Alfa Romeo - 2600 Sprint Bertone - 1964

Omschrijving
Alfa Romeo - 2600 Sprint Bertone - 1964
Bevindt zich in: Italië - met Italiaans kenteken - 33475 km - 2 - Zeer goede staat: minimale tekenen van slijtage

Deze indrukwekkende en stijlvolle coupé was een auto met zeer hoge prestaties, betrouwbaar en uitgerust met het beste comfort uit die tijd. Het indrukwekkende en tegelijkertijd gestroomlijnde ontwerp was een uitstekend commercieel succes. Een aantal opties van de 2600 Sprint (ze waren toen te koop) waren elektrische ramen, airconditioning en een leren interieur.

Er zijn 6.999 exemplaren gebouwd van de 2600 Sprint "series 106.02", waarvan 597 rechtsgestuurd waren, oftewel de "serie 106.09". Een grote coupé voor vier volwassenen bestemd voor vakantiegangers, de kracht van de motor was een groot voordeel (dezelfde als bij Spider) alsmede de koppel. De stijl was dezelfde als de vorige 2000 Sprint, één van Giorgetto Giugiaro's eerste projecten voor Bertone.

Deze auto dateert uit 1964 en heeft slechts 3 eigenaren gehad. Ongeveer 7 jaar geleden volledig gerestaureerd, toen ca. 3.000 km gereden met de laatste eigenaar.
De carrosserie is erg mooi, zonder gebreken of roest, gelakt in de prachtige originele Bluette-kleur die de vele chromen delen verbetert, ook erg leuk.
Het interieur werd vakkundig vernieuwd door professionele, Italiaanse vakmensen, met beige Connolly leer zoals oorspronkelijk het geval was met hetzelfde patroon en uitvoering. Het rode wollen tapijt is van de beste kwaliteit, zoals oorspronkelijk het geval was.
De configuratie van deze auto is identiek aan de door Alfa Romeo gebruikte configuratie voor de reclamefolder in 1966. Gefotografeerd en bijgevoegd.
De mechanica en de opstelling van het chassis zijn volledig gereviseerd door een bekende werkplaats in onze regio die zich richt op historische Alfa Romeo-voertuigen.

Deze auto is uitgerust met een vintage radio en airconditioning van het merk Borletti, deze moet worden bijgevuld met gas.
Bij de uitrusting van auto hoort ook de begeerde gouden plaat die door de ASI is uitgereikt. Bij de foto‘s ziet u ook enkele foto's van deze plaat en van het kentekenbewijs.

De auto wordt geleverd met een officiële Italiaanse keuring niet ouder dan zes maanden, hij kan op afspraak altijd worden bekeken in ons bedrijfspand in Magione, in de provincie Perugia.

Wij kunnen helpen bij het regelen van wereldwijd transport tegen gunstige tarieven, wij kunnen dan voor exportdocumenten zorgen.

Kavelgegevens
Merk
Alfa Romeo
Model Type
2600 Sprint Bertone
Jaar
1964
Bevindt zich in
Italië
Body stijl
Coupé
Kilometerstand
33475 km
Registratiepapieren
met Italiaans kenteken
Staat
2 - Zeer goede staat: minimale tekenen van slijtage
Transmissie
Handgeschakeld
Brandstof
Benzine
Kleur
Blauw
Paardenkracht
145
Cilinderinhoud
2584
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen