Meta Plückebaum - Poes met strik

Omschrijving
Meta Plückebaum - Poes met strik
Ets - Handgesigneerd

Lief poesje met strik, gesigneerd: Meta Plückebaum. (1876-1945)

Zij is vooral bekend van haar levensecht getekende, geëtste en geschilderde katten.

Meta Plückebaum werd onder de naam Meta Weber geboren en was getrouwd met de schilder Karl Plückebaum. Zij kreeg schilderles van de Duitse schilder Hermann Emil Pohle en koos vooral dieren als onderwerp voor haar werk, waarbij naast honden vooral katten haar voorkeur hadden. Zij gaf ze menselijke trekjes mee, waardoor haar werk de toeschouwer direct aansprak. Zij schilderde ook portretten van kinderen van welgestelden en bloemenstillevens.

Door het succes van haar schilderijen en etsen, kreeg Meta Plückebaum ook opdrachten voor het illustreren van kinderboeken.

Over het leven van Meta Plückebaum is weinig bekend, zij leefde en werkte in de schaduw van haar man. Kort na het einde van WO II overleed zij op 68-jarige leeftijd in Düsseldorf.

Het werk van Meta Plückebaum wordt nog steeds in zowel Europa als in de Verenigde Staten gewaardeerd en bereikt nu door het internet een wereldwijd publiek.

Kavelgegevens
Kunstenaar
Meta Plückebaum
Titel van kunstwerk
Poes met strik
Techniek
Ets
Signatuur
Handgesigneerd
Periode
1920-1929, 1930-1939
Staat
Goed
Afbeeldingsgrootte
12×9,5 cm
Totale afmetingen
24×19×1,5 cm
Verkocht met lijst
Ja
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen