H.J. (Herman) Wijngaard (1922-2012) - Platbodems Zuiderzeegebied

Omschrijving
H.J. (Herman) Wijngaard (1922-2012) - Platbodems Zuiderzeegebied
Olieverf op doek - Handgesigneerd - 20e eeuw

H.J. (Herman Jozef) Wijngaard
Kunstschilder Herman Wijngaard is geboren op 21 januari 1922 te Amsterdam. Hij is overleden op 12 maart 2012 te Waskemeer (Provincie Friesland).

U kijkt hier naar een buitengewoon gedetailleerd en zeer attractief schilderij in prachtige klassieke lijst, van de hand van Herman Wijngaard. Te zien zijn twee platbodems aan de Zuiderzeekust wachtende op hoog water om zodoende weer uit te kunnen varen.

Het geheel is zo realistisch weergegeven dat u als het ware de wind voelt, de meeuwen hoort en het zilte water ruikt. Met recht is dit schilderij van Wijngaard, die vooral bekend staat om zijn prachtige wolkenformaties en lichtval, een meesterwerk te noemen!

Al op jeugdige leeftijd bleek dat Wijngaard goed kon tekenen. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat hij van 1938 tot en met 1941 in Amsterdam een kunstopleiding volgde aan de Rijksnormaalschool. Zijn artistieke prestaties werden op school al snel opgemerkt. Daarom kreeg hij in 1939 privéles van P. Twisker. Wijngaard sloot zich aan bij de ‘International Organization of Free Art’ (IOFA).

Gezien de kwetsbaarheid en omvang van dit kavel, is ons dringende advies dit schilderij zelf op te halen. Indien u toch anders wenst dan zal het totale verzendproces zelf geïnitieerd moeten worden.

Kavelgegevens
Jaar
20e eeuw
Kunstenaar
H.J. (Herman) Wijngaard (1922-2012)
Titel van kunstwerk
Platbodems Zuiderzeegebied
Techniek
Olieverf op doek
Handtekening
Handgesigneerd
Staat
In zeer goede staat
Verkoop met lijst
Ja
Afbeeldingsgrootte
60×90 cm
Totale afmetingen
77×107×6 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen