Guide close

Zo werkt het

Stap 3: Uw objecten versturen

Als uw kavel is gewonnen en betaald door de gelukkige winnaar, sturen wij u de verzendgegevens van de koper. Op uw bestellingspagina kunt de traceerinformatie invoeren en de status van uw kavel wijzigen. De koper kan deze informatie ook bekijken en de verzending van zijn nieuwe aankoop volgen.

Shipping

Veelgestelde vragen

Waarom is kopen via Catawiki veilig?

Uw betaling zal via een zeer veilige betaalmethode worden verwerkt. We vragen de koper om binnen 3 dagen na het sluiten van de veiling voor het kavel te betalen op een veilig account. De verkoper wordt vervolgens op de hoogte gesteld van deze betaling en hij wordt gevraagd om het kavel te verzenden. De verkoper zal de betaling kort na verzending ontvangen. Indien u het kavel binnen 10 dagen na het betalen van de koopsom nog niet heeft ontvangen, dient u ons hiervan op de hoogte te stellen zodat de betaling aan de verkoper kan worden uitgesteld.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt en kan niet meer inloggen. Kunnen jullie mij helpen?

U kunt gemakkelijk een nieuw wachtwoord aanvragen door op de inlogpagina op ‘wachtwoord vergeten?’ te klikken. U ontvangt dan een e-mail met daarin een link naar de pagina waar u een nieuw wachtwoord kunt instellen.

Waarom wordt mijn bod niet geaccepteerd?

Uw bod wordt niet geaccepteerd wanneer u een ongeldige bieding plaatst. Er is bijvoorbeeld sprake van een ongeldige bieding als het ingevoerde bedrag niet hoog genoeg is (er is een hogere biedstap vereist), het ingevoerde bedrag een ander teken bevat dan een getal (bijvoorbeeld een letter, een komma of een streepje) of als de veiling waarop u biedt reeds is afgelopen.

Ik wil graag een bod uitbrengen op een kavel met een minimumprijs. Wat houdt dit in?

Sommige kavels hebben een minimumprijs. Dit is een verborgen prijs waarvoor de verkoper bereid is zijn kavel te verkopen. De prijs is vastgesteld in overleg met de expert. Minimumprijzen mogen alleen worden gegeven aan kavels met een verwachte opbrengst van ten minste € 200. Als de minimumprijs na het einde van de veiling niet is gehaald, wordt het kavel niet geveild.

Ik heb het kavel gewonnen. Hoe betaal ik?

Nadat de veiling beëindigd is, ontvangen kopers een e-mail met een link naar de betaalpagina. Het is mogelijk om te betalen met een creditcard (Visa, MasterCard, American Express), via een overboeking of via een van de volgende online betaalmethoden: iDEAL, Bancontact, Giropay, SOFORT, EPS, Multibanco, Przelewy24. Houd er rekening mee dat betalingen met American Express alleen mogelijk zijn voor bedragen van meer dan € 1.000/$ 1.100/£ 900.

Alleen kopers die in euro's bieden, zullen de handmatige overschrijvingsoptie te zien krijgen. Het is belangrijk dat ze gebruik maken van een Europese SEPA-overschrijving voor de betaling. Stripe, onze online betalingsverwerker, kan geen SWIFT/BIC-overschrijvingen, (ook wel bankoverschrijvingen genoemd), verwerken en deze betalingen worden teruggeboekt naar de bankrekening van de koper. Als een koper beweert dat de SWIFT/BIC-overschrijving niet is teruggeboekt, hebben we een brief van de bank nodig waarin dit wordt vermeld. Alleen dan kan Stripe controleren wat er met de betaling is gebeurd.

Wat zijn de verschillen tussen SEPA (Single Europe Payments Area) en SWIFT/BIC (Society for Worldwide InterBank Financial Telecommunications)?:
- SWIFT/BIC maakt internationale overschrijvingen mogelijk, terwijl SEPA-betalingen alleen binnen het SEPA-gebied kunnen worden gedaan.
- SWIFT/BIC-overschrijvingen kunnen in verschillende valuta worden uitgevoerd, terwijl het SEPA-initiatief alleen overschrijvingen in euro's accepteert.

Ik heb een waardevol object. Is mijn object geschikt voor een veiling?

Onze experts zijn altijd op zoek naar interessante objecten om in onze veilingen op te nemen. U kunt uw waardevolle object aanbieden voor de door u gewenste veiling. Of een expert kan u, nadat u het kavel heeft ingediend, adviseren welke veiling het beste bij uw object past. Onze experts geven graag feedback, zodat uw kavel zo goed mogelijk kan worden gepresenteerd.

Als u niet zeker weet of uw object geschikt is voor een veiling, of als u een gratis taxatie van uw object wilt ontvangen, kunt u doorgaan met het indienen van uw kavel. Eventuele vragen kunt u, via het tekstvakje 'Bericht aan de expert', in de laatste fase van het proces naar de expert sturen. Onze expert neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

Bekijk alle veelgestelde vragen