Hulp

Hoe kunnen we u helpen?

Kies een categorie

 • Account en Catawiki
 • Koper
 • Verkoper
 • Hulp
  • Onze klantenservice staat u graag te woord.

   Bel ons :

   Nederland: +31 85 2080 260
   België: +32 2 588 22 36

   U kunt onze klantenservice bereiken tijdens de volgende openingstijden:

   maandag
   09:00 - 17:30 (CET)
   dinsdag
   09:00 - 17:30 (CET)
   woensdag
   09:00 - 17:30 (CET)
   donderdag
   09:00 - 17:30 (CET)
   vrijdag
   09:00 - 17:30 (CET)
   zaterdag
   09:00 - 17:30 (CET)

   U vindt een antwoord op veelgestelde vragen op www.catawiki.nl/help

   Stuur een e-mail:

Meest gestelde vragen

 • Waarom is kopen via Catawiki veilig?

  Uw betaling zal via een zeer veilige betaalmethode worden verwerkt. We vragen de koper om binnen 3 dagen na het sluiten van de veiling voor het kavel te betalen op een veilig account. De verkoper wordt vervolgens op de hoogte gesteld van deze betaling en hij wordt gevraagd om het kavel te verzenden. De verkoper zal de betaling kort na verzending ontvangen. Indien u het kavel binnen 10 dagen na het betalen van de koopsom nog niet heeft ontvangen, dient u ons hiervan op de hoogte te stellen zodat de betaling aan de verkoper kan worden uitgesteld.

 • Waarom wordt mijn bod niet geaccepteerd?

  Uw bod wordt niet geaccepteerd wanneer u een ongeldige bieding plaatst. Er is bijvoorbeeld sprake van een ongeldige bieding als het ingevoerde bedrag niet hoog genoeg is (er is een hogere biedstap vereist), het ingevoerde bedrag een ander teken bevat dan een getal (bijvoorbeeld een letter, een komma of een streepje) of als de veiling waarop u biedt reeds is afgelopen.

 • Ik wil graag een bod uitbrengen op een kavel met een minimumprijs. Wat houdt dit in?

  Sommige kavels hebben een minimumprijs. Dit is een verborgen prijs waarvoor de verkoper bereid is zijn kavel te verkopen. De prijs is vastgesteld in overleg met de expert. Minimumprijzen mogen alleen worden gegeven aan kavels met een verwachte opbrengst van ten minste € 200. Als de minimumprijs na het einde van de veiling niet is gehaald, wordt het kavel niet geveild.

 • Ik heb het kavel gewonnen. Hoe betaal ik?

  Nadat de veiling beëindigd is, ontvangen kopers een e-mail met een link naar de betaalpagina. Het is mogelijk om te betalen met een creditcard (Visa, MasterCard, American Express), via een overboeking of via een van de volgende online betaalmethoden: iDEAL, Bancontact, Giropay, SOFORT, EPS, Multibanco, Przelewy24. Houd er rekening mee dat betalingen met American Express alleen mogelijk zijn voor bedragen van meer dan € 1.000/$ 1.100/£ 900.

  Alleen kopers die in euro's bieden, zullen de handmatige overschrijvingsoptie te zien krijgen. Het is belangrijk dat ze gebruik maken van een Europese SEPA-overschrijving voor de betaling. Stripe, onze online betalingsverwerker, kan geen SWIFT/BIC-overschrijvingen, (ook wel bankoverschrijvingen genoemd), verwerken en deze betalingen worden teruggeboekt naar de bankrekening van de koper. Als een koper beweert dat de SWIFT/BIC-overschrijving niet is teruggeboekt, hebben we een brief van de bank nodig waarin dit wordt vermeld. Alleen dan kan Stripe controleren wat er met de betaling is gebeurd.

  Wat zijn de verschillen tussen SEPA (Single Europe Payments Area) en SWIFT/BIC (Society for Worldwide InterBank Financial Telecommunications)?:
  - SWIFT/BIC maakt internationale overschrijvingen mogelijk, terwijl SEPA-betalingen alleen binnen het SEPA-gebied kunnen worden gedaan.
  - SWIFT/BIC-overschrijvingen kunnen in verschillende valuta worden uitgevoerd, terwijl het SEPA-initiatief alleen overschrijvingen in euro's accepteert.

 • Ik heb een waardevol object. Is mijn object geschikt voor een veiling?

  Onze experts zijn altijd op zoek naar interessante objecten om in onze veilingen op te nemen. U kunt uw waardevolle object aanbieden voor de door u gewenste veiling. Of een expert kan u, nadat u het kavel heeft ingediend, adviseren welke veiling het beste bij uw object past. Onze experts geven graag feedback, zodat uw kavel zo goed mogelijk kan worden gepresenteerd.

  Als u niet zeker weet of uw object geschikt is voor een veiling, of als u een gratis taxatie van uw object wilt ontvangen, kunt u doorgaan met het indienen van uw kavel. Eventuele vragen kunt u, via het tekstvakje 'Bericht aan de expert', in de laatste fase van het proces naar de expert sturen. Onze expert neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

 • Kan een kavel worden voorzien van een minimumprijs?

  Voor objecten met een minimale verwachte opbrengst van € 200 kan een minimumprijs worden ingesteld. Dit is een verborgen prijs waarvoor een verkoper bereid is zijn kavel te verkopen. Deze prijs wordt in overleg met de experts bepaald. Als de minimumprijs voor het einde van de veiling niet is bereikt, wordt het kavel niet verkocht. Verkopers hebben de optie om het kavel in zo'n geval opnieuw in te dienen voor een nieuwe veiling, na het herzien van de minimumprijs.

 • Wanneer ontvang ik de betaling van mijn verkochte kavel?

  Wanneer we de betaling van de koper hebben ontvangen, ontvangt u een melding dat u 3 werkdagen de tijd heeft om de bestelling te verzenden of klaar te maken voor de ophaling. De planning van uw betalingen is afhankelijk van of de bestelling al dan niet verzonden is of opgehaald is door de koper en op de geselecteerde betalingsfrequentie in uw 'Instellingen' onder 'Betaling'.
  Verkopers hebben de mogelijkheid om een ​​van de volgende betalingsfrequenties te selecteren:

  - Elke dag
  - Een keer per week (op woensdag)
  - Om de twee weken (de eerste en derde woensdag van de maand)
  - Een keer per maand (de eerste woensdag van de maand)

  Wanneer de bestelling is verzonden: nadat u de bestelling heeft verzonden, moet u de status van de bestelling wijzigen in 'Verzonden'. Wanneer het opgegeven trackingnummer aangeeft dat de bestelling is afgeleverd, ontvangt de koper een melding waarin deze wordt gevraagd om de bestelling te inspecteren en eventuele problemen binnen 3 dagen te melden. Op de 4e dag na de levering wordt uw betaling gepland volgens de geselecteerde betalingsfrequentie.

  *Houd er rekening mee dat in het geval dat het geleverde trackingnummer niet correct is of niet overeenkomt met de levering van de bestelling, de openstaande betaling standaard zal worden ingesteld op de geselecteerde betalingsfrequentie van 14 dagen nadat de status van de bestelling naar 'Verzonden' is gewijzigd.

  Wanneer de bestelling is opgehaald: wanneer de bestelling door de koper is opgehaald, moet u de status van de bestelling wijzigen in 'Ophalen'. De periode van 14 dagen gaat dan van start nadat u, de verkoper, de status bijwerkt, voordat u uw betaling kunt ontvangen. Naast deze periode van 14 dagen, hangt de exacte betalingsdatum af van de betalingsfrequentie die is geselecteerd in uw instellingen onder 'Betaling'.

  U kunt uw betalingsfrequenties bekijken of wijzigen als u bent ingelogd in uw account, door op de volgende link te klikken: https://www.catawiki.nl/accounts/settings/payment

  De verwachte betalingsdatum is ook te vinden in de betalingsbevestiging die wij, Catawiki, per e-mail zullen toesturen. Houd er rekening mee dat betalingen alleen op werkdagen worden verwerkt en niet in het weekend.

  Als een claim is geopend, kan uw betaling worden ingehouden totdat het probleem is opgelost. We kunnen bemiddelen wanneer dit nodig is.

 • Wanneer moet ik mijn kavel verzenden?

  Zodra de winnende bieder voor het kavel heeft betaald, wordt u hiervan per e-mail op de hoogte gesteld. U dient het kavel dan binnen 3 werkdagen te verzenden.

 • Hoe lang duurt het voordat ik mijn kavel ontvang?

  Binnen de EU is de levertijd meestal 5 tot 7 werkdagen. Houd er rekening mee dat de levertijd afhankelijk is van het verzendbedrijf dat de verkoper heeft gekozen. Dit kan echter tot 14 dagen of langer duren als het land waar uw bestelling vandaan komt lokale feestdagen heeft. Voor leveringen buiten de EU is de levertijd meestal 14 tot 21 werkdagen. Dit kan echter langer dan 3 weken duren als het pakket door de douane heen moet en als het land waar uw bestelling vandaan komt lokale feestdagen heeft.

  Catawiki heeft geen invloed op het douaneproces en kan hier niet bij helpen. Onze excuses voor het eventuele ongemak als gevolg van vertragingen bij de levering die hieruit voortvloeien. Als u meer vragen over uw zending heeft, raden we u aan rechtstreeks contact op te nemen met de verkoper via de detailpagina van uw bestelling

 • Ik heb mijn kavel betaald maar ik heb het nog steeds niet ontvangen. Waarom niet?

  Zodra u de betaling voor uw kavel overmaakt, wordt de verkoper op de hoogte gebracht en is hij verplicht uw bestelling te verwerken. De verkoper is verplicht om de bestelling binnen 3 werkdagen te verzenden. U ontvangt een e-mail over de verzendstatus van uw bestelling en zodra deze is verzonden, sturen we u een nieuwe e-mail met informatie over het volgen van uw bestelling.

  Als u vragen over uw zending heeft, kunt u het beste rechtstreeks contact opnemen met de verkoper via de detailpagina van uw bestelling

  Als u problemen ondervindt bij het communiceren met de verkoper of als de trackinginformatie niet wordt verstrekt, moet u ons binnen tien dagen na uw betaling op de hoogte stellen. Vervolgens wordt een claim geopend en wordt de betaling aan de verkoper ingehouden.

 • De verzendkosten lijken buitensporig hoog. Wat moet ik doen?

  Als u twijfels heeft over de verzendkosten voordat u een kavel heeft gewonnen en betaald, willen we u eraan herinneren dat deze kosten, evenals de levertijd en de verzekering, kunnen variëren afhankelijk van het verzendbedrijf dat door de verkoper is geselecteerd. U kunt een idee krijgen van de potentiële verzendkosten door contact op te nemen met een verzendbedrijf in uw regio.

  Catawiki vereist dat verkopers nauwkeurig hun verzendkosten berekenen, maar soms zijn de werkelijke verzendkosten lager dan geschat. In dit geval is de verkoper verplicht om u direct te vergoeden voor overtollige verzendkosten als u het pakket al heeft ontvangen. Neem in dit geval contact op met de verkoper via de detailpagina van uw bestelling. 

 • Wat gebeurt er als de verkoper mijn bestelling niet wil verzenden?

  Als de verkoper uw kavel niet heeft verzonden, raden we u aan eerst contact op te nemen met de verkoper (https://www.catawiki.nl/buyer/orders)en te achterhalen waarom het object niet is verzonden. Als u problemen ondervindt om contact op te nemen met de verkoper of als u niet tot een overeenkomst komt, laat het ons alstublieft weten . Als de verkoper weigert om het kavel te verzenden, neemt Catawiki contact op met de verkoper om de reden voor het niet leveren te achterhalen.

  Als er helaas geen oplossing kan worden gevonden, zullen we de aankoop namens u annuleren. U krijgt dan een restitutie en de verkoper kan verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele kosten voor de koper of voor Catawiki. Als u het niet eens bent met de annulering en toch wilt proberen uw kavel op te halen, moet u rechtstreeks met de verkoper praten en zal Catawiki volledig uit dit proces blijven.

 • Kan ik met mijn creditcard betalen?

  Het is mogelijk om uw factuur te voldoen via een creditcardbetaling. Alle grote creditcardnetwerken worden ondersteund: Visa, MasterCard, American Express. Houd er rekening mee dat betalingen met American Express alleen mogelijk zijn voor bedragen van meer dan € 1.000/$ 1.100/£ 900.

  Let op: als u problemen ondervindt met uw creditcard, kunt u een creditcard verwijderen of toevoegen in uw 'Instellingen' onder 'Betaling'. (https://www.catawiki.nl/accounts/settings/payment)

 • Wat zijn mijn betalingsmogelijkheden?

  Na het winnen van een kavel ontvangen kopers een e-mail met een link naar de betaalpagina. Daar worden verschillende betalingsmethodes aangeboden, zoals:
  - Online betaling: iDEAL, Bancontact, Giropay, SOFORT, EPS, Multibanco, Przelewy24
  - Creditcard: Visa, MasterCard, American Express
  Houd er rekening mee dat betalingen met American Express alleen mogelijk zijn voor bedragen van meer dan € 1.000/$ 1.100/£ 900.

  Als u vragen heeft over de betaling, kunt u contact met ons opnemen. (Https://www.catawiki.nl/help/contact-us)

  Let op: als u problemen ondervindt met uw creditcard, kunt u een creditcard verwijderen of toevoegen in uw 'Instellingen' onder 'Betaling'. (https://www.catawiki.nl/accounts/settings/payment)

 • Ik heb het kavel gewonnen. Hoe betaal ik?

  Nadat de veiling beëindigd is, ontvangen kopers een e-mail met een link naar de betaalpagina. Het is mogelijk om te betalen met een creditcard (Visa, MasterCard, American Express), via een overboeking of via een van de volgende online betaalmethoden: iDEAL, Bancontact, Giropay, SOFORT, EPS, Multibanco, Przelewy24. Houd er rekening mee dat betalingen met American Express alleen mogelijk zijn voor bedragen van meer dan € 1.000/$ 1.100/£ 900.

  Alleen kopers die in euro's bieden, zullen de handmatige overschrijvingsoptie te zien krijgen. Het is belangrijk dat ze gebruik maken van een Europese SEPA-overschrijving voor de betaling. Stripe, onze online betalingsverwerker, kan geen SWIFT/BIC-overschrijvingen, (ook wel bankoverschrijvingen genoemd), verwerken en deze betalingen worden teruggeboekt naar de bankrekening van de koper. Als een koper beweert dat de SWIFT/BIC-overschrijving niet is teruggeboekt, hebben we een brief van de bank nodig waarin dit wordt vermeld. Alleen dan kan Stripe controleren wat er met de betaling is gebeurd.

  Wat zijn de verschillen tussen SEPA (Single Europe Payments Area) en SWIFT/BIC (Society for Worldwide InterBank Financial Telecommunications)?:
  - SWIFT/BIC maakt internationale overschrijvingen mogelijk, terwijl SEPA-betalingen alleen binnen het SEPA-gebied kunnen worden gedaan.
  - SWIFT/BIC-overschrijvingen kunnen in verschillende valuta worden uitgevoerd, terwijl het SEPA-initiatief alleen overschrijvingen in euro's accepteert.

 • Hoe u kunt betalen als de link in de betalings-e-mail niet werkt

  Het bedrag op uw betaalbewijs kan worden betaald via uw Catawiki-account. Om dit te doen dient u in te loggen en naar 'Mijn gewonnen kavels' gaan. Hier kunt u op het kavel klikken dat u wilt betalen en wordt u naar de betaalpagina geleid. U kunt kiezen voor een creditcardbetaling of bankbetalingen.

 • Hoe kan ik contact opnemen met de verkoper?

  Mijn gewonnen kavels (https://www.catawiki.nl/buyer/orders) en klik op de bestelpagina voor het betreffende kavel. U kunt dan klikken op 'Contact opnemen met de verkoper' om een ​​bericht naar de verkoper te sturen.\n\nOver het algemeen raden we u aan om contact op te nemen in de moedertaal van de verkoper. Als dit niet mogelijk is, raden we aan om in het Engels te communiceren of een online vertaler te gebruiken om u te helpen."}" data-sheets-userformat='{"2":9089,"3":[null,0],"10":0,"11":4,"12":0,"16":10}'>Als u een kavel bekijkt in onze veilingen, kunt u een bericht sturen naar de verkoper door te klikken op 'Contact opnemen met de verkoper', dat wordt weergegeven onder de naam van de verkoper aan de linkerkant van de pagina. Hiermee kunt u de verkoper vragen stellen over het kavel.
  Houd er rekening mee dat dit momenteel alleen mogelijk is als u zich in hetzelfde land als de verkoper bevindt.

  Nadat u een kavel heeft gewonnen in onze veilingen en heeft betaald, kunt u ook contact opnemen met de verkoper via uw account op Catawiki. We adviseren u om rechtstreeks contact op te nemen met de verkoper als u meer wilt weten over de bezorgstatus van uw bestelling of als u meer informatie wilt over de zending.

  Ga hiervoor naar> Mijn gewonnen kavels  en klik op de bestelpagina voor het betreffende kavel. U kunt dan klikken op 'Contact opnemen met de verkoper' om een ​​bericht naar de verkoper te sturen.

  Over het algemeen raden we u aan om contact op te nemen in de moedertaal van de verkoper. Als dit niet mogelijk is, raden we aan om in het Engels te communiceren of een online vertaler te gebruiken om u te helpen.

 • Kan een kavel worden voorzien van een minimumprijs?

  Voor objecten met een minimale verwachte opbrengst van € 200 kan een minimumprijs worden ingesteld. Dit is een verborgen prijs waarvoor een verkoper bereid is zijn kavel te verkopen. Deze prijs wordt in overleg met de experts bepaald. Als de minimumprijs voor het einde van de veiling niet is bereikt, wordt het kavel niet verkocht. Verkopers hebben de optie om het kavel in zo'n geval opnieuw in te dienen voor een nieuwe veiling, na het herzien van de minimumprijs.

 • Ik heb een waardevol object. Is mijn object geschikt voor een veiling?

  Onze experts zijn altijd op zoek naar interessante objecten om in onze veilingen op te nemen. U kunt uw waardevolle object aanbieden voor de door u gewenste veiling. Of een expert kan u, nadat u het kavel heeft ingediend, adviseren welke veiling het beste bij uw object past. Onze experts geven graag feedback, zodat uw kavel zo goed mogelijk kan worden gepresenteerd.

  Als u niet zeker weet of uw object geschikt is voor een veiling, of als u een gratis taxatie van uw object wilt ontvangen, kunt u doorgaan met het indienen van uw kavel. Eventuele vragen kunt u, via het tekstvakje 'Bericht aan de expert', in de laatste fase van het proces naar de expert sturen. Onze expert neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

 • Wat kan er op Catawiki worden verkocht?

  Catawiki verwelkomt objecten in een breed scala aan categorieën; van horloges tot kunst, van curiosa tot postzegels, van wijn tot klassieke auto's en meer! Elke week organiseert Catawiki meer dan 300 veilingen in 80 categorieën. Het indienen van objecten voor de wekelijkse veilingen is gratis. Daarnaast kunt u zoveel kavels aanbieden als u wilt.

 • Wanneer moet ik mijn kavel verzenden?

  Zodra de winnende bieder voor het kavel heeft betaald, wordt u hiervan per e-mail op de hoogte gesteld. U dient het kavel dan binnen 3 werkdagen te verzenden.

 • Hoe neem ik contact op met de expert?

  U kunt een bericht sturen naar de expert tijdens de laatste stap van het indienen van het kavel, genaamd 'Controleren en verzenden'. Bij deze stap ziet u een vak aan de rechterkant van het scherm met 'Bericht voor de expert (optioneel)' hierboven vermeld. Hier kunt u de expert vragen stellen over het kavel.

  Opmerking: het bericht voor de expert is geen chatbox en mogelijk krijgt u niet meteen antwoord. U kunt het antwoord van de expert zien op de pagina met aangeboden kavels, en ook in een e-mail die u zult ontvangen zodra u antwoord krijgt. Houd er rekening mee dat het berichtensysteem niet meer beschikbaar is nadat het kavel is goedgekeurd.

 • Mijn kavel is goedgekeurd. Wanneer wordt het geveild?

  Onze veilingen worden met grote zorg samengesteld door de experts. De plaatsing van de kavels is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de balans van de veiling en de beschikbaarheid van vergelijkbare kavels. Uw goedgekeurde kavel wordt zo spoedig mogelijk in de veiling opgenomen. Zodra uw kavel ingepland wordt voor een volgende veiling, ontvangt u automatisch een bericht.

 • Wat is de status van mijn kavel?

  U kunt de status van uw kavel hier controleren: https://www.catawiki.nl/seller/lots. Om de pagina te kunnen bekijken moet u zijn ingelogd in uw account. Hieronder ziet u een lijst met mogelijke statussen:

  Concept: u kunt de beschrijving van uw kavel zelf schrijven of wijzigen.
  Aanpassingen vereist: de expert vraagt u om uw kavelomschrijving te wijzigen, zodat uw kavel goed kan worden beoordeeld.
  Niet goedgekeurd: de expert heeft uw kavel beoordeeld en heeft besloten dat deze niet geschikt is voor onze veilingen.
  Ingediend: uw kavel is ter beoordeling aan de expert voorgelegd.
  Wordt beoordeeld: het kavel dat u aanbiedt, wordt momenteel bestudeerd. In deze fase zullen onze experts uw inzending beoordelen en het kavel accepteren of afwijzen, afhankelijk van of het object geschikt is voor onze veilingen.
  Opnieuw ingediend: de expert heeft feedback gegeven op uw kavelomschrijving en u heeft naar aanleiding hiervan de vereiste aanpassingen aangebracht. U heeft uw kavel nu ingediend zodat de expert deze opnieuw kan beoordelen.
  Goedgekeurd: de expert heeft uw kavel goedgekeurd zodat deze kan worden opgenomen in onze veilingen. Uw goedgekeurde kavel zal zo snel mogelijk aan een veiling worden toegevoegd.
  Gepland: uw kavel is ingepland voor de veiling. De vermelde datum is de einddatum van de veiling. Houd er rekening mee dat de plaatsing van uw kavel geen garantie voor verkoop is.
  Geveild: uw kavel is geveild maar is nog niet betaald door de winnende bieder.
  Betaling ontvangen: de koper heeft het kavel betaald.
  Betaald: u bent uitbetaald voor het verkochte kavel.
  Niet verkocht: uw kavel was aangeboden in een veiling, maar er is geen winnend bod geplaatst. De reden kan zijn dat de minimumprijs niet werd gehaald of dat er geen biedingen werden geplaatst.
  Geannuleerd: uw kavel is tijdens een veiling verkocht, maar de verkoop is geannuleerd.

 • Kan een bieder contact met mij opnemen tijdens de veiling?

  Bieders kunnen direct voor en tijdens een veiling met u als verkoper contact opnemen.
  Dit is een geweldige manier om met potentiële kopers in contact te komen, omdat ze vragen over uw kavels kunnen stellen voordat ze een bod plaatsen. Door dit te doen, kunt u inzicht verschaffen in het unieke karakter van uw kavels, of het nu gaat om hun kwaliteit, aard of authenticiteit, wat weer uw verkoop zal stimuleren.

  Als u wordt gecontacteerd over een van uw kavels, is het natuurlijk belangrijk om op tijd te antwoorden, om uw bieders een uitstekende ervaring te bieden. We raden aan om uw eerste antwoord binnen 24 uur te verzenden en als de veiling loopt, ervoor te zorgen dat u antwoordt voordat de veiling eindigt.

  Als u deze functie liever niet wilt inschakelen, kunt u ervoor kiezen om u af te melden in uw Instellingen (https://www.catawiki.nl/accounts/settings/account). U kunt op elk gewenst moment besluiten om geen berichten van kopers meer te ontvangen of juist weer in te schakelen.

 • Hoe kan ik de verzendkosten nauwkeurig schatten?

  De eerste stap bij het schatten van de verzendkosten is het wegen van uw pakket. Vergeet niet om ook het gewicht van de doos en het verpakkingsmateriaal mee te nemen. Zodra u het gewicht van uw pakket weet, kunt u beginnen met het vergelijken van verzendbedrijven en uw verzendmethode kiezen.

  De meeste verzendbedrijven brengen kosten in rekening op basis van het gewicht van het pakket en de afstand die het pakket moet afleggen. De meest betaalbare optie is de verzendmethode over de grond. We raden u aan om aandacht te besteden aan de diensten die u misschien moet missen als u een verzendmethode kiest die goedkoper is, omdat sommige van de goedkope methoden geen track & trace of verzekering bevatten.

  Het is handig om verzendtarieven voor verschillende verzendmethoden te bekijken voordat u besluit om uw bestelling te verpakken, omdat u de pakketgrootte kunt optimaliseren om te besparen op verzending. Als u een pakket heeft dat veel ruimte in beslag neemt, moet u misschien rekening houden met 'dimensionaal gewicht'. Sommige verzendbedrijven kunnen meer kosten in rekening brengen als uw pakket een bepaald volume overschrijdt. U kunt online formules vinden die uw pakket een dimensionaal gewicht geven op basis van de lengte, breedte en hoogte. Als het berekende dimensionaal gewicht groter is dan het werkelijke gewicht, worden er kosten in rekening gebracht op basis van het dimensionaal gewicht.

 • Waarom en hoe gebruikt Catawiki de koerier en trackingcode?

  De naam van het verzendbedrijf en de trackingcode, ook wel 'trackinginformatie' genoemd, worden door Catawiki gebruikt om de zending te volgen. Hierdoor kan Catawiki relevante informatie over de voortgang van de zending voor beide partijen (verkopers en kopers) weergeven.

  Dankzij de trackinginformatie kan Catawiki de kopers en verkopers in realtime informeren over de voortgang van hun zendingen via e-mail en pushmeldingen. Het wordt ook gebruikt om verkopers te informeren over wanneer zij hun betalingen zullen ontvangen.

  De trackinginformatie helpt onze klantenservice om kopers en verkopers beter te helpen met vragen of problemen met betrekking tot het verzendproces.

 • Hoe kan ik het best een probleem aanpakken nadat de bestelling is afgeleverd?

  We raden u aan om opties voor het rechtstreeks oplossen van het probleem met de koper te bespreken, omdat dit het proces om het op te lossen kan versnellen.

  Mogelijke oplossingen kunnen (met instemming van de koper) zijn:

  - Een passende gedeeltelijke terugbetaling aan de koper; een bedrag dat u samen kunt overeenkomen.
  - Een vervanging voor het kavel, als u in staat bent om een geschikte vervanging van een vergelijkbare conditie en waarde aan te bieden.
  - Annulering en terugbetaling, met instemming van de koper, waardoor het kavel aan u wordt teruggestuurd in dezelfde staat als waarin u het heeft verzonden. Verwerk de terugbetaling pas als het kavel weer in goede staat bij u is aangekomen. De kosten van deze verzending zijn afhankelijk van de redenen waarom het pakket aan u is geretourneerd.

 • Wanneer moet ik mijn kavel verzenden?

  Zodra de winnende bieder voor het kavel heeft betaald, wordt u hiervan per e-mail op de hoogte gesteld. U wordt dan gevraagd het kavel binnen 3 werkdagen te verzenden. U bent verplicht om het kavel altijd te leveren zodra de koper het heeft betaald.

  Vergeet niet om de status van het kavel te wijzigen in 'Verzonden' en de Track & Trace-code bij te werken op de bestelpagina, anders wordt uw betaling voor het kavel niet verwerkt. Als u de bestelling niet binnen 3 werkdagen kunt verzenden, informeer dan de koper via ons online berichtensysteem. Door dit te doen, kunnen we voorkomen dat de koper een claim opent.

 • Hoe neem ik contact op met de koper van een kavel?

  Mijn verkochte kavels (https://www.catawiki.nl/seller/orders) en klik op 'Besteldetails' om de bestelpagina voor die verkoop weer te geven. U kunt dan klikken op de link 'Bericht verzenden' om de koper een bericht te sturen.\n\nOver het algemeen raden we u aan om contact op te nemen in de moedertaal van de koper. Als dit niet mogelijk is, raden we aan om in het Engels te communiceren of een online vertaler te gebruiken om u te helpen."}" data-sheets-userformat='{"2":9089,"3":[null,0],"10":0,"11":4,"12":0,"16":10}'>U kunt contact opnemen met de koper via de detailpagina van uw bestelling op Catawiki. Ga naar> Mijn verkochte kavels en klik op 'Besteldetails' om de bestelpagina voor die verkoop weer te geven. U kunt dan klikken op de link 'Bericht verzenden' om de koper een bericht te sturen.

  Over het algemeen raden we u aan om contact op te nemen in de moedertaal van de koper. Als dit niet mogelijk is, raden we aan om in het Engels te communiceren of een online vertaler te gebruiken om u te helpen.

 • Kan ik een kavel verwijderen of terugtrekken uit een veiling?

  Als een van de kavels die u heeft aangeboden voor de veiling niet langer beschikbaar is, kunt u deze tijdens de beoordelingsdagen voorafgaand aan het begin van de veiling uit de veiling nemen. Dit is de periode waarin verkopers feedback op hun kavels kunnen geven voordat de veiling openstaat voor biedingen.

  Om uw kavel te bewerken of contact op te nemen met de expert, gaat u naar > Mijn aangeboden kavels (in het keuzemenu in de rechterbovenhoek van de website) en klikt u op de kavel die u wilt bewerken. Van daaruit kunt u de stappen volgen om de kavel te bewerken en tijdens de 4e stap kunt u desgewenst contact opnemen met de expert.

  Let op: nadat het kavel is gepland of in de veiling is opgenomen, kunt u geen wijzigingen meer aanbrengen.

 • De minimumprijs van mijn kavel is niet gehaald, wat zijn mijn opties?

  Als uw minimumprijs niet wordt gehaald op het moment dat de veiling eindigt, kunt u uw kavel opnieuw indienen voor een andere veiling. Met deze functie kunt u op verschillende manieren uw kavel opnieuw indienen. We adviseren u om uw minimumprijs te heroverwegen wanneer u het kavel opnieuw indient en raden aan om de prijs te verwijderen of te laten zakken om de kans te vergroten dat uw kavel de volgende keer wel wordt verkocht.

  Bij bepaalde kavels bieden we ook de mogelijkheid om het kavel aan de hoogste bieder aan te bieden. Dit is mogelijk wanneer het hoogste bod net onder de minimumprijs valt. Met deze optie wordt het kavel direct verkocht en het neemt het risico weg dat het kavel opnieuw moet worden geveild en weer niet dezelfde minimumprijs bereikt. Als de hoogste bieder het aanbod accepteert, wordt uw kavel verkocht! Houd er rekening mee dat wanneer u het aanbod doet, de beslissing om de aanbieding te accepteren of af te wijzen aan de hoogste bieder is.

 • Hoe kan ik contact opnemen met de verkoper?

  Mijn gewonnen kavels (https://www.catawiki.nl/buyer/orders) en klik op de bestelpagina voor het betreffende kavel. U kunt dan klikken op 'Contact opnemen met de verkoper' om een ​​bericht naar de verkoper te sturen.\n\nOver het algemeen raden we u aan om contact op te nemen in de moedertaal van de verkoper. Als dit niet mogelijk is, raden we aan om in het Engels te communiceren of een online vertaler te gebruiken om u te helpen."}" data-sheets-userformat='{"2":9089,"3":{"1":0},"10":0,"11":4,"12":0,"16":10}'>Als u een kavel bekijkt in onze veilingen, kunt u een bericht sturen naar de verkoper door te klikken op 'Contact opnemen met de verkoper', dat wordt weergegeven onder de naam van de verkoper aan de linkerkant van de pagina. Hiermee kunt u de verkoper vragen stellen over het kavel.
  Houd er rekening mee dat dit momenteel alleen mogelijk is als u zich in hetzelfde land als de verkoper bevindt.

  Nadat u een kavel heeft gewonnen in onze veilingen en heeft betaald, kunt u ook contact opnemen met de verkoper via uw account op Catawiki. We adviseren u om rechtstreeks contact op te nemen met de verkoper als u meer wilt weten over de bezorgstatus van uw bestelling of als u meer informatie wilt over de zending.

  Ga hiervoor naar> Mijn gewonnen kavels en klik op de bestelpagina voor het betreffende kavel. U kunt dan klikken op 'Contact opnemen met de verkoper' om een ​​bericht naar de verkoper te sturen.

  Over het algemeen raden we u aan om contact op te nemen in de moedertaal van de verkoper. Als dit niet mogelijk is, raden we aan om in het Engels te communiceren of een online vertaler te gebruiken om u te helpen.

 • Hoe geef ik feedback aan een verkoper?

  Nadat de verkoper de status van de gekochte bestelling heeft gewijzigd in 'Verzonden' of 'Verzonden', ontvangt u een automatisch bericht met een link om feedback te geven aan de verkoper.
  U heeft na aankoop 60 dagen om feedback geven en daarna nog eens 90 dagen om deze aan te passen. Als u het automatische bericht niet hebt ontvangen, kunt u ook deze stappen volgen om feedback te geven:
  1. Meld u aan bij uw account.
  2. Ga naar 'Mijn gewonnen kavels'.
  3. Kies 'Betaald'.
  3. Klik onder de details van de bestelling op de oranje knop 'Feedback geven'.
  4. Kies de status die u 'Positief', 'Neutraal' of 'Negatief' wilt geven en voeg een opmerking toe.
  5. Klik nogmaals op 'Feedback geven' om uw feedback in te dienen.


  Als u feedback geeft, dient u zich aan het volgende te houden:

  Wel doen:
  - Gebruik een vriendelijke en beleefde toon.
  - Neem direct contact op met de verkoper als u een probleem heeft voordat u negatieve feedback geeft. De verkoper kan het probleem mogelijk samen met u oplossen. Ontdek hier hoe u contact opneemt met de verkoper.

  Niet doen:
  - Gebruik geen beledigende, intimiderende, discriminerende of anderszins ongepaste taal.
  - Voeg geen persoonlijke gegevens (zoals naam, adres of telefoonnummer) van anderen toe aan uw feedback.
  - Geef geen feedback die in strijd is met onze algemene voorwaarden

 • Ik heb feedback ontvangen die volgens mij oneerlijk en onverdiend is. Wat moet ik doen?

  We begrijpen dat onze verkopers een goede feedbackscore zeer belangrijk vinden. De koper heeft na betaling 60 dagen de tijd om feedback te geven en daarna nog eens 90 dagen om deze aan te passen.

  U kunt binnen 90 dagen reageren op feedback die u heeft ontvangen. Dit geeft u de mogelijkheid om onopgeloste zaken op te helderen.

  In het geval dat de gegeven feedback niet overeenstemt met ons Feedbackbeleid, verzoeken wij u vriendelijk om dit aan onze klantenservice te melden. https://www.catawiki.nl/help/contact-us

  Bekijk ons Feedbackbeleid. https://catawiki.zendesk.com/hc/nl/articles/360002586140-Verkoper-Feedbackbeleid

 • Hoe kan ik de kopers van mijn kavels de beste klantervaring bieden?

  We willen u graag helpen om het meeste te halen uit verkopen op Catawiki en u advies te geven over hoe u de kopers van uw kavels de best mogelijke ervaring kunt bieden. Om dit te doen, hebben we een paar tips samengesteld over hoe u uw kopers tevreden kunt houden en hoe u ervoor kunt zorgen dat uw feedbackscore hoog blijft. Voor meer informatie over elke tip, volgt u de links om meer te lezen over dit specifieke onderwerp.

  1. Zorg ervoor dat u uw bestelling binnen 3 dagen verzendt nadat de koper heeft betaald.

  2. Gebruik een Track & Trace-code bij het verzenden van uw bestelling. Wat is een Track & Trace-code?

  3. Zorg er bij het berekenen van uw verzendkosten voor dat ze zo nauwkeurig en eerlijk mogelijk zijn.

  4. Omdat we een online platform zijn, is het maken van foto's van goede kwaliteit uiterst belangrijk, zodat kopers weten wat ze kunnen verwachten als ze hun bestelling ontvangen. Lees hier hoe u dat doet.

  Hier zijn enkele tips voor het maken van de beste foto's. 

  5. Als er problemen zijn met de bezorging van uw bestelling, kunt u dat het beste op deze manier oplossen.

  6. Het is mogelijk om een negatieve feedback van kopers te wijzigen door klachten te onderzoeken. Door het probleem op te lossen, kunnen we negatieve feedback wijzigen. Lees hier hoe u dat doet.

 • Waarom krijg ik het bericht 'U heeft geprobeerd in te loggen vanaf een apparaat dat we niet herkennen' wanneer ik probeer in te loggen?

  Om ervoor te zorgen dat Catawiki een veilig platform blijft, kunnen we u vragen uw identiteit te verifiëren bij het inloggen. Wanneer dit gebeurt, tonen we een bericht in het inlogscherm. We sturen u ook een e-mail met een link en vragen u om uw identiteit te verifiëren door op die link te klikken.

  Hoe krijg ik toegang tot mijn account wanneer ik dit bericht zie?

  We sturen een e-mail waarin u wordt gevraagd uw identiteit te verifiëren door op de knop in de e-mail te klikken. Dit geeft u toegang tot uw Catawiki-account.

  Wat als ik de e-mail niet ontvang?

  Wij zorgen ervoor dat de e-mails zo snel mogelijk worden gestuurd, maar in zeldzame gevallen kan onze e-mail in uw andere e-mailmappen terechtkomen, zoals 'Reclame', 'Sociaal', 'Updates' of 'Spam'. We verzoeken u om deze te controleren. Als u de e-mail nog steeds niet heeft ontvangen, probeer het over enkele minuten dan opnieuw.

  Wat is er precies gebeurd? Is mijn Catawiki-account gehackt?

  Nee, om uw account en persoonlijke gegevens te beschermen, hebben we onlangs de beveiliging verbeterd in onze klantenaccounts. Als u dit bericht ziet, betekent dit niet dat uw account is gehackt of bij een incident betrokken was.

  Krijg ik dit bericht elke keer dat ik inlog?

  Nee, we vragen u alleen om uw identiteit te bevestigen als we de inlogaanvraag van een onbekend apparaat detecteren. U kunt dit bericht ook zien op het apparaat dat u momenteel gebruikt om toegang te krijgen tot Catawiki. Dit komt omdat we onlangs deze verbetering hebben geïntroduceerd. Zelfs uw huidige apparaat is nog niet bekend bij ons.

 • Waarom krijg ik het bericht 'U heeft geprobeerd in te loggen vanaf een apparaat dat we niet herkennen' wanneer ik probeer in te loggen?

  Om ervoor te zorgen dat Catawiki een veilig platform blijft, kunnen we u vragen uw identiteit te verifiëren bij het inloggen. Wanneer dit gebeurt, tonen we een bericht in het inlogscherm. We sturen u ook een e-mail met een link en vragen u om uw identiteit te verifiëren door op die link te klikken.

  Hoe krijg ik toegang tot mijn account wanneer ik dit bericht zie?

  We sturen een e-mail waarin u wordt gevraagd uw identiteit te verifiëren door op de knop in de e-mail te klikken. Dit geeft u toegang tot uw Catawiki-account.

  Wat als ik de e-mail niet ontvang?

  Wij zorgen ervoor dat de e-mails zo snel mogelijk worden gestuurd, maar in zeldzame gevallen kan onze e-mail in uw andere e-mailmappen terechtkomen, zoals 'Reclame', 'Sociaal', 'Updates' of 'Spam'. We verzoeken u om deze te controleren. Als u de e-mail nog steeds niet heeft ontvangen, probeer het over enkele minuten dan opnieuw.

  Wat is er precies gebeurd? Is mijn Catawiki-account gehackt?

  Nee, om uw account en persoonlijke gegevens te beschermen, hebben we onlangs de beveiliging verbeterd in onze klantenaccounts. Als u dit bericht ziet, betekent dit niet dat uw account is gehackt of bij een incident betrokken was.

  Krijg ik dit bericht elke keer dat ik inlog?

  Nee, we vragen u alleen om uw identiteit te bevestigen als we de inlogaanvraag van een onbekend apparaat detecteren. U kunt dit bericht ook zien op het apparaat dat u momenteel gebruikt om toegang te krijgen tot Catawiki. Dit komt omdat we onlangs deze verbetering hebben geïntroduceerd. Zelfs uw huidige apparaat is nog niet bekend bij ons.

 • Kopersbeleid

  Catawiki biedt een platform waarop u speciale objecten van verkopers in een aantal landen over de hele wereld kunt ontdekken en kopen. Het is zeer belangrijk voor ons dat ons platform betrouwbaar en veilig is voor zowel kopers als verkopers, om de best mogelijke klantervaring te garanderen. Dit vereist dat onze gebruikers de regels accepteren en naleven die zijn vastgelegd in onze Gebruiksvoorwaarden. We willen van deze gelegenheid gebruik maken om de belangrijkste regels voor het kopen op Catawiki uit te leggen.

  REGISTRATIE

  • Gebruik uw eigen correcte persoonlijke gegevens
   Iedereen in de landen die door Catawiki worden ondersteund, kan een kopersaccount aanmaken. U bent verplicht om zich naar waarheid te registreren, met correcte persoonlijke gegevens. Als u jonger bent dan 18 jaar, moet u toestemming hebben van uw ouder of voogd.
  • Houd uw account veilig en beveiligd
   U bent verantwoordelijk voor uw account en voor het geheimhouden van uw inloggegevens. Deel deze niet met anderen. Als u vermoedt dat iemand anders uw inloggegevens weet, moet u onmiddellijk uw wachtwoord wijzigen en ons op de hoogte stellen.
  • U kunt uw eigen account verwijderen
   Soms is verwijdering niet meteen mogelijk, bijvoorbeeld omdat u onlangs een kavel heeft gekocht. Catawiki heeft het recht om verwijdering in bepaalde situaties te weigeren, bijvoorbeeld wanneer u een openstaande betalingsverplichting jegens Catawiki heeft.

  TIJDENS DE VEILING

  • Alle biedingen zijn bindend
   Door een bod te plaatsen, bent u verplicht om het object te kopen als u wint. We kunnen uw bod niet verwijderen. Voordat u een bod uitbrengt, moet u de foto's zorgvuldig bekijken, de beschrijving lezen en de verzendvoorwaarden van het kavel bekijken.
  • U mag niet op uw eigen kavels bieden
   U mag niet bieden op uw eigen kavels of op kavels van iemand die met u is verbonden. We beschouwen bieden op een eigen veiling als een zeer oneerlijke en illegale handelspraktijk en daarom staan we dit niet toe.
  • U moet controleren of uw land de invoer van uw kavel toestaat
   Als koper bent u verantwoordelijk voor het controleren of er een specifieke regel of beperking van toepassing is op de import van een object in uw land, omdat wij of de verkoper dit niet voor u zullen controleren.
  • Gebruik ons berichtensysteem alstublieft op een eerlijke manier
   Het is niet toegestaan om verkopers voor te stellen om een deal te sluiten buiten het platform om. We zullen geen enkele betaling- of klantenondersteuning bieden in het geval dat u dit doet.

  NA DE VEILING

  • U bent verplicht om voor uw gewonnen kavels te betalen
   Het is erg belangrijk dat u zich realiseert dat alle biedingen bindend zijn. Door de algemene voorwaarden van Catawiki te accepteren, stemt u ermee in uw kavels binnen 3 dagen na het winnen te betalen en accepteert u dat we een reeks boetes kunnen toepassen in het geval u niet betaalt.
  • Wees respectvol, open en coherent met het onderwerp in uw communicatie
   Catawiki raadt u aan om de verkoper te informeren als er een probleem is met uw aankoop. Onze helpdeskmedewerkers zullen ook hun best doen om u te helpen. Gebruik alstublieft geen beledigende taal en onthoud u van ongepast taalgebruik, beledigingen, bedreigingen en discriminatie. U kunt passende feedback voor de verkoper achterlaten die zichtbaar is op onze website.
  • Respecteer het recht op privacy van anderen
   Gebruik alleen persoonlijke gegevens van andere gebruikers om de verkoop en afhaling of retourzending te voltooien. Gebruik geen persoonlijke gegevens op een commerciële manier, bijvoorbeeld om ongevraagde communicatie te verzenden.

  We gebruiken gegevensanalyse om de naleving van onze regels te controleren en af te dwingen. We vertrouwen erop dat u Catawiki op een eerlijke en passende manier zult gebruiken. Gebruikers die dit niet doen, riskeren boetes die kunnen bestaan uit een blokkering van hun biedrechten, financiële boetes en het verwijderen van accounts.

   

 • Verkopersbeleid

  Catawiki biedt een platform waarop u objecten aan kopers in een aantal landen over de hele wereld kunt aanbieden. Het is zeer belangrijk voor ons dat ons platform betrouwbaar en veilig is voor zowel kopers als verkopers, om de best mogelijke klantervaring en de beste verkoopresultaten te garanderen. Dit vereist dat u de regels accepteert die zijn vastgelegd in onze Gebruiksvoorwaarden. We willen van deze gelegenheid gebruik maken om de belangrijkste regels voor het verkopen op Catawiki uit te leggen.

  REGISTRATIE

  • Gebruik uw eigen correcte persoonlijke gegevens
   Iedereen in een van de landen die ondersteund worden door Catawiki kan een account aanmaken. U bent verplicht om zich naar waarheid te registreren, met correcte persoonlijke gegevens en, op verzoek, een geldig identiteitsbewijs. Als we u niet kunnen identificeren en uw identiteit kunnen verifiëren, kunnen we u mogelijk niet uitbetalen.
  • Commercieel verkopen? Registreer met geldige bedrijfsgegevens
   Als u een bedrijf heeft en commerciële kavels op Catawiki aanbiedt, moet u zich registreren met de juiste gegevens van uw bedrijf, inclusief, indien beschikbaar, een geldig Kamer van Koophandel- en btw-nummer. Het gebruik van Catawiki voor belastingontduiking is verboden.
  • Houd uw account veilig en beveiligd
   U bent verantwoordelijk voor uw account en voor het geheimhouden van uw inloggegevens. Deel deze niet met anderen. Als u vermoedt dat iemand anders uw inloggegevens weet, moet u onmiddellijk uw wachtwoord wijzigen en ons op de hoogte stellen.
  • U kunt uw eigen account verwijderen
   Catawiki heeft het recht om verwijdering in bepaalde situaties te weigeren, bijvoorbeeld als u onlangs een kavel heeft verkocht, betrokken bent bij een open claim met een koper of als u openstaande betalingsverplichtingen jegens Catawiki heeft.

  KAVELS AANBIEDEN

  • Kavels voor de veiling worden zorgvuldig geselecteerd
   Op Catawiki kan een grote verscheidenheid aan kavels worden verkocht. Bekijk alstublieft ons Verkopershandboek om te controleren wat voor soort kavels we wel en niet accepteren. Let op: u mag alleen kavels aanbieden waarvoor handel over het algemeen is toegestaan.
  • U moet het recht hebben om het kavel te verkopen
   Het is uiterst belangrijk voor ons dat u de rechtmatige eigenaar van uw kavels bent of dat u door de eigenaar bent geautoriseerd om ze te verkopen. Als u dat niet bent, zullen we uw betalingen niet verwerken. Het is ten strengste verboden om kavels aan te bieden als onderdeel van een valse transactie, bijvoorbeeld met het doel om geld te witwassen. We hebben de plicht om verdachte transacties aan de autoriteiten te melden.
  • Uw kavelbeschrijvingen zijn duidelijk, eerlijk, gedetailleerd en nauwkeurig
   Vermeld eventuele tekenen van slijtage, defecten of gebreken om claims te voorkomen.
  • Gebruik uw eigen correcte persoonlijke gegevens
   Iedereen een van de landen die ondersteund worden door Catawiki kan een account aanmaken. U bent verplicht om zich naar waarheid te registreren, met correcte persoonlijke gegevens en, op verzoek, een geldig identiteitsbewijs. Als we u niet kunnen identificeren en uw identiteit kunnen verifiëren, kunnen we mogelijk niet uitbetalen.
  • Uw kavels en geüpload materiaal zijn origineel en authentiek
   Maak alstublieft geen inbreuk op de rechten van andere mensen, zoals auteursrechten en handelsmerkrechten. Dit betekent ook dat u geen foto's mag gebruiken van andere mensen, inclusief andere Catawiki-gebruikers.
  • Als een kavel eenmaal geveild wordt, kunt u het niet meer verwijderen
   Dit betekent dat u moet verkopen aan de winnende bieder. Gelieve geen kavels elders aan te bieden wanneer ze op Catawiki worden geveild. We tolereren geen verkopers die onze kopers teleurstellen omdat ze het kavel niet meer in bezit hebben wanneer de veiling sluit. 

  TIJDENS DE VEILING

  • U mag niet op uw eigen kavels bieden
   U mag niet bieden op uw eigen kavels of op kavels van iemand die met u is verbonden. We beschouwen bieden op een eigen veiling als een zeer oneerlijke en illegale handelspraktijk en daarom staan we dit niet toe.
  • Gebruik ons berichtensysteem alstublieft op een eerlijke manier
   We beschikken over geautomatiseerde systemen om pogingen tot handel buiten het platform om te detecteren. We zullen geen enkele betaling- of klantenondersteuning bieden in het geval u dit doet en we kunnen uiteindelijk uw account blokkeren.

  NA DE VEILING

  • Het kavel moet binnen 3 werkdagen na betaling worden verzonden
   We zullen u op de hoogte brengen op de dag dat de betaling van de koper is ontvangen. Verzend alstublieft op een veilige manier met aangetekende post en gebruik een verzekering. Geef altijd een geldig 'Track & Trace-code' zodat alle betrokken partijen het kavel kunnen volgen, tenzij de koper ervoor heeft gekozen om het kavel op te halen. Door tracking informatie te verstrekken, kunnen we uw betaling sneller verwerken.
  • Wees proactief in geval van problemen
   U bent verantwoordelijk voor problemen met betrekking tot de verkoop, zoals non-conformiteit en verzendproblemen. Als er een probleem is met uw kavel, verwachten we dat u samen met de koper een oplossing vindt. Catawiki kan bemiddelen indien nodig. In het geval dat de verkoop wordt geannuleerd omdat u uw verplichtingen uit hoofde van de koopovereenkomst niet bent nagekomen, verwachten wij dat u de verzending van het kavel op uw kosten regelt.
  • Verzend vanaf uw geregistreerde adres
   Als u verzendt vanaf een ander adres dan geregistreerd staat, betaalt u voor eventuele extra kosten die de koper heeft geleden.
  • Respecteer het herroepingsrecht van consumenten
   Als u commercieel verkoopt, verwachten wij dat u het EU-herroepingsrecht respecteert. Lees hier meer over in dit artikel.

  COMMUNICEREN MET CATAWIKI EN ANDERE GEBRUIKERS

  • Wees respectvol, open en duidelijk in uw communicatie
   Dit geldt voor uw communicatie met kopers en werknemers van Catawiki. Gebruik alstublieft geen beledigende taal en onthoud u van ongepast taalgebruik, beledigingen, bedreigingen en discriminatie.
  • Respecteer het recht op privacy van anderen
   Gebruik alleen persoonlijke gegevens van andere gebruikers om de verkoop en levering te voltooien. Gebruik geen persoonlijke gegevens op een commerciële manier, bijvoorbeeld om ongevraagde communicatie te verzenden.

  We gebruiken gegevensanalyse om de naleving van onze regels te controleren en af te dwingen. We vertrouwen erop dat u Catawiki op een eerlijke en passende manier zult gebruiken. Gebruikers die dit niet doen, riskeren boetes die kunnen bestaan uit een blokkering van hun biedingsrechten, tijdelijk of permanent verlies van het Pro-verkoper label of VIP voordelen, opschorting van verkooprechten, financiële boetes en het verwijderen van accounts.

Download de Catawiki Veiling App

Download in de App Store Download in de App Store