Klantenservice

Hoe kunnen we u helpen?

Kies een categorie

Meest gestelde vragen

 • Is Catawiki gratis?

  Het aanmaken van een account om te kunnen meebieden of aanbieden op de veiling is geheel kosteloos. Kopers en verkopers betalen alleen commissie over de verkoopopbrengst.

 • Waarom is kopen via Catawiki veilig?

  Uw betaling zal via een zeer veilige betaalmethode worden verwerkt. We vragen de koper om binnen 3 dagen na het sluiten van de veiling voor het kavel te betalen op een veilig account. De verkoper wordt vervolgens op de hoogte gesteld van deze betaling en hij wordt gevraagd om het kavel te verzenden. De verkoper zal de betaling kort na verzending ontvangen. Indien u het kavel binnen 10 dagen na het betalen van de koopsom nog niet heeft ontvangen, dient u ons hiervan op de hoogte te stellen zodat de betaling aan de verkoper kan worden uitgesteld.

 • Waarom wordt mijn bod niet geaccepteerd?

  Uw bod wordt niet geaccepteerd wanneer u een ongeldige bieding plaatst. Er is bijvoorbeeld sprake van een ongeldige bieding als het ingevoerde bedrag niet hoog genoeg is (er is een hogere biedstap vereist), het ingevoerde bedrag een ander teken bevat dan een getal (bijvoorbeeld een letter, een komma of een streepje) of als de veiling waarop u biedt reeds is afgelopen.

 • Ik wil bieden op een kavel met een minimumprijs (RP). Wat betekent dit?

  Bij sommige kavels staat vermeld dat er sprake is van een reserve price. Dit is een verborgen minimumprijs die een verkoper kan instellen na overleg met de expert. Het betreft de prijs die een verkoper minimaal wil krijgen voor zijn kavel.

  Het instellen van een reserve price is alleen mogelijk vanaf een hogere verwachte opbrengst. Als de veiling eindigt zonder dat de reserve price bereikt is, dan blijft het kavel onverkocht.

 • Ik heb een kavel gewonnen. Hoe kan ik betalen?

  Zodra de veiling is gesloten, ontvangen kopers een e-mail met een link naar de betalingspagina. U kunt met credit card of via een overboeking betalen. Als u een Nederlandse bankrekening heeft, is het mogelijk om alternatieve betaalmethodes te selecteren, zoals iDeal. Als u een Belgische bankrekening heeft, kunt u online ook betalen met Bancontact of MrCash. Indien u een Duits bankrekening heeft, kunt u ook betalen met DirecteBanking.

 • Ik heb een waardevol object. Is mijn object geschikt voor de veiling?

  Onze experts zijn altijd op zoek naar interessante objecten voor hun veilingen. Door voor de gewenste veiling een kavel aan te maken, kunt u waardevolle objecten aan de betreffende expert aanbieden. De expert kan u vervolgens adviseren welke (thema)veiling het best bij uw kavel past. Voordat u uw kavel aanbiedt, kunt u de expert vragen om een schatting van de verwachte inkomsten. Als u dit wenst, kunt u dit via het tekstvak 'Bericht aan de expert' vragen.

 • Kan een kavel worden voorzien van een minimumverkoopprijs (reserve price)?

  Voor objecten met een minimale verwachte opbrengst van €200 kan een minimumverkoopprijs worden ingesteld. De minimumverkoopprijs is een verborgen minimumprijs waarvoor een verkoper bereid is zijn kavel te verkopen. Als de minimumprijs voor het einde van de veiling niet is bereikt, wordt het kavel niet verkocht. Verkopers hebben de optie om het kavel in zo'n geval in een nieuwe veiling opnieuw aan te bieden, na het herzien van de minimumprijs.

 • Ik heb een kavel aangeboden. Wanneer wordt het beoordeeld?

  Onze experts beoordelen de aangeboden kavels zo spoedig mogelijk. Ons streven is om kavels binnen een week te beoordelen. Voor themaveilingen en veilingen waarvoor veel aanbod is, kan de beoordeling echter wat meer tijd in beslag nemen. Op het moment dat uw kavel geaccepteerd wordt, ontvangt u automatisch een bericht.

 • Wanneer word ik uitbetaald voor mijn kavel?

  Zodra de koper het gefactureerde bedrag heeft betaald, dient u het kavel binnen 3 werkdagen te verzenden of klaar te zetten voor afhaling. Zodra u het kavel heeft verzonden of afgegeven, kunt u de status van uw kavel veranderen in 'verzonden' of 'afgehaald'. U wordt vervolgens 14 dagen later uitbetaald, op de eerstvolgende woensdag, ervan uitgaande dat er geen dispuut is geopend met betrekking tot het kavel. De verwachte uitbetalingsdatum kunt u ook vinden in de betalingsbevestiging die we u per e-mail hebben verstuurd. Als er een dispuut is aangemaakt, kan uw betaling worden vastgehouden totdat het probleem is opgelost. Wij zullen dan bemiddelen tussen u en de koper. Dit maakt het kopen en verkopen op Catawiki veiliger.

 • Wanneer moet ik mijn kavel verzenden?

  Zodra de winnende bieder voor het kavel heeft betaald, wordt u hiervan per e-mail op de hoogte gesteld. U dient het kavel dan binnen 3 werkdagen te verzenden.

Download de Catawiki Veiling App

Download in de App Store Download in de App Store

Schrijf u in voor de Catawiki nieuwsbrief

Blijf gemakkelijk op de hoogte van het laatste nieuws over onze veilingen en meer.

Afmelden voor de nieuwsbrief is altijd mogelijk

Bedankt, u bent nu aangemeld voor de nieuwsbrief!