Abe Kuipers - Ter herinnering (Zeven zeefdrukken met monografie)

Omschrijving
Abe Kuipers - Ter herinnering (Zeven zeefdrukken met monografie)
Zeefdruk - Handgesigneerd - 1/15 - 1979

Groot formaat houten portfolio met 7 (fluorescente) zeefdrukken van Abe Kuipers, alle met potlood gesigneerd en genummerd. Uitgegeven in een editie van slechts 15 exemplaren. Vrij zeldzaam dus.

Conditie: enige lichte sporen van gebruik (vocht) aan de voorzijde van de houten schuifcassette, en de zeefdruk 'Op weg naar Enschede' heeft een miniscuul vlekje. De zeefdrukken zijn verder uitstekend. Zie foto's.

Met bijgevoegd: de geïllustreerde monografie 'Abe Kuipers', van de hand van zoon Auke en Stijn Hooijer, uitgegeven bij Profiel Uitgeverij, Bedum (2011), paperback, 120 p.

Verzekerde verzending. Afhalen of bezorging eventueel in overleg.


* Abe Johannes Kuipers (Rotterdam, 29 september 1918 – Groningen, 11 augustus 2016) was een Nederlands beeldend kunstenaar en typograaf. Hij was de broer van uitgever Reinold Kuipers. Na een opleiding aan de Groningse Academie Minerva begon hij na de oorlog een loopbaan als schilder. Na zich aanvankelijk als fijnschilder te hebben gespecialiseerd ging hij zich vanaf het einde van de jaren '50 steeds meer met pop art en grafische technieken bezighouden. Hij werkte onder meer voor uitgeverij Wolters-Noordhoff en verzorgde de lay-out van de tentoonstellingscatalogi van het Groninger Museum.

In 1980 kreeg hij voor zijn gehele oeuvre de H.N. Werkmanprijs en in 2014-2015 was er een grote overzichtstentoonstelling van zijn werk in het Groninger Museum, waarbij Kuipers in hoge mate zelf de regie bepaalde. Hij overleed in zijn woonplaats Groningen op bijna 98-jarige leeftijd.

Kavelgegevens
Titel van kunstwerk
Ter herinnering (Zeven zeefdrukken met monografie)
Periode
1970-1979
Jaar
1979
Techniek
Zeefdruk
Signatuur
Handgesigneerd
Editie
1/15
Staat
Goed
Totale afmetingen
75×55×3 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen