Mercedes-Benz - 190 SL - 1957

Omschrijving
Mercedes-Benz - 190 SL - 1957
Kan worden opgehaald in: Duitsland - met Duits kenteken - 42290 km - 2 - Zeer goede staat, minimale tekenen van slijtage

Het voertuig dat hier wordt aangeboden is een Duits voertuig, de eerste eigenaar had hem tot 1971 in bezit, sindsdien is hij (aantoonbaar) bij zijn tweede eigenaar geweest.

Een expertrapport uit 2015 certificeert een kwaliteitsklasse 2 voor dit voertuig en er zijn vele documenten en facturen beschikbaar (bijv. een compressietest).

Dit voertuig werd oorspronkelijk geleverd in de kleur zilver, maar de tweede eigenaar regelde een nieuwe laklaag in Mercedes-Benz grijs die professioneel werd aangebracht.

Over het verloop van tijd had de tweede eigenaar ook de bekleding gerestaureerd, en de motor en de carburateur werden ook compleet gereviseerd, feitelijk gezien werd laatstgenoemde vernieuwd - dus DM 20.000 werd in deze SL geïnvesteerd al vanaf begin jaren 80.

Desalniettemin wordt dit voertuig gekenmerkt door een hoog originaliteitsgehalte en kan hij niet vergeleken worden met zogenaamde ‘A-tot-Z restauratie‘-voertuigen die regelmatig worden aangeboden noch is dit een waardeloze VS-import; al met al rechtvaardigt zijn staat de prijs - deze SL is het zeker waard!

Het voertuig beschikt over een originele Becker radio evenals een hardtop.

Alle geleverde informatie is zonder garantie - geen aansprakelijkheid voor druk- en typefouten. Het vermelde aantal kilometers betreft de werkelijke afgelezen stand (km).

Wordt verkocht namens een klant.

Dit voertuig kan worden bekeken en opgehaald in Kissing (nabij Augsburg), in Duitsland.

Kavelgegevens
Merk
Mercedes-Benz
Model Type
190 SL
Jaar
1957
Bevindt zich in
Duitsland
Body stijl
Cabriolet
Kilometerstand
42290 km
Registratiepapieren
met Duits kenteken
Staat
2 - Zeer goede staat: minimale tekenen van slijtage
Transmissie
Handgeschakeld
Brandstof
Benzine
Kleur
Grijs
Paardenkracht
105
Cilinderinhoud
1884
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen