o.a. De kat die geen brokjes lust - Originele illustratie in pastel - Odrade, Marianne - (2019)

Omschrijving
o.a. De kat die geen brokjes lust - Originele illustratie in pastel - Odrade, Marianne - (2019)
Odrade, Marianne - Nieuwstaat - 1 Originele tekening(en)

Deze illustratie werd speciaal voor deze veiling ontworpen en geschonken door Marianne Odrade. Het is een combinatie van beide goeie doelen.

Afmetingen: 39,5x30cm
Gesigneerd
Zwart blad met witte pastel kleuren

Wie is Marianne Odrade:
Marianne Teekens is een Nederlands-Frans-Zwitserse tekenares. Toen ze haar droom om dierenarts had opgeborgen volgde ze in de jaren 90 tekenles bij niemand minder dan Grzegorz Rosinski. Daar leerde ze vooral omgaan met kritkek. Ze beet door en won de ene na de andere talentprijs. Ze maakte utieindelijk een fantasystrip "Ishum". Daarna werd het even muisstil. Haar liefde voor dieren en in het bijzonder haar katten bracht haar terug naar de strip. Ze maakte een bijzonder mooi boekje: "De kat die geen brokjes lust" .
Een gewone kat, iets te dik, is het kotsbeu om elke dag brokjes te eten. Het beest wil vlees, rauw vlees dat ze aan brokken kan scheuren, waarmee ze kan bewijzen dat ze ook een leeuw is. Zo is een echt beest. Iedere nacht gaat ze op zoek naar eeuwige roem en vooral vers vlees. Jagen valt haar moeilijk, ze is iets te dik, weet je wel. Maar toch lukt het haar. Soms ook niet. Helemaal niet. Elke ochtend komt ze alsof er niets is gebeurd weer thuis. Voor haar vertroetelend baasje zijn haar handel en wandel een enigma waardoor ze het diertje steeds weer een schoteltje kattenbrokken voorschotelt.

De opbrengst van deze veiling gaat integraal naar twee goede doelen in het teken van de "warmste week".
1) "rolstoelbasket dienstenaanhuis Lions Zedelgem".
Met als doel de aankoop van sportmateriaal voor G-sporters.
www.sjzlions.be
2)"vzw Animaltrust Melle" voor het onderhouden en plaatsen van dieren in nood.
www.animaltrust.be

Catawiki ondersteunt deze actie door de veiling te faciliteren en daarbij geen verkoperskosten te rekenen. Met dank aan allen die hiervoor geheel belangeloos kavels hebben geschonken.

Kavelgegevens
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen