Hulp

Hoe kunnen we u helpen?

Kies een categorie

Meest gestelde vragen

 • Waarom is kopen via Catawiki veilig?

  Uw betaling zal via een zeer veilige betaalmethode worden verwerkt. We vragen de koper om binnen 3 dagen na het sluiten van de veiling voor het kavel te betalen op een veilig account. De verkoper wordt vervolgens op de hoogte gesteld van deze betaling en hij wordt gevraagd om het kavel te verzenden. De verkoper zal de betaling kort na verzending ontvangen. Indien u het kavel binnen 10 dagen na het betalen van de koopsom nog niet heeft ontvangen, dient u ons hiervan op de hoogte te stellen zodat de betaling aan de verkoper kan worden uitgesteld.

 • Waarom wordt mijn bod niet geaccepteerd?

  Uw bod wordt niet geaccepteerd wanneer u een ongeldige bieding plaatst. Er is bijvoorbeeld sprake van een ongeldige bieding als het ingevoerde bedrag niet hoog genoeg is (er is een hogere biedstap vereist), het ingevoerde bedrag een ander teken bevat dan een getal (bijvoorbeeld een letter, een komma of een streepje) of als de veiling waarop u biedt reeds is afgelopen.

 • Ik wil graag een bod uitbrengen op een kavel met een minimumprijs. Wat houdt dit in?

  Sommige kavels hebben een minimumprijs. Dit is een verborgen prijs waarvoor de verkoper bereid is zijn kavel te verkopen. De prijs is vastgesteld in overleg met de expert. Minimumprijzen mogen alleen worden gegeven aan kavels met een verwachte opbrengst van ten minste € 200. Als de minimumprijs na het einde van de veiling niet is gehaald, wordt het kavel niet geveild.

 • Ik heb het kavel gewonnen. Hoe betaal ik?

  Nadat de veiling beëindigd is, ontvangen kopers een e-mail met een link naar de betaalpagina. Het is mogelijk om te betalen met een creditcard (Visa, MasterCard, American Express), via een overboeking of via een van de volgende online betaalmethoden: iDEAL, Bancontact, Giropay, SOFORT, EPS, Multibanco, Przelewy24. Houd er rekening mee dat betalingen met American Express alleen mogelijk zijn voor bedragen van meer dan € 1.000/$ 1.100/£ 900.

  Alleen kopers die in euro's bieden, zullen de handmatige overschrijvingsoptie te zien krijgen. Het is belangrijk dat ze gebruik maken van een Europese SEPA-overschrijving voor de betaling. Stripe, onze online betalingsverwerker, kan geen SWIFT/BIC-overschrijvingen, (ook wel bankoverschrijvingen genoemd), verwerken en deze betalingen worden teruggeboekt naar de bankrekening van de koper. Als een koper beweert dat de SWIFT/BIC-overschrijving niet is teruggeboekt, hebben we een brief van de bank nodig waarin dit wordt vermeld. Alleen dan kan Stripe controleren wat er met de betaling is gebeurd.

  Wat zijn de verschillen tussen SEPA (Single Europe Payments Area) en SWIFT/BIC (Society for Worldwide InterBank Financial Telecommunications)?:
  - SWIFT/BIC maakt internationale overschrijvingen mogelijk, terwijl SEPA-betalingen alleen binnen het SEPA-gebied kunnen worden gedaan.
  - SWIFT/BIC-overschrijvingen kunnen in verschillende valuta worden uitgevoerd, terwijl het SEPA-initiatief alleen overschrijvingen in euro's accepteert.

 • Ik heb een waardevol object. Is mijn object geschikt voor een veiling?

  Onze experts zijn altijd op zoek naar interessante objecten om in onze veilingen op te nemen. U kunt uw waardevolle object aanbieden voor de door u gewenste veiling. Of een expert kan u, nadat u het kavel heeft ingediend, adviseren welke veiling het beste bij uw object past. Onze experts geven graag feedback, zodat uw kavel zo goed mogelijk kan worden gepresenteerd.

  Als u niet zeker weet of uw object geschikt is voor een veiling, of als u een gratis taxatie van uw object wilt ontvangen, kunt u doorgaan met het indienen van uw kavel. Eventuele vragen kunt u, via het tekstvakje 'Bericht aan de expert', in de laatste fase van het proces naar de expert sturen. Onze expert neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

 • Kan een kavel worden voorzien van een minimumprijs?

  Voor objecten met een minimale verwachte opbrengst van € 200 kan een minimumprijs worden ingesteld. Dit is een verborgen prijs waarvoor een verkoper bereid is zijn kavel te verkopen. Deze prijs wordt in overleg met de experts bepaald. Als de minimumprijs voor het einde van de veiling niet is bereikt, wordt het kavel niet verkocht. Verkopers hebben de optie om het kavel in zo'n geval opnieuw in te dienen voor een nieuwe veiling, na het herzien van de minimumprijs.

 • Wanneer ontvang ik de betaling van mijn verkochte kavel?

  Wanneer we de betaling van de koper hebben ontvangen, ontvangt u een melding dat u 3 werkdagen de tijd heeft om de bestelling te verzenden of klaar te maken voor de ophaling. De planning van uw betalingen is afhankelijk van of de bestelling al dan niet verzonden is of opgehaald is door de koper en op de geselecteerde betalingsfrequentie in uw 'Instellingen' onder 'Betaling'.
  Verkopers hebben de mogelijkheid om een ​​van de volgende betalingsfrequenties te selecteren:

  - Elke dag
  - Een keer per week (op woensdag)
  - Om de twee weken (de eerste en derde woensdag van de maand)
  - Een keer per maand (de eerste woensdag van de maand)

  Wanneer de bestelling is verzonden: nadat u de bestelling heeft verzonden, moet u de status van de bestelling wijzigen in 'Verzonden'. Wanneer het opgegeven trackingnummer aangeeft dat de bestelling is afgeleverd, ontvangt de koper een melding waarin deze wordt gevraagd om de bestelling te inspecteren en eventuele problemen binnen 3 dagen te melden. Op de 4e dag na de levering wordt uw betaling gepland volgens de geselecteerde betalingsfrequentie.

  *Houd er rekening mee dat in het geval dat het geleverde trackingnummer niet correct is of niet overeenkomt met de levering van de bestelling, de openstaande betaling standaard zal worden ingesteld op de geselecteerde betalingsfrequentie van 14 dagen nadat de status van de bestelling naar 'Verzonden' is gewijzigd.

  Wanneer de bestelling is opgehaald: wanneer de bestelling door de koper is opgehaald, moet u de status van de bestelling wijzigen in 'Ophalen'. De periode van 14 dagen gaat dan van start nadat u, de verkoper, de status bijwerkt, voordat u uw betaling kunt ontvangen. Naast deze periode van 14 dagen, hangt de exacte betalingsdatum af van de betalingsfrequentie die is geselecteerd in uw instellingen onder 'Betaling'.

  U kunt uw betalingsfrequenties bekijken of wijzigen als u bent ingelogd in uw account, door op de volgende link te klikken: https://www.catawiki.be/accounts/settings/payment

  De verwachte betalingsdatum is ook te vinden in de betalingsbevestiging die wij, Catawiki, per e-mail zullen toesturen. Houd er rekening mee dat betalingen alleen op werkdagen worden verwerkt en niet in het weekend.

  Als een claim is geopend, kan uw betaling worden ingehouden totdat het probleem is opgelost. We kunnen bemiddelen wanneer dit nodig is.

 • Wanneer moet ik mijn kavel verzenden?

  Zodra de winnende bieder voor het kavel heeft betaald, wordt u hiervan per e-mail op de hoogte gesteld. U dient het kavel dan binnen 3 werkdagen te verzenden.

 • Hoe lang duurt het voordat ik mijn kavel ontvang?

  Binnen de EU is de levertijd meestal 5 tot 7 werkdagen. Houd er rekening mee dat de levertijd afhankelijk is van het verzendbedrijf dat de verkoper heeft gekozen. Dit kan echter tot 14 dagen of langer duren als het land waar uw bestelling vandaan komt lokale feestdagen heeft. Voor leveringen buiten de EU is de levertijd meestal 14 tot 21 werkdagen. Dit kan echter langer dan 3 weken duren als het pakket door de douane heen moet en als het land waar uw bestelling vandaan komt lokale feestdagen heeft.

  Catawiki heeft geen invloed op het douaneproces en kan hier niet bij helpen. Onze excuses voor het eventuele ongemak als gevolg van vertragingen bij de levering die hieruit voortvloeien. Als u meer vragen over uw zending heeft, raden we u aan rechtstreeks contact op te nemen met de verkoper via de detailpagina van uw bestelling

 • Ik heb mijn kavel betaald maar ik heb het nog steeds niet ontvangen. Waarom niet?

  Zodra u de betaling voor uw kavel overmaakt, wordt de verkoper op de hoogte gebracht en is hij verplicht uw bestelling te verwerken. De verkoper is verplicht om de bestelling binnen 3 werkdagen te verzenden. U ontvangt een e-mail over de verzendstatus van uw bestelling en zodra deze is verzonden, sturen we u een nieuwe e-mail met informatie over het volgen van uw bestelling.

  Als u vragen over uw zending heeft, kunt u het beste rechtstreeks contact opnemen met de verkoper via de detailpagina van uw bestelling

  Als u problemen ondervindt bij het communiceren met de verkoper of als de trackinginformatie niet wordt verstrekt, moet u ons binnen tien dagen na uw betaling op de hoogte stellen. Vervolgens wordt een claim geopend en wordt de betaling aan de verkoper ingehouden.

 • De verzendkosten lijken buitensporig hoog. Wat moet ik doen?

  Als u twijfels heeft over de verzendkosten voordat u een kavel heeft gewonnen en betaald, willen we u eraan herinneren dat deze kosten, evenals de levertijd en de verzekering, kunnen variëren afhankelijk van het verzendbedrijf dat door de verkoper is geselecteerd. U kunt een idee krijgen van de potentiële verzendkosten door contact op te nemen met een verzendbedrijf in uw regio.

  Catawiki vereist dat verkopers nauwkeurig hun verzendkosten berekenen, maar soms zijn de werkelijke verzendkosten lager dan geschat. In dit geval is de verkoper verplicht om u direct te vergoeden voor overtollige verzendkosten als u het pakket al heeft ontvangen. Neem in dit geval contact op met de verkoper via de detailpagina van uw bestelling. 

 • Wat gebeurt er als de verkoper mijn bestelling niet wil verzenden?

  Als de verkoper uw kavel niet heeft verzonden, raden we u aan eerst contact op te nemen met de verkoper (https://www.catawiki.be/buyer/orders)en te achterhalen waarom het object niet is verzonden. Als u problemen ondervindt om contact op te nemen met de verkoper of als u niet tot een overeenkomst komt, laat het ons alstublieft weten . Als de verkoper weigert om het kavel te verzenden, neemt Catawiki contact op met de verkoper om de reden voor het niet leveren te achterhalen.

  Als er helaas geen oplossing kan worden gevonden, zullen we de aankoop namens u annuleren. U krijgt dan een restitutie en de verkoper kan verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele kosten voor de koper of voor Catawiki. Als u het niet eens bent met de annulering en toch wilt proberen uw kavel op te halen, moet u rechtstreeks met de verkoper praten en zal Catawiki volledig uit dit proces blijven.

 • Kan ik met mijn creditcard betalen?

  Het is mogelijk om uw factuur te voldoen via een creditcardbetaling. Alle grote creditcardnetwerken worden ondersteund: Visa, MasterCard, American Express. Houd er rekening mee dat betalingen met American Express alleen mogelijk zijn voor bedragen van meer dan € 1.000/$ 1.100/£ 900.

  Let op: als u problemen ondervindt met uw creditcard, kunt u een creditcard verwijderen of toevoegen in uw 'Instellingen' onder 'Betaling'. (https://www.catawiki.be/accounts/settings/payment)

 • Wat zijn mijn betalingsmogelijkheden?

  Na het winnen van een kavel ontvangen kopers een e-mail met een link naar de betaalpagina. Daar worden verschillende betalingsmethodes aangeboden, zoals:
  - Online betaling: iDEAL, Bancontact, Giropay, SOFORT, EPS, Multibanco, Przelewy24
  - Creditcard: Visa, MasterCard, American Express
  Houd er rekening mee dat betalingen met American Express alleen mogelijk zijn voor bedragen van meer dan € 1.000/$ 1.100/£ 900.

  Als u vragen heeft over de betaling, kunt u contact met ons opnemen. (Https://www.catawiki.be/help/contact-us)

  Let op: als u problemen ondervindt met uw creditcard, kunt u een creditcard verwijderen of toevoegen in uw 'Instellingen' onder 'Betaling'. (https://www.catawiki.be/accounts/settings/payment)

 • Ik heb het kavel gewonnen. Hoe betaal ik?

  Nadat de veiling beëindigd is, ontvangen kopers een e-mail met een link naar de betaalpagina. Het is mogelijk om te betalen met een creditcard (Visa, MasterCard, American Express), via een overboeking of via een van de volgende online betaalmethoden: iDEAL, Bancontact, Giropay, SOFORT, EPS, Multibanco, Przelewy24. Houd er rekening mee dat betalingen met American Express alleen mogelijk zijn voor bedragen van meer dan € 1.000/$ 1.100/£ 900.

  Alleen kopers die in euro's bieden, zullen de handmatige overschrijvingsoptie te zien krijgen. Het is belangrijk dat ze gebruik maken van een Europese SEPA-overschrijving voor de betaling. Stripe, onze online betalingsverwerker, kan geen SWIFT/BIC-overschrijvingen, (ook wel bankoverschrijvingen genoemd), verwerken en deze betalingen worden teruggeboekt naar de bankrekening van de koper. Als een koper beweert dat de SWIFT/BIC-overschrijving niet is teruggeboekt, hebben we een brief van de bank nodig waarin dit wordt vermeld. Alleen dan kan Stripe controleren wat er met de betaling is gebeurd.

  Wat zijn de verschillen tussen SEPA (Single Europe Payments Area) en SWIFT/BIC (Society for Worldwide InterBank Financial Telecommunications)?:
  - SWIFT/BIC maakt internationale overschrijvingen mogelijk, terwijl SEPA-betalingen alleen binnen het SEPA-gebied kunnen worden gedaan.
  - SWIFT/BIC-overschrijvingen kunnen in verschillende valuta worden uitgevoerd, terwijl het SEPA-initiatief alleen overschrijvingen in euro's accepteert.

 • Hoe u kunt betalen als de link in de betalings-e-mail niet werkt

  Het bedrag op uw betaalbewijs kan worden betaald via uw Catawiki-account. Om dit te doen dient u in te loggen en naar 'Mijn gewonnen kavels' gaan. Hier kunt u op het kavel klikken dat u wilt betalen en wordt u naar de betaalpagina geleid. U kunt kiezen voor een creditcardbetaling of bankbetalingen.

 • Hoe kan ik contact opnemen met de verkoper?

  Mijn gewonnen kavels (https://www.catawiki.be/buyer/orders) en klik op de bestelpagina voor het betreffende kavel. U kunt dan klikken op 'Contact opnemen met de verkoper' om een ​​bericht naar de verkoper te sturen.\n\nOver het algemeen raden we u aan om contact op te nemen in de moedertaal van de verkoper. Als dit niet mogelijk is, raden we aan om in het Engels te communiceren of een online vertaler te gebruiken om u te helpen."}" data-sheets-userformat='{"2":9089,"3":[null,0],"10":0,"11":4,"12":0,"16":10}'>Als u een kavel bekijkt in onze veilingen, kunt u een bericht sturen naar de verkoper door te klikken op 'Contact opnemen met de verkoper', dat wordt weergegeven onder de naam van de verkoper aan de linkerkant van de pagina. Hiermee kunt u de verkoper vragen stellen over het kavel.
  Houd er rekening mee dat dit momenteel alleen mogelijk is als u zich in hetzelfde land als de verkoper bevindt.

  Nadat u een kavel heeft gewonnen in onze veilingen en heeft betaald, kunt u ook contact opnemen met de verkoper via uw account op Catawiki. We adviseren u om rechtstreeks contact op te nemen met de verkoper als u meer wilt weten over de bezorgstatus van uw bestelling of als u meer informatie wilt over de zending.

  Ga hiervoor naar> Mijn gewonnen kavels  en klik op de bestelpagina voor het betreffende kavel. U kunt dan klikken op 'Contact opnemen met de verkoper' om een ​​bericht naar de verkoper te sturen.

  Over het algemeen raden we u aan om contact op te nemen in de moedertaal van de verkoper. Als dit niet mogelijk is, raden we aan om in het Engels te communiceren of een online vertaler te gebruiken om u te helpen.

 • Kan een kavel worden voorzien van een minimumprijs?

  Voor objecten met een minimale verwachte opbrengst van € 200 kan een minimumprijs worden ingesteld. Dit is een verborgen prijs waarvoor een verkoper bereid is zijn kavel te verkopen. Deze prijs wordt in overleg met de experts bepaald. Als de minimumprijs voor het einde van de veiling niet is bereikt, wordt het kavel niet verkocht. Verkopers hebben de optie om het kavel in zo'n geval opnieuw in te dienen voor een nieuwe veiling, na het herzien van de minimumprijs.

 • Ik heb een waardevol object. Is mijn object geschikt voor een veiling?

  Onze experts zijn altijd op zoek naar interessante objecten om in onze veilingen op te nemen. U kunt uw waardevolle object aanbieden voor de door u gewenste veiling. Of een expert kan u, nadat u het kavel heeft ingediend, adviseren welke veiling het beste bij uw object past. Onze experts geven graag feedback, zodat uw kavel zo goed mogelijk kan worden gepresenteerd.

  Als u niet zeker weet of uw object geschikt is voor een veiling, of als u een gratis taxatie van uw object wilt ontvangen, kunt u doorgaan met het indienen van uw kavel. Eventuele vragen kunt u, via het tekstvakje 'Bericht aan de expert', in de laatste fase van het proces naar de expert sturen. Onze expert neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

 • Hoe verander ik de status van mijn kavel?

  Log eerst in op uw account. Klik vervolgens op 'Mijn verkochte kavels' in het vervolgkeuzemenu, dat verschijnt wanneer u in de rechterbovenhoek van het scherm op uw gebruikersnaam klikt. Vervolgens ziet u een besteloverzicht. Zoek de desbetreffende bestelling op en klik op 'Status wijzigen' om de gewenste status te selecteren.

 • Wanneer moet ik mijn kavel verzenden?

  Zodra de winnende bieder voor het kavel heeft betaald, wordt u hiervan per e-mail op de hoogte gesteld. U dient het kavel dan binnen 3 werkdagen te verzenden.

 • Hoe neem ik contact op met de expert?

  U kunt een bericht sturen naar de expert tijdens de laatste stap van het indienen van het kavel, genaamd 'Controleren en verzenden'. Bij deze stap ziet u een vak aan de rechterkant van het scherm met 'Bericht voor de expert (optioneel)' hierboven vermeld. Hier kunt u de expert vragen stellen over het kavel.

  Opmerking: het bericht voor de expert is geen chatbox en mogelijk krijgt u niet meteen antwoord. U kunt het antwoord van de expert zien op de pagina met aangeboden kavels, en ook in een e-mail die u zult ontvangen zodra u antwoord krijgt. Houd er rekening mee dat het berichtensysteem niet meer beschikbaar is nadat het kavel is goedgekeurd.

 • Mijn kavel is goedgekeurd. Wanneer wordt het geveild?

  Onze veilingen worden met grote zorg samengesteld door de experts. De plaatsing van de kavels is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de balans van de veiling en de beschikbaarheid van vergelijkbare kavels. Uw goedgekeurde kavel wordt zo spoedig mogelijk in de veiling opgenomen. Zodra uw kavel ingepland wordt voor een volgende veiling, ontvangt u automatisch een bericht.

 • Wat is de status van mijn kavel?

  U kunt de status van uw kavel hier controleren: https://www.catawiki.be/seller/lots. Om de pagina te kunnen bekijken moet u zijn ingelogd in uw account. Hieronder ziet u een lijst met mogelijke statussen:

  Concept: u kunt de beschrijving van uw kavel zelf schrijven of wijzigen.
  Aanpassingen vereist: de expert vraagt u om uw kavelomschrijving te wijzigen, zodat uw kavel goed kan worden beoordeeld.
  Niet goedgekeurd: de expert heeft uw kavel beoordeeld en heeft besloten dat deze niet geschikt is voor onze veilingen.
  Ingediend: uw kavel is ter beoordeling aan de expert voorgelegd.
  Wordt beoordeeld: het kavel dat u aanbiedt, wordt momenteel bestudeerd. In deze fase zullen onze experts uw inzending beoordelen en het kavel accepteren of afwijzen, afhankelijk van of het object geschikt is voor onze veilingen.
  Opnieuw ingediend: de expert heeft feedback gegeven op uw kavelomschrijving en u heeft naar aanleiding hiervan de vereiste aanpassingen aangebracht. U heeft uw kavel nu ingediend zodat de expert deze opnieuw kan beoordelen.
  Goedgekeurd: de expert heeft uw kavel goedgekeurd zodat deze kan worden opgenomen in onze veilingen. Uw goedgekeurde kavel zal zo snel mogelijk aan een veiling worden toegevoegd.
  Gepland: uw kavel is ingepland voor de veiling. De vermelde datum is de einddatum van de veiling. Houd er rekening mee dat de plaatsing van uw kavel geen garantie voor verkoop is.
  Geveild: uw kavel is geveild maar is nog niet betaald door de winnende bieder.
  Betaling ontvangen: de koper heeft het kavel betaald.
  Betaald: u bent uitbetaald voor het verkochte kavel.
  Niet verkocht: uw kavel was aangeboden in een veiling, maar er is geen winnend bod geplaatst. De reden kan zijn dat de minimumprijs niet werd gehaald of dat er geen biedingen werden geplaatst.
  Geannuleerd: uw kavel is tijdens een veiling verkocht, maar de verkoop is geannuleerd.

 • Kan een bieder contact met mij opnemen tijdens de veiling?

  Bieders kunnen direct voor en tijdens een veiling met u als verkoper contact opnemen.
  Dit is een geweldige manier om met potentiële kopers in contact te komen, omdat ze vragen over uw kavels kunnen stellen voordat ze een bod plaatsen. Door dit te doen, kunt u inzicht verschaffen in het unieke karakter van uw kavels, of het nu gaat om hun kwaliteit, aard of authenticiteit, wat weer uw verkoop zal stimuleren.

  Als u wordt gecontacteerd over een van uw kavels, is het natuurlijk belangrijk om op tijd te antwoorden, om uw bieders een uitstekende ervaring te bieden. We raden aan om uw eerste antwoord binnen 24 uur te verzenden en als de veiling loopt, ervoor te zorgen dat u antwoordt voordat de veiling eindigt.

  Als u deze functie liever niet wilt inschakelen, kunt u ervoor kiezen om u af te melden in uw Instellingen (https://www.catawiki.be/accounts/settings/account). U kunt op elk gewenst moment besluiten om geen berichten van kopers meer te ontvangen of juist weer in te schakelen.

 • Hoe kan ik de verzendkosten nauwkeurig schatten?

  De eerste stap bij het schatten van de verzendkosten is het wegen van uw pakket. Vergeet niet om ook het gewicht van de doos en het verpakkingsmateriaal mee te nemen. Zodra u het gewicht van uw pakket weet, kunt u beginnen met het vergelijken van verzendbedrijven en uw verzendmethode kiezen.

  De meeste verzendbedrijven brengen kosten in rekening op basis van het gewicht van het pakket en de afstand die het pakket moet afleggen. De meest betaalbare optie is de verzendmethode over de grond. We raden u aan om aandacht te besteden aan de diensten die u misschien moet missen als u een verzendmethode kiest die goedkoper is, omdat sommige van de goedkope methoden geen track & trace of verzekering bevatten.

  Het is handig om verzendtarieven voor verschillende verzendmethoden te bekijken voordat u besluit om uw bestelling te verpakken, omdat u de pakketgrootte kunt optimaliseren om te besparen op verzending. Als u een pakket heeft dat veel ruimte in beslag neemt, moet u misschien rekening houden met 'dimensionaal gewicht'. Sommige verzendbedrijven kunnen meer kosten in rekening brengen als uw pakket een bepaald volume overschrijdt. U kunt online formules vinden die uw pakket een dimensionaal gewicht geven op basis van de lengte, breedte en hoogte. Als het berekende dimensionaal gewicht groter is dan het werkelijke gewicht, worden er kosten in rekening gebracht op basis van het dimensionaal gewicht.

 • Waarom en hoe gebruikt Catawiki de koerier en trackingcode?

  De naam van het verzendbedrijf en de trackingcode, ook wel 'trackinginformatie' genoemd, worden door Catawiki gebruikt om de zending te volgen. Hierdoor kan Catawiki relevante informatie over de voortgang van de zending voor beide partijen (verkopers en kopers) weergeven.

  Dankzij de trackinginformatie kan Catawiki de kopers en verkopers in realtime informeren over de voortgang van hun zendingen via e-mail en pushmeldingen. Het wordt ook gebruikt om verkopers te informeren over wanneer zij hun betalingen zullen ontvangen.

  De trackinginformatie helpt onze klantenservice om kopers en verkopers beter te helpen met vragen of problemen met betrekking tot het verzendproces.

 • Hoe kan ik het best een probleem aanpakken nadat de bestelling is afgeleverd?

  We raden u aan om opties voor het rechtstreeks oplossen van het probleem met de koper te bespreken, omdat dit het proces om het op te lossen kan versnellen.

  Mogelijke oplossingen kunnen (met instemming van de koper) zijn:

  - Een passende gedeeltelijke terugbetaling aan de koper; een bedrag dat u samen kunt overeenkomen.
  - Een vervanging voor het kavel, als u in staat bent om een geschikte vervanging van een vergelijkbare conditie en waarde aan te bieden.
  - Annulering en terugbetaling, met instemming van de koper, waardoor het kavel aan u wordt teruggestuurd in dezelfde staat als waarin u het heeft verzonden. Verwerk de terugbetaling pas als het kavel weer in goede staat bij u is aangekomen. De kosten van deze verzending zijn afhankelijk van de redenen waarom het pakket aan u is geretourneerd.

 • Wanneer moet ik mijn kavel verzenden?

  Zodra de winnende bieder voor het kavel heeft betaald, wordt u hiervan per e-mail op de hoogte gesteld. U wordt dan gevraagd het kavel binnen 3 werkdagen te verzenden. U bent verplicht om het kavel altijd te leveren zodra de koper het heeft betaald.

  Vergeet niet om de status van het kavel te wijzigen in 'Verzonden' en de Track & Trace-code bij te werken op de bestelpagina, anders wordt uw betaling voor het kavel niet verwerkt. Als u de bestelling niet binnen 3 werkdagen kunt verzenden, informeer dan de koper via ons online berichtensysteem. Door dit te doen, kunnen we voorkomen dat de koper een claim opent.

 • Hoe neem ik contact op met de koper van een kavel?

  Mijn verkochte kavels (https://www.catawiki.be/seller/orders) en klik op 'Besteldetails' om de bestelpagina voor die verkoop weer te geven. U kunt dan klikken op de link 'Bericht verzenden' om de koper een bericht te sturen.\n\nOver het algemeen raden we u aan om contact op te nemen in de moedertaal van de koper. Als dit niet mogelijk is, raden we aan om in het Engels te communiceren of een online vertaler te gebruiken om u te helpen."}" data-sheets-userformat='{"2":9089,"3":[null,0],"10":0,"11":4,"12":0,"16":10}'>U kunt contact opnemen met de koper via de detailpagina van uw bestelling op Catawiki. Ga naar> Mijn verkochte kavels en klik op 'Besteldetails' om de bestelpagina voor die verkoop weer te geven. U kunt dan klikken op de link 'Bericht verzenden' om de koper een bericht te sturen.

  Over het algemeen raden we u aan om contact op te nemen in de moedertaal van de koper. Als dit niet mogelijk is, raden we aan om in het Engels te communiceren of een online vertaler te gebruiken om u te helpen.

 • Ik wil mijn kavel terugtrekken uit de veiling.

  Als een door u aangeboden kavel niet langer beschikbaar is, kunt u het tijdens de kijkdagen eventueel nog terugtrekken uit de veiling. Kijkdagen hebben betrekking op de periode waarin verkopers feedback kunnen geven op een veiling, voordat de veiling open is voor biedingen. U wordt vanaf het begin van de kijkdagen automatisch op de hoogte gesteld. Neem voor het terugtrekken van uw kavel contact op met de expert.

 • De minimumprijs van mijn kavel is niet gehaald, wat zijn mijn opties?

  Als uw minimumprijs niet wordt gehaald op het moment dat de veiling eindigt, kunt u uw kavel opnieuw indienen voor een andere veiling. Met deze functie kunt u op verschillende manieren uw kavel opnieuw indienen. We adviseren u om uw minimumprijs te heroverwegen wanneer u het kavel opnieuw indient en raden aan om de prijs te verwijderen of te laten zakken om de kans te vergroten dat uw kavel de volgende keer wel wordt verkocht.

  Bij bepaalde kavels bieden we ook de mogelijkheid om het kavel aan de hoogste bieder aan te bieden. Dit is mogelijk wanneer het hoogste bod net onder de minimumprijs valt. Met deze optie wordt het kavel direct verkocht en het neemt het risico weg dat het kavel opnieuw moet worden geveild en weer niet dezelfde minimumprijs bereikt. Als de hoogste bieder het aanbod accepteert, wordt uw kavel verkocht! Houd er rekening mee dat wanneer u het aanbod doet, de beslissing om de aanbieding te accepteren of af te wijzen aan de hoogste bieder is.

 • Hoe kan ik contact opnemen met de verkoper?

  Mijn gewonnen kavels (https://www.catawiki.be/buyer/orders) en klik op de bestelpagina voor het betreffende kavel. U kunt dan klikken op 'Contact opnemen met de verkoper' om een ​​bericht naar de verkoper te sturen.\n\nOver het algemeen raden we u aan om contact op te nemen in de moedertaal van de verkoper. Als dit niet mogelijk is, raden we aan om in het Engels te communiceren of een online vertaler te gebruiken om u te helpen."}" data-sheets-userformat='{"2":9089,"3":{"1":0},"10":0,"11":4,"12":0,"16":10}'>Als u een kavel bekijkt in onze veilingen, kunt u een bericht sturen naar de verkoper door te klikken op 'Contact opnemen met de verkoper', dat wordt weergegeven onder de naam van de verkoper aan de linkerkant van de pagina. Hiermee kunt u de verkoper vragen stellen over het kavel.
  Houd er rekening mee dat dit momenteel alleen mogelijk is als u zich in hetzelfde land als de verkoper bevindt.

  Nadat u een kavel heeft gewonnen in onze veilingen en heeft betaald, kunt u ook contact opnemen met de verkoper via uw account op Catawiki. We adviseren u om rechtstreeks contact op te nemen met de verkoper als u meer wilt weten over de bezorgstatus van uw bestelling of als u meer informatie wilt over de zending.

  Ga hiervoor naar> Mijn gewonnen kavels en klik op de bestelpagina voor het betreffende kavel. U kunt dan klikken op 'Contact opnemen met de verkoper' om een ​​bericht naar de verkoper te sturen.

  Over het algemeen raden we u aan om contact op te nemen in de moedertaal van de verkoper. Als dit niet mogelijk is, raden we aan om in het Engels te communiceren of een online vertaler te gebruiken om u te helpen.

Download de Catawiki Veiling App

Download in de App Store Download in de App Store