Zakbrevier op 10 vellen perkament - Manuscript - Duitsland of Nederland - Dag van de Kruisvinding op 3 mei - verkeerde datering - 1500

Omschrijving
Zakbrevier op 10 vellen perkament - Manuscript - Duitsland of Nederland - Dag van de Kruisvinding op 3 mei - verkeerde datering - 1500
Bijbels, Boekbanden, Curiosa en ephemera, Geschiedenis, Grafisch, Handschriften, Kunst, Religie - Aantal: 0 - Other - Manuscript

Tien vellen uit een zakbrevier, dat door de priester werd gebruikt. Er staan onderdelen van de liturgie in beschreven. Elk vel is aan beide zijden beschreven, dus 20 kanten. Bijzonder dat zoveel pagina's uit een handschrift nog bij elkaar zijn.

Afkomstig uit Duitsland of Nederland omstreeks 1500, geschreven in het latijn.

Op één pagina stuk gerubriceerd, rood geschreven: wat men moet doen op de dag van de Kruisvinding (3 mei), al naar gelang de weekdag waarop die valt. De tekst eronder geeft een fout weer: de Kruisvinding wordt daar gedateerd in het jaar 133 ipv. 333.

Vele kleine kapitalen afwisselend in rood en blauw. De tekst is met zwarte inkt geschreven. In rood heeft de rubricator het onderdeel van de mis aangegeven.

In de middeleeuwen werden pagina's niet genummerd, maar later heeft men de pagina's met pen in Latijnse cijfers genummerd. Niet alle nummers zijn opeenvolgend.

Het blad is in goede staat gezien de geschiedenis die het heeft meegemaakt. Resten van touw waarmee de folio's aaneen gebonden werden. Her en der wat gevlekt. Sommige bladen zitten nog aaneen, andere zijn enkel.
Niet alle afzonderlijke kanten zijn gefotografeerd

Maat enkel blad: 10 x 8 cm en schriftspiegel 6 x 4,5 cm.

Wordt aangetekend verzonden en geleverd in een zuurvrije hoes

Kavelgegevens
Object
Manuscript
Aantal boeken
0
Onderwerp
Bijbels, Boekbanden, Curiosa en ephemera, Geschiedenis, Grafisch, Handschriften, Kunst, Religie
Auteur/ Illustrator
Zakbrevier op 10 vellen perkament - Manuscript - Duitsland of Nederland
Boektitel
Dag van de Kruisvinding op 3 mei - verkeerde datering
Staat
Goed
Publicatiejaar oudste item
1500
Druk
Other
Taal
Latijn
Oorspronkelijke taal
Nee
Uitgever
nvt
Band
Mix / Meerdere
Extra's
Other
Aantal pagina‘s.
10
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen