Verkopersbeleid

Catawiki biedt een platform waarop u objecten aan kopers in een aantal landen over de hele wereld kunt aanbieden. Het is zeer belangrijk voor ons dat ons platform betrouwbaar en veilig is voor zowel kopers als verkopers, om de best mogelijke klantervaring en de beste verkoopresultaten te garanderen. Dit vereist dat u de regels accepteert die zijn vastgelegd in onze Gebruiksvoorwaarden. We willen van deze gelegenheid gebruik maken om de belangrijkste regels voor het verkopen op Catawiki uit te leggen.

REGISTRATIE 

 • Gebruik uw eigen correcte persoonlijke gegevens
  Iedereen in een van de landen die ondersteund worden door Catawiki kan een account aanmaken. U bent verplicht om zich naar waarheid te registreren, met correcte persoonlijke gegevens en, op verzoek, een geldig identiteitsbewijs. Als we u niet kunnen identificeren en uw identiteit kunnen verifiëren, kunnen we u mogelijk niet uitbetalen.
 • Commercieel verkopen? Registreer met geldige bedrijfsgegevens
  Als u een bedrijf heeft en commerciële kavels op Catawiki aanbiedt, moet u zich registreren met de juiste gegevens van uw bedrijf, inclusief, indien beschikbaar, een geldig Kamer van Koophandel- en btw-nummer. Het gebruik van Catawiki voor belastingontduiking is verboden.
 • Houd uw account veilig en beveiligd
  U bent verantwoordelijk voor uw account en voor het geheimhouden van uw inloggegevens. Deel deze niet met anderen. Als u vermoedt dat iemand anders uw inloggegevens weet, moet u onmiddellijk uw wachtwoord wijzigen en ons op de hoogte stellen.
 • U kunt uw eigen account verwijderen
  Catawiki heeft het recht om verwijdering in bepaalde situaties te weigeren, bijvoorbeeld als u onlangs een kavel heeft verkocht, betrokken bent bij een open claim met een koper of als u openstaande betalingsverplichtingen jegens Catawiki heeft.

KAVELS AANBIEDEN

 • Kavels voor de veiling worden zorgvuldig geselecteerd
  Op Catawiki kan een grote verscheidenheid aan kavels worden verkocht. Bekijk alstublieft ons Verkopershandboek om te controleren wat voor soort kavels we wel en niet accepteren. Let op: u mag alleen kavels aanbieden waarvoor handel over het algemeen is toegestaan.
 • U moet het recht hebben om het kavel te verkopen
  Het is uiterst belangrijk voor ons dat u de rechtmatige eigenaar van uw kavels bent of dat u door de eigenaar bent geautoriseerd om ze te verkopen. Als u dat niet bent, zullen we uw betalingen niet verwerken. Het is ten strengste verboden om kavels aan te bieden als onderdeel van een valse transactie, bijvoorbeeld met het doel om geld te witwassen. We hebben de plicht om verdachte transacties aan de autoriteiten te melden.
 • Uw kavelbeschrijvingen zijn duidelijk, eerlijk, gedetailleerd en nauwkeurig
  Vermeld eventuele tekenen van slijtage, defecten of gebreken om claims te voorkomen.
 • Gebruik uw eigen correcte persoonlijke gegevens
  Iedereen een van de landen die ondersteund worden door Catawiki kan een account aanmaken. U bent verplicht om zich naar waarheid te registreren, met correcte persoonlijke gegevens en, op verzoek, een geldig identiteitsbewijs. Als we u niet kunnen identificeren en uw identiteit kunnen verifiëren, kunnen we mogelijk niet uitbetalen.
 • Uw kavels en geüpload materiaal zijn origineel en authentiek
  Maak alstublieft geen inbreuk op de rechten van andere mensen, zoals auteursrechten en handelsmerkrechten. Dit betekent ook dat u geen foto's mag gebruiken van andere mensen, inclusief andere Catawiki-gebruikers.
 • Als een kavel eenmaal geveild wordt, kunt u het niet meer verwijderen
  Dit betekent dat u moet verkopen aan de winnende bieder. Gelieve geen kavels elders aan te bieden wanneer ze op Catawiki worden geveild. We tolereren geen verkopers die onze kopers teleurstellen omdat ze het kavel niet meer in bezit hebben wanneer de veiling sluit.

TIJDENS DE VEILING

 • U mag niet op uw eigen kavels bieden
  U mag niet bieden op uw eigen kavels of op kavels van iemand die met u is verbonden. We beschouwen bieden op een eigen veiling als een zeer oneerlijke en illegale handelspraktijk en daarom staan we dit niet toe.
 • Gebruik ons berichtensysteem alstublieft op een eerlijke manier
  We beschikken over geautomatiseerde systemen om pogingen tot handel buiten het platform om te detecteren. We zullen geen enkele betaling- of klantenondersteuning bieden in het geval u dit doet en we kunnen uiteindelijk uw account blokkeren.

NA DE VEILING

 • Het kavel moet binnen 3 werkdagen na betaling worden verzonden
  We zullen u op de hoogte brengen op de dag dat de betaling van de koper is ontvangen. Verzend alstublieft op een veilige manier met aangetekende post en gebruik een verzekering. Geef altijd een geldig 'Track & Trace-code' zodat alle betrokken partijen het kavel kunnen volgen, tenzij de koper ervoor heeft gekozen om het kavel op te halen. Door tracking informatie te verstrekken, kunnen we uw betaling sneller verwerken.
 • Wees proactief in geval van problemen
  U bent verantwoordelijk voor problemen met betrekking tot de verkoop, zoals non-conformiteit en verzendproblemen. Als er een probleem is met uw kavel, verwachten we dat u samen met de koper een oplossing vindt. Catawiki kan bemiddelen indien nodig. In het geval dat de verkoop wordt geannuleerd omdat u uw verplichtingen uit hoofde van de koopovereenkomst niet bent nagekomen, verwachten wij dat u de verzending van het kavel op uw kosten regelt.
 • Verzend vanaf uw geregistreerde adres
  Als u verzendt vanaf een ander adres dan geregistreerd staat, betaalt u voor eventuele extra kosten die de koper heeft geleden.
 • Respecteer het herroepingsrecht van consumenten
  Als u commercieel verkoopt, verwachten wij dat u het EU-herroepingsrecht respecteert. Lees hier meer over in dit artikel.

COMMUNICEREN MET CATAWIKI EN ANDERE GEBRUIKERS

 • Wees respectvol, open en duidelijk in uw communicatie
  Dit geldt voor uw communicatie met kopers en werknemers van Catawiki. Gebruik alstublieft geen beledigende taal en onthoud u van ongepast taalgebruik, beledigingen, bedreigingen en discriminatie.
 • Respecteer het recht op privacy van anderen
  Gebruik alleen persoonlijke gegevens van andere gebruikers om de verkoop en levering te voltooien. Gebruik geen persoonlijke gegevens op een commerciële manier, bijvoorbeeld om ongevraagde communicatie te verzenden.

We gebruiken gegevensanalyse om de naleving van onze regels te controleren en af te dwingen. We vertrouwen erop dat u Catawiki op een eerlijke en passende manier zult gebruiken. Gebruikers die dit niet doen, riskeren boetes die kunnen bestaan uit een blokkering van hun biedingsrechten, tijdelijk of permanent verlies van het Pro-verkoper label of VIP voordelen, opschorting van verkooprechten, financiële boetes en het verwijderen van accounts.