Oliver Wick / Antje Denner (eds.), - Visual Encounters – Africa, Oceania. And Modern Art - 2009

Omschrijving
Oliver Wick / Antje Denner (eds.), - Visual Encounters – Africa, Oceania. And Modern Art - 2009
Kunst, Etnografica - Aantal: 1 - Boek gerelateerd object

Fondation Beyeler in Basel bezit belangrijke collecties zowelop het gebied van klassiek-moderne kunst als etnografica, die vaak in combinatie worden gepresenteerd, zoals te zien is op de paginagrote illustraties in het tekstboekje.

Voor de tentoonstelling ‘Visual Encounters – Africa, Oceania. And Modern Art’ werd een uitgave gemaakt in een bijzondere vormgeving: een grijskartonnen doos op groot formaat (31 x 26 cm) met uitklappende zijkanten, met daarin een tekstboekje + 17 dubbelzijdig bedrukte gevouwen vellen op het formaat 60 x 97 cm (16 pagina’s per onderwerp), die alle zijn gewijd aan een thema in de expositie en die behalve een essay een aantal fraaie illustraties bieden, eveneens op groot formaat, gecombineerd met een of twee schilderijen uit de collectie. Zie de foto’s.

Onderwerpen o.a. African Masks, Senufo Figures, Reliquary Figures and Heads from the Fang Region, Nkisi from the Congo, Dogon Statuary, Art of the Mumuye, Sculptures from Polynesia, Uli Figures from Central New Ireland e.a. Voor een volledige lijst zie de foto’s.

Oliver Wick / Antje Denner (eds.), Visual Encounters – Africa, Oceania, and Modern Art
Fondation Beyeler / Christoph Merian Verlag, 2009.

Kavelgegevens
Object
Boek gerelateerd object
Aantal boeken
1
Onderwerp
Etnografica, Kunst
Auteur/ Illustrator
Oliver Wick / Antje Denner (eds.),
Boektitel
Visual Encounters – Africa, Oceania. And Modern Art
Staat
Goed
Publicatiejaar oudste item
2009
Druk
Eerste druk
Taal
Engels
Originele taal
Ja
Uitgever
Fondation Beyeler, Basel
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen