Robert Capa - Heart of Spain - 1999

Omschrijving
Robert Capa - Heart of Spain - 1999
Fotografie - Aantal: 1 - Boek

Robert Capa was aanvankelijk het pseudoniem van een drietal joodse oorlogsfotografen, die in de jaren 1930 niet als 'joods' geïdentificeerd wensten te worden. De belangrijkste twee waren Andrei Friedmann, en zijn assistente/geliefde, de fotografe Gerda Taro -pseudoniem van Gerta Pohorylle, die de naam Robert Capa bedacht ( capá, betekent haai in het Hongaars). Toen Gerda Taro in 1937 op 26-jarige leeftijd sneuvelde, koos Friedmann het pseudoniem Capa exclusief voor zichzelf. [1]

Van 1936 tot 1939 verbleef Robert samen met Gerda Taro in Spanje om de Spaanse Burgeroorlog te documenteren vanuit het antifascistische kamp van de Republikeinen. Hun foto's werden onder meer in het Amerikaanse tijdschrift Life gepubliceerd. Op 5 september 1936 maakte Capa de foto die later bekend werd als de "vallende soldaat" (officieel "Loyalist Militiaman at the Moment of Death, Cerro Muriano, September 5, 1936"). De foto, een van de iconische beelden van de Spaanse burgeroorlog, is altijd toegeschreven aan Robert Capa cq André Friedmann, maar is mogelijk door Gerda Taro genomen.

Kavelgegevens
Object
Boek
Aantal boeken
1
Onderwerp
Fotografie
Auteur/ Illustrator
Robert Capa
Boektitel
Heart of Spain
Staat
Zeer Goed
Publicatiejaar oudste item
1999
Druk
Eerste druk
Taal
Engels
Originele taal
Ja
Uitgever
Aperture
Band
Zachte kaft
Aantal pagina‘s.
200
Afmetingen
15×20 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen