Cilinderbureau (Cylinder Desk) - Empire - Mahonie - Begin 19e eeuw

Omschrijving
Cilinderbureau (Cylinder Desk) - Empire - Mahonie - Begin 19e eeuw
Nederland

*** SHIPPING IS POSSIBLE BY ARRANGEMENT // TRANSPORT IS MOGELIJK IN OVERLEG ***

Een zogenaamde "Mahogany Empire Cylinder Desk" uit het begin van de 19e eeuw (zie constructie). De voormalig eigenaar kocht het bureau in een antiekwinkel in Parijs. De kast is voorzien van drie groten laden met daarboven een afsluitbare cilinder met daaronder een uitschuifbaar bureau, 8 lades, 4 vakjes en een roldeurtje. Het cylinderbureau is op de lades, aan het uiteinde van het uitschuifbureau en aan de zijkanten versierd met bronzen decoratie.

Het bureau verkeert, zeker voor zijn leeftijd, in goede staat. Het slotje uit de cylinder is verwijderd en er zijn geen sleutels meer aanwezig. Onderaan de bovenste lade is een gedeelte van de omlijsting van de lade niet meer aanwezig. Voor een goed beeld van de staat waarin het object verkeert, zijn er extra foto's toegevoegd.

In verband met de omvang van het object geniet ophalen in DELFT, NEDERLAND sterk de voorkeur. Service staat bij ons hoog in het vaandel en in overleg kunnen we het meubel zelf op een door u gewenste locatie komen bezorgen. Buiten de EU en in overzeese gebieden kunnen we niet zelf bezorgen, maar kunnen we samen naar een geschikte transporteur zoeken. De koper mag ook zelf het transport regelen.

Kavelgegevens
Object
Cilinderbureau (Cylinder Desk)
Materiaal
Mahonie
Stijl
Empire
Geschatte periode
Begin 19e eeuw
Land van herkomst
Nederland
Staat
Goede staat - gebruikt met kleine tekenen van ouderdom en vlekjes
Afmetingen
109×53×105 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen