MG - B roadster - 1962

Omschrijving
MG - B roadster - 1962
Kan worden opgehaald in: Nederland - met Nederlands kenteken - 510 mi - 1 Uitstekende staat - perfecte originele staat

In onberispelijke nieuwstaat deze zeer vroege MG B Roadster ''pullhandle“ model (in het Nederlands: lepeldeur).

De MGB die wij hebben is wereldwijd de 5e oudste MG B die nog bestaat, nummer 649, gebouwd in augustus 1962, In het recente verleden heeft de MG een complete hoogwaardige restauratie en revisie ondergaan. uitgevoerd met de uitdrukkelijke instructie om elk detail origineel te houden, in overeenstemming met hoe de auto in 1962 van de productielijn kwam.

De carrosserie werd gestript tot het kale metaal voordat het opnieuw gespoten werd in de originele Tartan rode verf . Matching numbers . De motor, versnellingsbak, koppeling, radiator en remklauwen zijn allemaal gereviseerd, . Het restauratieproces is gefotografeerd. Alle chromen onderdelen zijn opnieuw verchroomd en als nieuw!dus geen imitatie maar origineel. De originele sleutels en folder zijn er zelfs bij aanwezig. De carrosserie is recht met perfect passende carrosserie panelen en uiterst hoge kwaliteit lakwerk. De bodemplaat is zo goed als nieuw met absoluut geen roestvorming. Karakteristiek aan dit eerste model zijn de „trek deurklinken“ (lepeldeuren) alsmede ook het kleur gecodeerde (niet zwart) radiator frame en de hoeken van de bumpers aan de achterzijde (later werden hoekstukken gemaakt van glanzend aluminium), de afwezigheid van zonnekleppen, een metalen informatieplaatje in plaats van een plastic sticker op de behuizing van de verwarming, en de afgeronde hoeken van de oliekoeler.

Dit is een werkelijk unieke MG B „ (lepeldeur) model dat zorgvuldig gerenoveerd is volgens de hoogste kwaliteit en originaliteit. en is daarom een object met een zeldzame schoonheid! Mooier en beter vind je hem bijna niet.

De mg heeft recent ook een professionele poets glas coat behandeling ondergaan.

De auto kan bekeken en afgehaald worden in Heerde, Nederland.

Kavelgegevens
Merk
MG
Model Type
B roadster
Jaar
1962
Bevindt zich in
Nederland
Body stijl
Cabriolet
Kilometerstand
510 mi
Registratiepapieren
met Nederlands kenteken
Staat
1 - Perfecte staat: uitstekende originele staat
Transmissie
Handgeschakeld
Brandstof
Benzine
Kleur
Rood
Paardenkracht
115
Cilinderinhoud
1800
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen