Jac Zijfers - Fa. J.J.Zijfers & Co. - Set stoelen

Omschrijving
Jac Zijfers - Fa. J.J.Zijfers & Co. - Set stoelen
Nederland - begin 20e eeuw - Hout- Mahonie

Met filialen op de Keizersgracht nr. 523 en de P.C. Hooftstraat 47
in Amsterdam was de firma J.J.Zijfers & Co. één van de bekende en betere meubelontwerpers in Holland aan het eind van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw. In de huidige tijd vinden zijn meubels nog steeds makkelijk een weg naar verschillende veilingen tot en met Christies aan toe.

De aangeboden drie stoelen zijn vormgegeven in een mix van stijlen, zo doet de soort rug en armleuning aan de rococo stijl denken, de achterkant van de stoel is kenmerkend voor de art deco periode en de bewerking van de rugleuning is meer geïnspireerd door de art nouveau
De voorpoten hebben cabriole voeten en doen denken aan de vroege 19e eeuw. En dan is er nog het ornamentele houtsnijwerk.

CONDITIE:
De heren stoel met armleuningen dient gerepareerd te worden aan de diagonale zwarte dwarsverbinding van de rugleuning. Het is de centrale verbinding in het midden die een reparatie vereist.
Er is een kleine beschadiging in het hout bovenop de rugleuning van één van de damesstoelen (zie foto).
De bekleding op alle drie de stoelen is licht sleets en met een enkele vlek.
Structureel zijn de stoelen nog heel goed en stevig. Alle verbindingen zijn goed. Geen losse onderdelen. Geen gepiep of beweging. Het gaat om een ambachtelijk kwaliteitsproduct van een zeer bekwame en bekende meubelmaker!
Ik kan desgewenst de reparatie van de rugleuning voor u bij een erkende meubelmaker laten uitvoeren voor een concurrerend tarief.

VERZENDING:
is eventueel mogelijk, check het tarief.

DIMENSIES:
Grote stoel:
Breedte 60 cm.
Diepte 53 cm.
Zh: 45 - 46 cm
Hoogte leuning::70 cm.
Hoogte: 104 cm

Kleine stoel:
Breedte 46 cm.
Diepte 43 cm.
Zh: 45 - 46 cm
Hoogte: 107 cm

Bekijk alle 100+ foto's voor een volledige indruk.

AFHALEN:
Op afspraak afhankelijk van uw voorkeur in Houten (twee dagen in de week) of Den Haag (op de overige dagen).

BEZORGING:
Ik bezorg zelf binnen de randstad, inclusief de hele provincie Utrecht, tot de grens van de milieuzones Rotterdam, Amsterdam en Utrecht voor 30 euro plus 35 cent per gereden kilometer heen en weer. Afstand wordt gemeten (afhankelijk wat korter is) vanaf Houten of Den Haag.  Op het traject Den Haag - Houten (A12) betaalt u het minimumtarief van 30 euro, plus de extra kilometers vanaf en terug naar de A12.

KOERIER:
Voor verder gelegen locaties in Nederland en net over de grens kan ik een goede koerier regelen voor een tarief van 65 tot 100 euro (NL) en 75 - 125 euro (iets over de grens).

Kavelgegevens
Object
Set stoelen
Materiaal
Hout- Mahonie
Ontwerper / Kunstenaar
Jac Zijfers
Fabrikant / Merk
Fa. J.J.Zijfers & Co.
Geschatte periode
begin 20e eeuw
Land van herkomst
Nederland
Staat
Redelijke staat - zwaar gebruikt en mogelijk ontbreken er kleine onderdelen
Afmetingen
104×60×53 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen