Märklin H0 - 34831 - Elektrische locomotief - Gw 2 L 895 bouwserie ET 194 - 'Localbahn Aktiengesellschaft' (LAG)

Omschrijving
Märklin H0 - 34831 - Elektrische locomotief - Gw 2 L 895 bouwserie ET 194 - 'Localbahn Aktiengesellschaft' (LAG)
AC - Wisselstroom/Delta, Analoog, Digitaal - Nieuwstaat - In originele verpakking

Märklin H0 - 34831 - Elektrische loc Gw 2 L 895 bouwserie ET 194 van de 'Localbahn Aktiengesellschaft' (LAG)
Met originele verpakking en boekje
Bedrijfsnummer: 895

Getest op functies
Geen breuk of lakschade
Wel 1 onderdeel vermist van 1 koppeling, zie foto

Met Delta-decoder voor zowel analoog als digitaal gebruik.
Deze loc is in grijze kleurzetting en heeft een metaal grijs dak.
Dak voorzien van bruine loopplanken
Volledige metalen loc

Loc is in nieuwstaat
Bijna niet op de railbaan gestaan, zie sleper en (tand)wielen

Zie de foto's voor een mooie indruk
Presentatierail hoort niet bij de verkoop.

Het motorrijtuig LAG 895 was een 2-assig elektrisch goederenmotorrijtuig van de Lokalbahn Aktien-Gesellschaft (LAG) voor inzet op de zijlijn Türkheim–Bad Wörishofen. Het motorrijtuig is gemaakt door het ombouwen van een bestaande bagage-wagon. In 1920 toen de spoorwegen in Duitsland werden genationaliseerd, werd het voertuig overgenomen door de Deutsche Reichsbahn en ingedeeld als bouwserie ET 194. Het voertuig met bedrijfsnummer ET 194 11 heeft dienst gedaan tot 1947 waarna ze ter zijde is gesteld en gesloopt.

Ontwikkeling en bedrijf
In Zuid-Duitsland exploiteerde de LAG diverse zijlijnen die vóór 1900 waren geëlektrificeerd. In 1930 werd een bestaande bagagewagon omgebouwd tot elektrisch motorrijtuig in de werkplaats van de LAG in München-Thalkirchen. Het voertuig, bekend als LAG nr.895, werd ingezet op de zijlijn Türkheim–Bad Wörishofen waar deze tot 1939 dienst deed. In 1920 werd het voertuig overgenomen door de Deutsche Reichsbahn en werd ingedeeld als bouwserie ET 194 en kreeg het bedrijfsnummer ET 194 11. Na 1939 werd het motorrijtuig verplaatst naar Augsburg. In 1943 werd het voertuig overgebracht naar de lokale spoorlijn Bad Aibling–Feilnbach waar het tot 1947 heeft dienst gedaan. In 1947 werd de ET 194 ter zijde gesteld en gesloopt.

De carrosserie van de ET 194 bestond uit hout en het onderstel was van geklonken gewalste metalen profielen. Aan de voorkant en achterkant had het voertuig 3 vensters voor de cabine van de machinist. Deze cabine had aan de rechterkant een handremhendel en aan de linkerkant de rijschakelaar. De cabine was aan beide zijden toegankelijk via draaideuren, waarvan in elk ook een raam was geïnstalleerd. Tussen beide bestuurderscabines bevondt zich de laadruimte welke middels een groot schuifdeur aan de zijkant te bereiken was. Op het dak van de motorwagen was een stroomafnemer aangebracht. De elektrische apparatuur was afkomstig van de Siemens Schuckert-fabriek en bestond uit twee gelijkstroom motoren, welke in de constructie waren opgehangen. Vanaf fabriek was de LAG nr.895 in een groene kleur geschilderd.

Kavelgegevens
Aantal items
1
Type
Elektrische locomotief
Merk
Märklin
Spoorwegmaatschappij
'Localbahn Aktiengesellschaft' (LAG)
Schaal
H0
Catalogus Nummer
34831
Stroomvoorziening
AC - Wisselstroom
Aansturing
Analoog, Delta, Digitaal
Staat
Nieuwstaat
Verpakking
In originele verpakking
Meer informatie
Gw 2 L 895 bouwserie ET 194
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen