Egon Hillebrand Leuchtenfabrik - Bureaulamp

Omschrijving
Egon Hillebrand Leuchtenfabrik - Bureaulamp
Duitsland - 1975-2000

Deze grote en indrukwekkende designlamp is in de jaren 60 ontworpen en geproduceerd door het bekende verlichtingsbedrijf Hillebrand Leuchtenfabrik. Vanwege hun ontwerp, kwaliteit en functionaliteit zijn de lampen van Hillebrand al decennia populair onder de liefhebbers van designverlichting.

De zwarte lak van de voet en de kap vormt een prachtige combinatie met het chroom. Opvallend is de diagonale staander die 360 graden kan worden gedraaid. De kap kan naar alle kanten worden gedraaid zodat de lamp zelfs als up lighter gebruikt kan worden. De voet is van gietijzer die zorgt voor een stevige stabiliteit. De lichtsterkte is traploos regelbaar door de ingebouwde dimmer.

Door de strakke vormgeving heeft deze lamp nog steeds een moderne uitstraling. Een prachtige en eigenzinnige lamp die opvalt in elk eigentijds interieur.

De Duitse Hillebrand Leuchtenfabrik werd in 1881 opgericht en werd vooral bekend door het ontwerp en de productie van Art Deco verlichting. In de jaren 50 en daarna ontving Hilleband talloze design onderscheidingen.

Stijl: Art Deco, Modern, Mid Century
Afmetingen H 60 cm Ø kap 24 cm Ø voet 22 cm

Kavelgegevens
Object
Bureaulamp
Fabrikant / Merk
Egon Hillebrand Leuchtenfabrik
Geschatte periode
1975-2000
Land van herkomst
Duitsland
Staat
Goede staat - gebruikt met kleine tekenen van ouderdom en vlekjes
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen