Richtlijnen indienen kavels per categorie
Hoe verkoopt u mineralen en meteorieten in de online veilingen van Catawiki?

Wanneer u uw mineralen en meteorieten voor een veiling aanbiedt, is dit uw kans om mensen geïnteresseerd te krijgen in uw objecten en hen aan te moedigen om te bieden.

Richtlijnen indienen kavels

Potentiële kopers bieden eerder op een kavel met duidelijke foto’s en een goede beschrijving, waarbij alle relevante informatie duidelijk wordt vermeld.

Kavelbeschrijving

Om potentiële kopers aan te moedigen om op uw kavel te bieden, vragen we u een gedetailleerde beschrijving van uw object(en) toe te voegen. De beschrijving moet uitgebreid en eerlijk zijn en voldoen aan de hieronder beschreven richtlijnen.

          2.PNG            1.PNG

Als u onze website gebruikt om uw kavels te uploaden, verschijnen er tips in beeld, zodat u weet welke informatie we over uw kavel nodig hebben. Doordat u de velden invult, kan de informatie zo worden gepresenteerd dat de koper deze gemakkelijk kan lezen.

De vereiste informatie bevat:

 • Aantal objecten
 • Hoofdmineraal/naam van de meteoriet
 • Mineraal vorm/type meteoriet
 • Supplement
 • Afmeting (in centimeters)
 • Gewicht (in grammen)
 • Oorsprong (streek/stad)
 • Oorsprong (land)

Als het object in een lab is gekweekt, moet dit duidelijk in de beschrijving worden vermeld. Objecten met een goede herkomst, bijvoorbeeld uit een oude collectie of van klassieke minerale locaties, kunnen hoge waarden bereiken in onze veilingen.

Foto's

Het toevoegen van goede foto's is essentieel om de aandacht van kopers te vangen en ervoor te zorgen dat ze op uw kavel bieden.
Omdat online kopen betekent dat potentiële bieders niet de kans krijgen om uw kavel fysiek te bekijken, zijn gedetailleerde en hoogwaardige foto's erg belangrijk.

Om onze experts, evenals onze bieders, het object goed te kunnen laten beoordelen, zien we graag:  

 • een 360-graden beeld van het object
 • close-ups van belangrijke details, volgens de hieronder beschreven richtlijnen 

                                                                                                              

             3.PNG

Richtlijnen foto's

 • Fotografeer uw object voor een effen en neutrale achtergrond, bij voorkeur een witte muur.
 • Zorg ervoor dat u afleidende achtergronden, zoals een winkelinterieur of buitenshuis, vermijdt. Foto's mogen niets anders laten zien dan het object of de objecten die u wilt veilen. Vermijd elk zelfportret. We accepteren geen foto’s waarop het object door een persoon wordt vastgehouden.
 • Bieders zijn geïnteresseerd in het bekijken van zoveel mogelijk details. Vermeld daarom altijd afbeeldingen van de achterkant, onderkant, bovenkant, zijkanten en van de binnenkant, indien van toepassing. Als er meerdere objecten zijn, fotografeer dan zowel alle aangeboden objecten dan samen als elk object apart.
 • Geef specifieke scherpe afbeeldingen van details, zoals een handtekening of monogram, decoratieve details, een logo, titel of inscriptie(s) en, waar relevant, van de binnenkant.
  Tekenen van slijtage of (kleine) schade moeten heel duidelijk in afbeeldingen worden getoond. Voeg scherpe gedetailleerde afbeeldingen van gerepareerde of herstelde onderdelen toe.
 • Met uitzondering van opalen, mogen objecten niet in een natte of geoliede staat worden gefotografeerd, omdat dit kopers een verkeerde indruk kan geven van het uiterlijk van het object.

                     4.PNG

 

Richtlijnen foto's - voorbeelden

5.PNG

Nu u precies weet wat u nodig heeft om een fantastisch kavel te presenteren, is het tijd om uw mineralen en meteorieten te verkopen. Dien nu uw speciale objecten in voor een veiling.

We kijken er naar uit om uw kavels te bekijken - onze experts kunnen niet wachten om te zien wat u te bieden heeft!

 

Neem contact met ons op