Islamitisch manuscript - Ottomaanse scroll met genealogie van Adam tot aan de Profeet Mohammed - 1800

Omschrijving
Islamitisch manuscript - Ottomaanse scroll met genealogie van Adam tot aan de Profeet Mohammed - 1800
Genealogie, Handschriften, Religie - Aantal: 1

Geïllumineerd Arabisch manuscript, (waarschijnlijk) op perkament - genealogische scroll van 4 meter bij 29 cm, met genealogie van de profeet Mohammed, beginnend bij Adam ( Abu-al-Bashar ), gevolgd door de profeten en hun families, heiligen en Sufis, met verzen uit de Koran en gebeden - Ottomaanse periode, omstreeks 1800 - Afm.: 4 meter bij 29 cm - met lederen deel met koord waarin de rol gesloten wordt - volledig verguld en zeer fijn geïllumineerd, handgeschreven in Naskh schrift - genealogische lijn van Adam tot aan de profeet Mohammed binnen verschillende panelen, alles geschreven op een vergulde achtergrond - mogelijk gemaakt in opdracht van een rijke, vooraanstaande familie.

Conditie: In goede staat. Licht vlekkerig. Op enkele plekken kleine inkepingen. Verder solide en compleet. De verschillende delen zijn aan elkaar geplakt. Het lederen beschermstuk aan het begin is waarschijnlijk later toegevoegd.

Aangetekende en verzekerde verzending wereldwijd.

Kavelgegevens
Object
Manuscript
Aantal boeken
1
Onderwerp
Genealogie, Handschriften, Religie
Auteur/ Illustrator
Islamitisch manuscript
Boektitel
Ottomaanse scroll met genealogie van Adam tot aan de Profeet Mohammed
Staat
Goed
Publicatiejaar oudste item
1800
Druk
handschrift
Taal
Arabisch
Oorspronkelijke taal
Ja
Band
Leder
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen