Authentiek en origineel - Jachthoorn - Verenigd Koninkrijk

Omschrijving
Authentiek en origineel - Jachthoorn - Verenigd Koninkrijk
Goed - Aantal items:2 - Inclusief: Jachthoorn - 1850 en 1900

Schitterend antieke Engelse jachthoorn van hoorn en verzilverd koper. Het koper is geslagen en heeft sierlijke verbintenissen. Midden op de hoorn een plaatje in de vorm van een hart. Inclusief koord aan 2 ophang oogjes.
Afmeting: 32 cm.
Gewicht: 182 gram.
Conditie: Voor zijn leeftijd in mooie werkende staat.

Mooie oude originele Engelse jachthoorn van koper met koord aan 2 ophang ogen.
De jachthoorn is demontabel (zie foto’s).
Lengte: 86,5 cm.
Gewicht: 376 gram.
Conditie: In goede werkende staat.

De traditie van het jachthoornblazen is rond 1800 ontstaan. De jachthoorns werden gebruikt om tijdens de jacht met elkaar te communiceren in het veld. “En dat is nog steeds zo. Er zijn verschillende signalen, bijvoorbeeld om een eetpauze aan te kondigen, om elkaar te waarschuwen of om te vragen om een jachthond. Een jachthoorn heeft kilometers ver bereik. Maar ook aan het einde van de jacht hebben de jachthoornblazers een belangrijke rol. Al het geschoten wild wordt dan mooi neergelegd, dat heet ‘tableau maken’. Alle jagers en drijvers gaan eromheen staan en vervolgens brengen de jachthoornblazers een eerbetoon aan het wild. Elke diersoort heeft daarbij een eigen signaal.”
Een jachthoorn heeft geen ventielen, zoals bijvoorbeeld een trompet. De verschillende tonen maak je door je lipspanning te veranderen.

Wordt zorgvuldig verpakt en aangetekend verzonden.)

Kavelgegevens
Merk
Authentiek en origineel
Type instrument / item
Jachthoorn
Land van herkomst
Verenigd Koninkrijk
Staat
Goed
Aantal items
2
Omvat
1850 en 1900
Weight
658 g
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen