Betalen
Ik heb het kavel gewonnen. Hoe betaal ik?

Hoe betaal ik voor een gewonnen object?

Wat zijn mijn betalingsopties?

Kan ik mijn object vanuit het buitenland betalen?

Hoe betaal ik via een handmatige bankoverschrijving?

Waarom worden niet alle betaalmethoden weergegeven in de Catawiki-app?

Hoe betaal ik voor een gewonnen object?

Als de veiling is gesloten en je hebt het winnende bod geplaatst, kun je meteen betalen door:

• Op de link in de e-mail te klikken die we je automatisch sturen om je te feliciteren met het winnende bod.
  • Je kunt ook betalen via de 'Bestellingen' in je account op de Onbetaalde bestellingen-pagina.

Als meerdere objecten in één zending kunnen worden verzonden, moet je wachten tot elke veiling sluit. Lees dit artikel voor meer informatie.

Wat zijn mijn betalingsopties?

We ondersteunen verschillende betalingsopties op Catawiki. De specifieke betalingsopties zijn afhankelijk van zowel je biedvaluta als het land waarin je woont.

• Online betalen: iDEAL, Bancontact, SOFORT, EPS, Multibanco, Przelewy24, PayPal, Apple Pay, Google Pay.
  • Creditcard en betaalpas: Visa, MasterCard, American Express.
  • Bankoverschrijving. Houd er rekening mee dat als je ervoor kiest om te betalen via een bankoverschrijving, alleen Europese SEPA-overschrijvingen beschikbaar zijn. Klik hier voor meer informatie.

Als je problemen ondervindt bij het gebruik van je creditcard, kun je een kaart verwijderen of toevoegen in de Instellingen onder 'Betaling'. Als je vragen heeft over de betaling, neem dan contact met ons op.

Kan ik mijn object vanuit het buitenland betalen?

Natuurlijk! Je kunt overal ter wereld betalen met een creditcard of betaalpas of via een van de andere online betaalmethoden. De exacte online betaalmethoden variëren afhankelijk van het land waarin je woont.

Als je per bankoverschrijving betaalt, kun je alleen gebruik maken van Europese SEPA-overschrijvingen. Lees hieronder meer informatie hierover.

Hoe betaal ik via een handmatige bankoverschrijving?

Handmatige bankoverschrijvingen zijn alleen beschikbaar als je in euro's biedt. Alleen Europese SEPA-overschrijvingen zijn beschikbaar. Stripe, onze online betalingsverwerker, kan geen SWIFT-overschrijvingen verwerken (ook bekend als bankoverschrijvingen) en deze betalingen worden teruggestuurd naar je bankrekening.

Wat als mijn SWIFT-overschrijving niet wordt teruggeboekt?

Als je SWIFT-overschrijving niet wordt teruggeboekt, neem dan contact met ons op en voeg een brief van je bank toe waarin dit expliciet wordt vermeld. Stripe kan dan controleren wat er met de betaling is gebeurd. Klik hier voor meer informatie.

Wat zijn de verschillen tussen SEPA (Single Europe Payments Area) en SWIFT (Society for Worldwide InterBank Financial Telecommunications)?

• SWIFT/BIC maakt internationale overschrijvingen mogelijk, terwijl SEPA-betalingen alleen binnen het SEPA-gebied kunnen worden gedaan.
  • SWIFT/BIC-overschrijvingen kunnen in verschillende valuta worden uitgevoerd, terwijl SEPA-betalingen alleen met euro's kunnen worden gedaan.

Waarom worden niet alle betaalmethoden weergegeven in de Catawiki-app?

Je gebruikt waarschijnlijk nog een oude versie van de app die niet alle betaalmethoden ondersteunt. Update de app om dit probleem op te lossen.

Navigeer naar de Apple App Store of Google Play Store, ga naar het apps-menu, zoek de Catawiki-app en klik op 'Updaten'. We hebben ook een gedetailleerd artikel waarin wordt beschreven hoe je onze app kunt installeren en updaten.

Als het probleem zich blijft voordoen, kun je proberen de telefoon opnieuw op te starten. Controleer of het besturingssysteem up-to-date is. Je kunt ook altijd betalen via de webversie op een desktop of laptop.