2019 Saint Hilaire Heritage Provence - Provence - 12 Fles (0.75L)

Omschrijving
2019 Saint Hilaire Heritage Provence - Provence - 12 Fles (0.75L)
Roséwijn - Frankrijk

SAINT HILAIRE HÉRITAGE ROSÉ
Coteaux d’Aix-en-Provence AC

Deze Franse bezitting, even buiten Coudoux, is al sinds het begin van de 18e eeuw omringd door wijngaarden. Het domein is eigendom van de familie Lapierre. Het ligt in de Provence tussen Aix-en-Provence en het stadje Salon-en-Provence. De druivenstokken zijn aangeplant op naar het zuiden gerichte hellingen, zodat de vruchten optimaal van het hier toch al overvloedige zonlicht kunnen profiteren. In combinatie hiermee dragen de mistral, de mediterrane koude noord tot noordwestenwind, die als het ware door het Rhône-dal wordt aangezogen, de ideale bodemsamenstelling van kalkhoudende klei en het zeer gunstige micro-klimaat bij tot het grote succes dat de propriétaire elk jaar opnieuw met deze wijn heeft. De wijngaarden van Saint Hilaire met een omvang van 58 hectaren liggen binnen het appellation gebied Coteaux-d’Aix-en-Provence, dat uiteraard een mediterraan klimaat heeft.

Deze verrassende roséwijn is ontstaan uit 2 druivenrassen, te weten grenache (60%) en syrah (40%). Zeker in Frankrijk ontstaat een roséwijn niet door rode met witte wijn te mengen, maar verloopt het vinificatieproces traditioneel. Het betekent, dat uitsluitend blauwe druiven worden gebruikt. De schilletjes van deze druiven laat men enkele uren in hun sap inweken, waardoor ze kleur aan de most geven. Zo ontstaan de fraaie rosékleur en de elegante, fruitige afdronk. Na de macération (inweking) en de persing volgt de fermentatie (natuurlijk gistingsproces). Dit voltrekt zich in roestvrij stalen tanks gedurende maximaal 1 maand. Tenslotte verblijft de jonge wijn nog 6 maanden op tank, waarna de botteling plaats vindt.

Het resultaat is een aantrekkelijk gekleurde roséwijn, zoals elke wijnliefhebber die graag ziet en drinkt. Hij is daarnaast fris, fruitig en opvallend aromatisch.

Het best kan hij worden geschonken als aperitief, bij Italiaanse gerechten als pasta’s, bij visschotels, kalfsvlees, tam gevogelte en bij kaasschotels.

Kavelgegevens
Type
Roséwijn
Vintage
2019
Producent, naam van de wijn
Saint Hilaire Heritage Provence
Aantal flessen
12
Inhoudsmaat
Fles (0.75L)
Land
Frankrijk
Regio
Provence
Conditie label
Volledig intact, leesbaar etiket
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen