Austin Healey - 3000 MKII A BJ7 + Overdrive - 1962

Omschrijving
Austin Healey - 3000 MKII A BJ7 + Overdrive - 1962
Kan worden opgehaald in: Nederland - met Nederlands kenteken - 8873 mi - 3 Zeer goede staat - zichtbare tekenen van slijtage en algemene veroudering

Deze Austin Healey 3000 MK 2 BJ7 met overdrive, in bezit van Heritage certificaat en matching numbers, is in een goed rijdende staat!

In 1988 uit de USA naar Nederland gekomen en sindsdien in bezit van de laatste eigenaar!
Uitgevoerd in de nog originele kleurstelling Old English white en zwart lederen interieur met witte piping. In het verleden is deze Healey met oog voor detail uitgebreid gerestaureerd, zowel de carrosserie als de techniek.
Bij de restauratie is veel vervangen en vernieuwd zoals de elektrische kabelboom, nieuwe spaakvelgen, nieuwe benzinetank, nieuwe bekleding, RVS uitlaat etc.

Recent is de motor grotendeels gereviseerd en voorzien van nieuwe zuigers, verbeterd type nokvolgers, nieuwe bougiekabels, bobine, koelventilator met 5 bladen.
De versnellingsbak, overdrive en stuurhuis zijn in 2015/2016 gereviseerd, dit is uitgevoerd bij Austin-Healey specialist Von Münching, facturen zijn hiervan aanwezig. Het chassis is keihard, verder is de auto eerlijk en heeft de juiste passingen. De originele soft top welke in 1962 is geleverd, zit nog op de auto en is in een mooie gebruikte staat. Er zijn enkele gaatjes gerepareerd, zie foto's.
De lak heeft rondom last van nauwelijks zichtbaar kleine blaasjes, men kan zo nog jaren genieten van de auto maar als u het lakwerk perfect wilt hebben zou deze overgespoten moeten worden, wij raden u aan de auto om deze reden eerst te bekijken om eventuele teleurstelling te voorkomen.
Technisch is deze Healey in een goede staat van onderhoud en een genot om mee te rijden!

Heritage certificaat, facturen van revisies, nieuwe onderdelen, reparaties, APK-rapporten en zelfs het document van aanbetaling uit 1988 zijn aanwezig!

Healey is net voorzien van nieuwe APK met een geldigheidsdatum tot 02/10/2021!


U bent van harte welkom om auto in onze showroom te komen bezichtigen en eventueel een proefrit te maken voor dat u biedt.

Dit voertuig kan bekeken en afgehaald worden in Oldemarkt, Nederland.

Kavelgegevens
Merk
Austin Healey
Model Type
3000 MKII A BJ7 + Overdrive
Jaar
1962
Bevindt zich in
Nederland
Body stijl
Cabriolet
Kilometerstand
8873 mi
Registratiepapieren
met Nederlands kenteken
Staat
3 - Goede staat: zichtbare tekenen van slijtage en algemene veroudering
Transmissie
Handgeschakeld 4 versnellingen + Overdrive
Brandstof
Benzine
Kleur
Old English White
Paardenkracht
165
Cilinderinhoud
3000
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen