Cookiebeleid

Laatst bijgewerkt op: 02/08/2019

Bij Catawiki maken we op onze website en in onze app op verschillende manieren gebruik van cookies en andere trackingtechnologie. Daarom vinden wij het belangrijk om je uit te leggen wat cookies zijn en waarom we ze gebruiken. We hebben hieronder alle details op een rij gezet, dus we raden je aan om ons beleid zorgvuldig door te lezen om een beter begrip te krijgen van hoe we cookies gebruiken en wat je opties zijn.

We waarderen je privacy, dus we verzamelen en verwerken persoonlijke gegevens altijd in overeenstemming met het Privacybeleid van Catawiki. De definities voor alle met een hoofdletter geschreven termen vind je in onze Gebruiksvoorwaarden.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een kleine hoeveelheid data die in de browser van je computer of mobiele apparaat wordt opgeslagen. Cookies gebruiken verschillende methoden om gegevens te plaatsen op of gegevens te lezen van apparaten van gebruikers, zoals je computer, laptop, tablet of smartphone. Dit helpt ons je apparaat te herkennen of je voorkeuren op te slaan. De bekendste cookies zijn kleine (tekst)bestanden die opgeslagen worden op apparaten en in een later stadium opnieuw kunnen worden geïdentificeerd. We gebruiken ook andere trackingtechnieken, zoals javascript, webbakens (tags) (kleine blokjes code die op een webpagina, app of advertentie zijn geïnstalleerd en bepaalde informatie over het apparaat en de browser die u gebruikt kunnen ophalen), of device fingerprinting, mobiele identifiers en tracking-URL's. We verwijzen naar al deze technologieën als 'cookies' in dit Cookiebeleid.

Hoe lang blijven de cookies van Catawiki actief?

De cookies die we gebruiken variëren in levensduur. Een 'sessiecookie' verloopt wanneer je je browser sluit, terwijl een 'permanente cookie' voor een langere periode op je apparaat blijft staan. Zie ons cookie-overzicht voor de specifieke looptijden.

Welke cookies gebruiken wij?

We gebruiken onze cookies voor verschillende doeleinden, zoals hieronder gespecificeerd. Bekijk ons cookie-overzicht om te zien welke cookies we gebruiken.

Functionele cookies. Functionele cookies zijn cookies die nodig zijn om ons online verkoopplatform goed te laten functioneren. Deze cookies helpen ons onze diensten te leveren op basis van je voorkeuren, zodat je een betere Catawiki-ervaring krijgt. Er is bijvoorbeeld een cookie die ervoor zorgt dat je ingelogd blijft. Dit betekent dat je niet steeds hoeft in te loggen telkens wanneer je naar een nieuwe pagina gaat. Deze cookies helpen ons ook te onthouden hoe je bepaalde functies gebruikt (bijvoorbeeld kavels die je als favoriet hebt gemarkeerd) en accountinstellingen (bijvoorbeeld taal- of beeldscherminstellingen).

Analytics en onderzoekscookies. Deze cookies leggen vast hoe je Catawiki gebruikt. We gebruiken de informatie van deze cookies om het gebruik van ons online verkoopplatform te analyseren en te bepalen wat de oorzaak is van fouten. In het algemeen worden analytics en onderzoekscookies gebruikt om:

• Het aantal gebruikers op het online verkoopplatform bij te houden
  • De tijd bij te houden die je op ons online verkoopplatform besteedt
  • De volgorde bij te houden waarin je verschillende webpagina's bekijkt
  • Te bepalen welke onderdelen van het online verkoopplatform verbeterd kunnen worden
  • Je feedback-enquêtes te tonen
  • Te beoordelen welk type gebruiker je bent

Marketing cookies. We gebruiken marketing cookies om te begrijpen wat je leuk vindt en hoe je je gedraagt op ons online verkoopplatform. We volgen je gedrag zodat we een idee kunnen krijgen van je voorkeuren, de ID's van de veilingen waarop je klikt kunnen opslaan en je kavels kunnen laten zien die overeenkomen met je interesses. Derde partijen plaatsen ook marketing cookies op Catawiki. Dit helpt hen om je op maat gemaakte advertenties op websites van derden te laten zien, op basis van je gedrag op ons online verkoopplatform. In ons cookie-overzicht hieronder vind je de derde partijen die marketing cookies plaatsen wanneer je Catawiki bezoekt.

Bovendien houden marketing cookies bij welke advertenties je al hebt gezien, om ervoor te zorgen dat je niet steeds dezelfde advertenties te zien krijgt. Ze controleren ook of je op een advertentie hebt geklikt.

Wij gebruiken marketing cookies alleen met jouw toestemming. Als je ervoor kiest marketing cookies uit te schakelen, kun je nog steeds online advertenties zien, maar de advertenties die je ziet, zijn niet afgestemd op je interesses.

Je voorkeuren worden opgeslagen per Catawiki-domein. Het uitschakelen van marketingcookies op één domein (bijvoorbeeld catawiki.com) betekent niet automatisch dat ze ook zijn uitgeschakeld voor onze andere domeinen.

Hoe kun je het gebruik van cookies controleren?

Je browserinstellingen. Je beheert je cookie-instellingen in de browser die je gebruikt. Houd er rekening mee dat onze first-party cookies een belangrijke rol spelen in onze diensten. Besluit je deze niet te accepteren, dan kan dit van invloed zijn op de beschikbaarheid en functionaliteit van sommige functies die ons online verkoopplatform aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk maken (bijvoorbeeld als je deze cookies uitschakelt, moet je wellicht bij elk bezoek opnieuw inloggen). Volg de instructies van je browser over het accepteren, verwijderen of weigeren van cookies:

Chrome Safari Firefox Edge

Cookies van derden. Om cookies van derden te beheren, kun je de websites http://www.networkadvertising.org/ of http://www.youronlinechoices.com/ bezoeken. Met deze websites kun je cookies van specifieke derde partijen blokkeren. Je kunt ook websites van derden bezoeken om de instellingen van cookies van elke specifieke derde partij te begrijpen en te beheren. In ons cookie-overzicht vind je een link naar deze websites van derden.

De Catawiki-app

Je kunt ons online verkoopplatform ook via onze app gebruiken. Download de Catawiki-app in de Apple App Store of de Google Play Store. We gebruiken methoden die vergelijkbaar zijn met cookies en diensten van derden om we een goed beeld te hebben van hoe onze gebruikers onze app gebruiken en om ervoor te zorgen dat onze app veilig blijft. We gebruiken bijvoorbeeld Fabric om bugs en fouten op te sporen. We gebruiken ook de diensten van Selligent en Firebase om je pushmeldingen te sturen. Deze meldingen zijn heel belangrijk, (ze kunnen je bijvoorbeeld op de hoogte houden over een veiling waarin je geïnteresseerd bent). Je kunt je instellingen voor pushmeldingen in onze app wijzigen.

Kan dit Cookiebeleid worden gewijzigd?

We kunnen dit Cookiebeleid aanpassen of aanvullen. We streven ernaar om onze cookie-informatie up-to-date te houden, maar houd er rekening mee dat cookie-overzichten altijd slechts momentopnames zijn. Vanwege de voortdurende innovatie van het online verkoopplatform en het feit dat internet en de verschillende betrokken partijen voortdurend veranderen, is het mogelijk dat de informatie in dit Cookiebeleid niet volledig up-to-date is.

Contact

Voor vragen over dit Cookiebeleid en het gebruik van cookies op ons online verkoopplatform, kun je altijd contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar privacy@catawiki.com.