Alfa Romeo - Montreal - 1974

Omschrijving
Alfa Romeo - Montreal - 1974
Bevindt zich in: Italië - met Italiaans kenteken - 20105 km - 3 - Goede conditie: zichtbare sporen van gebruik/slijtage en algemene veroudering

- Geldige keuring: Ja.
- Eigenaren: 4, per eigendomsverklaring.
- Overeenkomende kleuren, roterende motor.

BESCHRIJVING
Ontworpen door Orazio Satta Puliga en Giuseppe Busso om "de maximale expressie die haalbaar is door de mens te vertegenwoordigen op het gebied van auto's" en getekend door Marcello Gandini voor Bertone. De Alfa Romeo Montreal werd gepresenteerd op de homologe 1967 Universal Exposition. Genialiteit en schoonheid in het DNA, dus ongetwijfeld een van de meest fascinerende auto's ooit.
Net zo bewonderd vandaag als toen, de Montreal blijft een van de meest gewilde modellen door verzamelaars over de hele wereld, misschien wel degene die het beste de ziel van het merk uit Arese uitdrukt. En dankzij het vijftigjarig bestaan van de productie kan het bogen op een voortdurend stijgende waarde.

Het model dat op de veiling wordt voorgesteld, in de zeldzame originele "Escoli Grey"-kleur, behoort tot de verzameling van een ondernemer uit Perugia. Gekocht door een bekende juwelier uit Rimini, op zijn beurt een grote verzamelaar van oldtimers, het is in een uitstekende staat en heeft verschillende opties, waaronder airconditioning en elektrisch bedienbare ramen.

De auto ziet er erg goed uit: onlangs opnieuw gespoten, het is gezond en met een stevige bodem, precieze uitlijningen, intacte onderzijde, en nette motorruimte.
Het interieur is net zo mooi: panelen, achterbank, tunnel en dashboard zijn origineel, terwijl de zitplaatsen en de hemelbekleding werden gerestaureerd.
Het enige nadeel, zoals blijkt uit de foto's, is een barst in het dashboard - een typische fout van Alfa's uit de jaren 1970. De bagageruimte, waarin ook het reservewiel van de eerste uitrusting is geplaatst, is schoongemaakt.

De auto is in een werkende staat en mechanisch efficiënt, met normale compressiewaarden en een goed chassis. De auto is in 2018 onderhouden en in oktober 2020 gekeurd maar het is raadzaam om een algemene controle en een inspectie van het Spica-systeem te doen voor een optimaal gebruik.
De acht-cilinder motor, type 00564, rechtstreeks afgeleid van de buitengewone 33 Stradale, draait, waarschijnlijk vervangen gedurende de eerste jaren van het leven van de auto, en zonder ponsen.
Kentekenplaten uit Forlì werden toegepast in 1990 na te zijn geregistreerd in San Marino in 1982; de documenten voor de eigendomsoverdracht zijn aanwezig.

Een video van de auto is op aanvraag beschikbaar.

Voor- en nadelen van de auto worden weergegeven in de beschrijving en worden duidelijk geïllustreerd middels de foto's. Het is raadzaam om de auto te bezichtigen en te testen (ook met een gespecialiseerde monteur) alvorens te bieden. Alle informatie kan worden opgevraagd door contact op te nemen met Catawiki: een team van deskundigen zal beschikbaar zijn om een toekomstige bezichtiging te vergemakkelijken ***

Het voertuig kan worden bezichtigd en opgehaald in Perugia, Italië.

Kavelgegevens
Merk
Alfa Romeo
Model Type
Montreal
Jaar
1974
Bevindt zich in
Italië
Body stijl
Coupé
Afgelezen kilometerstand
20105 km
Registratiepapieren
met Italiaans kenteken
Transmissie
Handgeschakeld
Brandstof
Benzine
Kleur
Escoli Gray
Paardenkracht
200
Cilinderinhoud
2593
Overeenkomende nummers
Onbekend
Overeenkomende kleuren
Ja
Serviceboekje/geschiedenis
Nee
Geldige APK
Ja
Staat (lak en carrosserie)
2 - Zeer goed: lichte lakschade en/of krassen op panelen die minimaal carrosserie en lakwerk vereisen.
Staat (interieur)
2 - Zeer goed: schoon, met minimale slijtage. Kan vervanging van kleine ontbrekende of kapotte onderdelen vereisen.
Staat (chassis en onderkant)
3 - Goed: chassis/onderkant vertoont lichte sporen van oppervlakteroest, gebruikssporen en/of slijtage, vereist enige aandacht
Conditie (mechanisch)
3 - Goed: mechanisch in orde. Mogelijk moeten onderdelen worden gerepareerd of vervangen worden.
Staat (Algemeen)
3 - Goede conditie: zichtbare sporen van gebruik/slijtage en algemene veroudering
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen