Klantenservice

Hoe kunnen we u helpen?

Kies een categorie

Meest gestelde vragen

 • Is Catawiki gratis?

  Het aanmaken van een account om te kunnen meebieden of aanbieden op de veiling is geheel kosteloos. Kopers en verkopers betalen alleen commissie over de verkoopopbrengst.

 • Waarom is kopen via Catawiki veilig?

  Uw betaling zal via een zeer veilige betaalmethode worden verwerkt. We vragen de koper om binnen 3 dagen na het sluiten van de veiling voor het kavel te betalen op een veilig account. De verkoper wordt vervolgens op de hoogte gesteld van deze betaling en hij wordt gevraagd om het kavel te verzenden. De verkoper zal de betaling kort na verzending ontvangen. Indien u het kavel binnen 10 dagen na het betalen van de koopsom nog niet heeft ontvangen, dient u ons hiervan op de hoogte te stellen zodat de betaling aan de verkoper kan worden uitgesteld.

 • Waarom wordt mijn bod niet geaccepteerd?

  Uw bod wordt niet geaccepteerd wanneer u een ongeldige bieding plaatst. Er is bijvoorbeeld sprake van een ongeldige bieding als het ingevoerde bedrag niet hoog genoeg is (er is een hogere biedstap vereist), het ingevoerde bedrag een ander teken bevat dan een getal (bijvoorbeeld een letter, een komma of een streepje) of als de veiling waarop u biedt reeds is afgelopen.

 • Ik wil graag een bod uitbrengen op een kavel met een reserve price. Wat houdt dit in?

  Sommige kavels hebben een ‘reserve price’. Dit is een verborgen minimumprijs waarvoor de verkoper bereid is zijn kavel te verkopen. De prijs is vastgesteld in overleg met de expert. Reserve prices mogen alleen worden gegeven aan kavels met een verwachte opbrengst van ten minste € 200. Als de reserve price na het einde van de veiling niet is gehaald, wordt het kavel niet geveild.

 • Ik heb een kavel gewonnen. Hoe maak ik mijn betaling over?

  Nadat de veiling is geëindigd, ontvangen kopers een e-mail met een link naar de betaalpagina. Het is mogelijk om te betalen met een creditcard (Visa, MasterCard, American Express), via bankoverschrijving of met een van de volgende online betaalmethodes: iDEAL, Bancontact, Giropay, SOFORT, EPS, Multibanco, Przelewy24.

 • Ik heb een waardevol object. Is mijn object geschikt voor een veiling?

  Onze experts zijn altijd op zoek naar interessante objecten om in onze veilingen op te nemen. U kunt uw waardevolle object aanbieden voor de door u gewenste veiling. Of een expert kan u, nadat u het kavel heeft ingediend, adviseren welke veiling het beste bij uw object past. Onze experts geven graag feedback, zodat uw kavel zo goed mogelijk kan worden gepresenteerd.

  Als u niet zeker weet of uw object geschikt is voor een veiling, of als u een gratis taxatie van uw object wilt ontvangen, kunt u doorgaan met het indienen van uw kavel. Eventuele vragen kunt u, via het tekstvakje 'Bericht aan de expert', in de laatste fase van het proces naar de expert sturen. Onze expert neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

 • Kan een kavel worden voorzien van een minimumverkoopprijs (reserve price)?

  Voor objecten met een minimale verwachte opbrengst van €200 kan een minimumverkoopprijs worden ingesteld. De minimumverkoopprijs is een verborgen minimumprijs waarvoor een verkoper bereid is zijn kavel te verkopen. Als de minimumprijs voor het einde van de veiling niet is bereikt, wordt het kavel niet verkocht. Verkopers hebben de optie om het kavel in zo'n geval in een nieuwe veiling opnieuw aan te bieden, na het herzien van de minimumprijs.

 • Wanneer word ik uitbetaald voor mijn kavel?

  Zodra de koper het gefactureerde bedrag heeft betaald, dient u het kavel binnen 3 werkdagen te verzenden of klaar te zetten voor afhaling. Zodra u het kavel heeft verzonden of afgegeven, kunt u de status van uw kavel veranderen in 'verzonden' of 'afgehaald'. U wordt vervolgens 14 dagen later uitbetaald, op de eerstvolgende woensdag, ervan uitgaande dat er geen dispuut is geopend met betrekking tot het kavel. De verwachte uitbetalingsdatum kunt u ook vinden in de betalingsbevestiging die we u per e-mail hebben verstuurd. Als er een dispuut is aangemaakt, kan uw betaling worden vastgehouden totdat het probleem is opgelost. Wij zullen dan bemiddelen tussen u en de koper. Dit maakt het kopen en verkopen op Catawiki veiliger.

 • Wanneer moet ik mijn kavel verzenden?

  Zodra de winnende bieder voor het kavel heeft betaald, wordt u hiervan per e-mail op de hoogte gesteld. U dient het kavel dan binnen 3 werkdagen te verzenden.

Download de Catawiki Veiling App

Download in de App Store Download in de App Store

Schrijf u in voor de Catawiki nieuwsbrief

Blijf gemakkelijk op de hoogte van het laatste nieuws over onze veilingen en meer.

Afmelden voor de nieuwsbrief is altijd mogelijk

Bedankt, u bent nu aangemeld voor de nieuwsbrief!