Masker - Hout - Dogon - Mali

Omschrijving
Masker - Hout - Dogon - Mali
Midden 20e eeuw - Redelijk

Authentiek DOGON Seigne masker.
Het Dogon volk leeft in MALI aan de rand van de BANDIAGARA Cliffs, het vroegere TELLEM gebied. Dit was een van hun voornaamste Zoömorfe maskers , het Aap masker.
Door de leeftijd die geschat is vóór het midden van de vorige eeuw is het stuk verweerd en vergrijsd en heeft nog een residu van een oude toplaag. Daaraan zijn de originele oude DOGON maskers te herkennen. Zeer indrukwekkend stuk met een "GHOST" uitstraling.
De afmetingen zijn Hoogte 40 cm. Breedte 20 cm. Diepte 13 cm.
Dit behoorde tot de grote collectie Afrikaanse kunst en Etnografica van een Belgische ambtenaar die in de jaren 1938 - 1945 in Afrika werkte in Belgisch CONGO en bij de Watutsi's in RWANDA. Hij was specialist in de land en tuinbouw en was daar om de bevolking met advies te steunen bij het verbouwen van hun gewassen. Hij nam overal de toeristische route en maakte veel foto's , Deze kan ik mailen op verzoek.
In MALI verwierf hij een belangrijke collectie DOGON maskers.
U ontvangt bij aankoop een CERTIFICATE met foto, beschrijving en ouderdomsverklaring, getekend door AFRICANART - Art Primitif.
Aangetekende verzending met POSTNL.

Kavelgegevens
Object
Masker
Etnische groep / cultuur
Dogon
Regio / land
Mali
Materiaal
Hout
Periode
Midden 20e eeuw
Staat
Redelijk
Verkocht met standaard
Nee
Afmetingen
40×20×0 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen