Eerlijk zakendoen

Om er voor te zorgen dat de veilingen op Catawiki op een veilige en betrouwbare manier verlopen hanteren wij een aantal regels.

1. Controle door notaris

Het verloop van onze veilingen wordt gecontroleerd door onafhankelijk notaris mr. J. Borren van mr M.J. Meijer Notarissen N.V. te Amsterdam. Klik hier om meer te lezen over het notarieel toezicht.

2. Het is verboden voor aanbieders om mee te bieden op eigen kavels

Het is niet toegestaan dat aanbieders meebieden op hun eigen kavels. Ons systeem zorgt er dan ook voor dat een aanbieder met zijn account niet kan meebieden op zijn eigen kavels.

3. De hoogste bieder wint altijd

Als iemand in de laatste minuut een bod plaatst, wordt de looptijd van het kavel met 90 seconden verlengd. Zo heeft een andere bieder alle tijd om ook nog een bod te plaatsen. Daarnaast hoeft u niet per se tot de laatste seconde te wachten met het plaatsen van een bod. Het is bij Catawiki dan ook altijd duidelijk welke bieder het hoogste of winnende bod heeft. De hoogste bieder krijgt na afloop van de veiling een mail, waarin wordt bevestigd dat hij de hoogste bieder is.

4. Medewerkers mogen niet aanbieden

Het is voor het personeel (en inwonende gezinsleden) van Catawiki niet toegestaan om zelf objecten voor de veilingen aan te bieden. Dit om de neutraliteit van onze medewerkers bij de veilingen nog eens extra te waarborgen. Catawiki ziet streng toe op deze regel.

  • Het is experts ook niet toegestaan mee te bieden.
5. Aanbieders moeten zich legitimeren

Als gebruikers objecten op Catawiki willen verkopen, kunnen ze worden gevraagd om een scan of foto van een geldig identiteitsbewijs (een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs met foto). De informatie op het identiteitsbewijs (met daarop ten minste de volledige naam, geboortedatum en het ID-nummer) is een vereiste van onze betalingsverwerker Stripe, die de betalingen op ons online platform verwerkt.

Download de Catawiki Veiling App

Download in de App Store Download in de App Store