Cadillac - Fleetwood 75 - 1962

Omschrijving
Cadillac - Fleetwood 75 - 1962
Kan worden opgehaald in: Spanje - Met Spaans kenteken - 40000 mi - 2 - Zeer goede staat, minimale tekenen van slijtage

1962 Cadillac 62 S Fleetwood geleverd aan de Spaanse regering in de jaren zestig. Een van de exemplaren die werd verworven om gebruikt te worden door dictator Francisco Franco en zijn entourage.

Deze voertuigen werden gebruikt in de jaren 60 voor het gebruikelijke transport en lange reizen van het staatshoofd, zijn familie, leiders van de hoogste rang en bezoeken van buitenlandse staatshoofden. Men zegt dat dit een van Franco zijn favorieten was dankzij het comfort.

Voertuig inclusief de originele handgeschilderde jute vlaggen.

Deze luxueuze rijdende woonkamers zijn uitgerust met de meest krachtige airconditioningapparatuur op de markt met stroming- en temperatuurregelaars achterin, een elektrisch bedienbaar glazen scherm tussen de bestuurder en passagier voor privégesprekken, met achterstoelen voor de entourage, elektrische ruiten, comfort- en veiligheidsinstellingen en luxe details zoals de analoge klok op het middenconsole en verchroomde onderdelen binnen en buiten.

Het voertuig is niet gepantserd maar werd wel altijd vergezeld van een gevolg van de Spaanse Guardia Civil op Sanglas motorfietsen en van een belangrijke pre-veiligheid stationering.

Dit exemplaar bevindt zich in zeer goede staat, hij heeft een grondige restauratie ondergaan inclusief de volgende onderdelen:

Anti-corrosie behandeling van bodemplaat en motorcompartiment.
Vervanging van uitlaatsysteem.
Laswerk wat betreft origineel uitlaatspruitstuk.
Hoofdremcilinder vervangen.
Lampen vervangen.
Vervanging van bougies en ontsteking.
Lakwerk exterieur.
Polijsten en keramische bescherming.
Verchromen van externe onderdelen.
Compleet onderhoud aangaande vloeistoffen en filters.

Het interieur is hetzelfde gebleven om de geschiedenis van dit specifieke voertuig te behouden. Een aantal onderdelen zoals de radio en de antenne werken niet maar zijn vast gemakkelijk te repareren.

Dit is een uitstekende mogelijkheid om een deel van de Spaanse geschiedenis te verwerven. Sinds de auto werd geveild in 1977 heeft hij maar twee eigenaren gehad. Van de exemplaren die naar Spanje gingen is dit zeker degene die het beste bewaard is gebleven.

De auto staat in Madrid, Spanje.

Deze auto kan worden bezichtigd bij de Catawiki stand op de Retromóvil beurs in Madrid, tussen 29 november en 1 december.

Het wordt aangeraden om het voertuig eerst te bezichtigen alvorens te bieden. Dit om een eventuele teleurstelling achteraf te voorkomen. Neem contact op met Catawiki om een bezichtigingsafspraak te maken.

Kavelgegevens
Merk
Cadillac
Model Type
Fleetwood 75
Jaar
1962
Bevindt zich in
Spanje
Body stijl
Limousine
Afgelezen kilometerstand
40000 mi
Registratiepapieren
Met Spaans kenteken
Transmissie
Automatisch
Brandstof
Benzine
Kleur
Zwart
Paardenkracht
325
Staat (Algemeen)
2 - Zeer goede conditie: minimale sporen van gebruik of slijtage
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen