruiker onze Gebruiksvoorwaarden schendt.De feedback betrekking heeft op een fout of probleem duidelijk veroorzaakt door Catawiki en niet door de verkoperDe feedback betrekking heeft op een andere aankoop of op activiteiten van een andere verkoperDe feedback een claim bevat die grondig moet worden behandeld via ons claimproces. De koper heeft echter nog geen contact met ons en/of de verkoper opgenomen om een dergelijke claim te openen.*→ We raden de verkoper ten zeerste aan om contact op te nemen met de koper om de problemen op te lossen die de koper in de feedback meldt.Catawiki corrigeert of gedeeltelijk verwijdert (reacties op) feedback alleen als:De feedback van de koper of de reactie van de verkoper ongepast taalgebruik of persoonlijke informatie van anderen bevat → Catawiki verwijdert alleen de relevante ongepaste bewoording, de rest van de feedback blijft zichtbaar.De feedback betrekking heeft op gebeurtenissen waar de verkoper totaal geen invloed op heeft (zoals douanezaken, levertijd door het verzendbedrijf, koper afwezig op het moment van levering, pakket verloren door verzendbedrijf, overmacht)→ Catawiki zal de feedback veranderen naar neutraal en een openbare opmerking toevoegen om uit te leggen waarom.→ We raden de verkoper ten zeerste aan om een onderzoek bij het verzendbedrijf te openen om de situatie op te lossen. De feedback betrekking heeft op een claim die is behandeld via ons claimproces en als ongerechtvaardigd is afgedaan.* → Catawiki zal de feedback veranderen naar neutraal en een openbare opmerking toevoegen om uit te leggen waarom.Een verkoper erin slaagde om het probleem naar tevredenheid van de koper op te lossen zonder een beslissing van Catawiki.*→ Catawiki zal de feedback veranderen naar neutraal en een openbare opmerking toevoegen om uit te leggen waarom.Catawiki verwijdert of past (reacties op) feedback niet aan als: De feedback betrekking heeft op leveringsfouten die binnen de verantwoordelijkheid vallen van de verkoper (zoals verzending later dan 3 werkdagen na betaling, onvoldoende verpakkingsmateriaal, onredelijke verzendkosten**)De feedback betrekking heeft op een claim die is behandeld via ons claimproces en die als gerechtvaardigd is afgedaan*De feedback van de koper of de reactie van de verkoper in kwestie meer dan 3 maanden geleden werd gegeven→ We passen de feedback nog steeds aan als deze persoonlijke gegevens of ongepast taalgebruik bevat.*Feedback met betrekking tot een aankoop die wordt behandeld via ons claimproces, wordt alleen verwijderd of aangepast nadat de claim is afgesloten.**De verkoper mag de verzendkosten berekenen, inclusief (maar niet beperkt tot) aanvullende verzekeringen en/of (speciale) verpakkingsvereisten.Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Neem alstublieft contact met ons op als u nog vragen heeft.