Marine 2-dagen chronometer, Thomas Mercer - Messing/hout - 1961

Omschrijving
Marine 2-dagen chronometer, Thomas Mercer - Messing/hout - 1961
Engeland

Een bijzonder mooie scheeps chronometer van het top merk “ Thomas Mercer “ St. Albans. De Rolls Royce onder de chronometers uit England in perfecte staat. Een écht collectors item , zó in deze complete staat zie je ze maar zeer zelden. Kompleet in kist plus ook nog de transportkist !! gemaakt in mahonie hout met messing beslag. Ooit door de Nederlandse firma L.J. Harri te Amsterdam verkocht. Deze firma is al meer als een eeuw een baken voor iedereen die vaart.
De klok is daadwerkelijk gebruikt op een zeeschip.
De klok werkt perfect , en is door een specialist gereinigd en zorgvuldig bekeken. Uurwerk werkt door middel van veer en ketting, zeer apart. Een filmpje van de werking kan op verzoek worden verstuurd. De kist bevat ook de speciale ( originele ) opwind sleutel die maar een richting uit functioneert , zeer bijzonder. Klok is voorzien van een dik geslepen glasplaat , wijzerplaat is in onberispelijke staat. Lederen riem kist is perfect zonder breuken. Nummer van de klok is : 23887.
Klok is via de cardanische ophanging altijd waterpas. Tevens voorzien van blokkeer mechanisme voor transport doeleinden. Het messing uurwerk is beschermd in een dikke messing behuizing. Bekijk alle foto’s zeer aandachtig want zo ontvangt u dit unieke zeldzame kavel. Transportkist met lederen riem - diverse originele documenten. Krasjes - deukjes - schade - oxidatie - breuken enz. zijn indien aanwezig duidelijk zichtbaar op de foto’s. Ophalen geniet de voorkeur want zo kunt u de werking zelf zien. Bij verzending kunnen we gezien de leeftijd hier geen garantie op geven. Fouten in bovenstaande tekst voorbehouden. Bij verzending wordt dit kavel extra goed verpakt en verzekerd en aangetekend verstuurd met tracking code.

Kavelgegevens
Object
Marine 2-dagen chronometer, Thomas Mercer
Materiaal
Messing/hout
Ontwerper / kunstenaar
Thomas Mercer
Fabrikant/merk
Thomas Mercer
Geschatte periode
1961
Land van herkomst
Engeland
Staat
Uitstekende staat - nauwelijks gebruikt met minimale gebruikssporen en tekenen van ouderdom
Afmetingen
24,5×24,5×24 cm
Gewicht
6,1 kg
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen