Klantenservice

Hoe kunnen we u helpen?

Kies een categorie

Meest gestelde vragen

 • Is Catawiki gratis?

  Het aanmaken van een account om te kunnen meebieden of aanbieden op de veiling is geheel kosteloos. Kopers en verkopers betalen alleen commissie over de verkoopopbrengst.

 • Waarom is kopen via Catawiki veilig?

  Kopen via Catawiki is veilig omdat u eerst het aankoopbedrag van uw gewonnen kavel betaalt aan Catawiki. De verkoper wordt vervolgens op de hoogte gesteld van deze betaling en dient uw gewonnen item dan binnen drie werkdagen naar u te versturen. Korte tijd later betalen wij de verkoper uit.

 • Waarom wordt mijn bod niet geaccepteerd?

  Uw bod wordt niet geaccepteerd wanneer u een ongeldige bieding plaatst. Er is bijvoorbeeld sprake van een ongeldige bieding als het ingevoerde bedrag niet hoog genoeg is (er is een hogere biedstap vereist), het ingevoerde bedrag een ander teken bevat dan een getal (bijvoorbeeld een letter, een komma of een streepje) of de veiling waarop u biedt reeds is afgelopen.

 • Ik wil bieden op een kavel met een minimumprijs (RP). Wat betekent dit?

  Bij sommige kavels staat vermeld dat er sprake is van een reserve price. Dit is een verborgen minimumprijs die een verkoper kan instellen na overleg met de veilingmeester. Het betreft de prijs die een verkoper minimaal wil krijgen voor zijn kavel.

  Het instellen van een reserve price is alleen mogelijk vanaf een hogere verwachte opbrengst. Als de veiling eindigt zonder dat de reserve price bereikt is, dan blijft het kavel onverkocht. 

 • Kan ik een minimumopbrengst (Reserve Price) opgeven voor mijn kavel?

  Voor kavels met een hoge verwachte opbrengst bestaat de mogelijkheid om een reserve price op te geven. Een Reserve Price is een voor bieders verborgen minimumprijs waarvoor u het item wilt verkopen.

  Als de Reserve Price niet geboden wordt tijdens de veiling, blijft het kavel onverkocht. Onze veilingmeesters beoordelen of het door u opgegeven minimum realistisch is, voordat zij uw kavel in hun veiling opnemen.

 • Ik heb een individueel stuk van waarde. Is het geschikt voor de veiling?

  Onze veilingmeesters zijn altijd op zoek naar interessante stukken voor hun veiling. U kunt een individueel stuk van waarde aan de veilingmeester voorleggen ter beoordeling door een kavel aan te maken voor de veiling van uw keuze. De veilingmeester kan u dan eventueel adviseren welke (thema)veiling het meest geschikt is voor uw kavel. Als u eerst een indicatie wilt van de verwachte opbrengst, kunt u dit bij het aanbieden van uw kavel vermelden in het veld 'Bericht aan de veilingmeester'.

 • Ik heb een kavel aangeboden. Wanneer wordt het beoordeeld?

  Onze veilingmeesters beoordelen de aangeboden kavels zo spoedig mogelijk. Ons streven is om kavels binnen een week te beoordelen. Voor themaveilingen en veilingen waarvoor veel aanbod is, kan de beoordeling echter wat meer tijd in beslag nemen. Op het moment dat uw kavel geaccepteerd wordt, ontvangt u automatisch een bericht.

 • Ik heb een kavel gewonnen. Hoe kan ik betalen?

  Na het sluiten van de veiling ontvangt u als koper een e-mail met daarin een link naar de betaalpagina. U kunt online betalen, per creditcard of via een bankoverschrijving. Online betalen kan in Nederland onder meer via iDeal, Bancontact en Mr. Cash. In België kan er gebruik worden gemaakt van DirecteBanking.

  Als u niet online kunt betalen, biedt Catawiki uiteraard de mogelijkheid om het geld over te maken via een bankoverschrijving. U ontvangt hiertoe een e-mail met daarin alle betalingsgegevens.

 • Wanneer word ik uitbetaald voor mijn kavel?

  Op het moment dat de koper het gefactureerde bedrag aan Catawiki heeft betaald, dient u het kavel binnen 3 werkdagen te verzenden of klaar te zetten voor afhalen. Na verzending of levering van het kavel, kunt u de status van uw kavel veranderen naar 'verzonden' of 'afgehaald'. Vervolgens vindt de uitbetaling 14 dagen later op de eerstvolgende woensdag plaats. Deze uitbetalingsdatum vindt u ook in de betalingsbevestiging die u van ons per e-mail ontvangt.

  Catawiki treedt op als bemiddelaar tussen koper en verkoper en beheert het geld totdat de transactie is afgerond. Hierdoor is het veilig om op Catawiki te kopen en te verkopen.

Download de Catawiki Veiling App

Download in de App Store Download in de App Store

Schrijf u in voor de Catawiki-nieuwsbrief

Blijf gemakkelijk op de hoogte van het laatste nieuws over onze veiling en meer.

Afmelden voor de nieuwsbrief is altijd mogelijk

Bedankt, u bent nu aangemeld voor de nieuwsbrief!

×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.