Peter Brouwer (1935-2010) - Opvliegende eenden boven een bos meer.

Omschrijving
Peter Brouwer (1935-2010) - Opvliegende eenden boven een bos meer.
Olieverf op doek - Gesigneerd - 2e helft 20e eeuw.

Prachtig kunstwerk van een aantal opvliegende eenden boven een bosmeertje.
Het werk is met zeer warme en mooie kleuren weergegeven ,en is getooid in een dikke houtkleurige klassieke lijst, wat het geheel een prachtige uitstraling geeft.

De kunstschilder Peter Brouwer, de schilder van de directe kleuren, werd geboren te Utrecht op 1 augustus 1935. Peter woonde en werkte in Utrecht en heeft zijn opleiding gekregen op de Avondacademie en was een leerling van John Bevort, Laurens Tuinman, Cor van Diggelen, Henk Bellaard, een leraar van de Rijksacademie te Amsterdam en van zijn oom P. Brouwer. Tevens heeft hij veel geleerd van zijn vele studiereizen door Italië en Spanje en zijn exposities in New York en Duitsland.

Zijn schilderijen voeren de toeschouwer mee op een reis door de fantasiewereld van Peter Brouwer, een wereld waar Peter zijn ogen niet in zijn zak houdt en wordt geïnspireerd door zijn omgeving en de gebeurtenissen. Het is niet alleen de reflectie van de realiteit, maar ook zijn interpretatie van kleur en sfeer.
Peter heeft altijd zijn passie gestalte gegeven en dit kunnen wij bewonderen in zijn kunstwerken.
De kunstenaar is in 2010 in Utrecht overleden.
Info: Lexicon Pieter A. Scheen, RKD

Dit prachtige schone en puntgave werk van deze kunstenaar kan uiterst zorgvuldig verpakt en wereldwijd verzonden worden.

Kavelgegevens
Kunstenaar
Peter Brouwer (1935-2010)
Titel van kunstwerk
Opvliegende eenden boven een bos meer.
Jaar
2e helft 20e eeuw.
Techniek
Olieverf op doek
Handtekening
Gesigneerd
Staat
In zeer goede staat
Verkoop met lijst
Ja
Afbeeldingsgrootte
50×60 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen