antieke heteluchtmotor (stirlingmotor) met dubbel vliegwiel - Staal, gietijzer

Omschrijving
antieke heteluchtmotor (stirlingmotor) met dubbel vliegwiel - Staal, gietijzer
Engeland - Begin 20e eeuw

Antieke en verticale heteluchtmotor met 2 vliegwielen. De arbeidszuiger en de parallelle aan de buitenzijde geplaatste verdringerzuiger hebben elk een onafhankelijke cilinder. De kop van de verwarmingsbuis is aan de onderzijde geplaatst boven de hittebron. Alle onderdelen zijn origineel.

De heteluchtmotor is diverse malen getest met een bakje Bio-Ethanol (brandpasta) en functioneert prima. Als de verwarmingsbuis goed verhit is, moet je het vliegwiel eerst een aantal keren handmatig op gang brengen alvorens het gaat draaien.
Het originele bakje (zie foto 9 t/m 12) is op een aantal plekjes lek en zal gesoldeerd moeten worden. Het bakje met brandpasta (foto 13) maakt geen onderdeel uit van dit kavel.

Een mooie industriële machine voor de liefhebber/verzamelaar en een zeer decoratief object.

Afmetingen:
-voet: 28 x 18 cm
-hoogte: 42 cm
-breedte: 21 cm
-diepte: 9 cm
-diameter (vliegwiel): 15,5 cm

Conditie: diverse sporen van leeftijd en gebruik. De rode originele lak is verweerd en op diverse plaatsen afgebladderd. Dit versterkt alleen maar het industriële karakter van de machine. Hier en daar wat roest maar nergens doorgeroest.

Foto's maken integraal onderdeel uit van de beschrijving.

Kavel wordt zorgvuldig verpakt, aangetekend, verzekerd en met Track&Trace verzonden. Kan ook op afspraak worden opgehaald in Rotterdam-Kralingen.

Kavelgegevens
Object
antieke heteluchtmotor (stirlingmotor) met dubbel vliegwiel
Materiaal
gietijzer, Staal
Geschatte periode
Begin 20e eeuw
Land van herkomst
Engeland
Staat
Redelijke staat - zwaar gebruikt en mogelijk ontbreken er kleine onderdelen
Afmetingen
42×9×21 cm
Gewicht
5 kg
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen