Beeldje, Lamp, Philippe Poitevin, voorstellende John Milton die een Franse versie van zijn boek Paradis Perdu - Brons, Zinklegering - 19e eeuw

Omschrijving
Beeldje, Lamp, Philippe Poitevin, voorstellende John Milton die een Franse versie van zijn boek Paradis Perdu - Brons, Zinklegering - 19e eeuw
Frankrijk

Sculptuur van Philippe Poitevin, voorstellende John Milton die een Franse versie van zijn boek Paradise Lost vasthoudt. Titel "Paradis Perdue". Er is een schemerlamp van gemaakt, maar ik weet niet of dit origineel is. Dit deel kan eventueel eenvoudig zonder schade aan het beeld worden verwijderd. De lamp constructie is bevestigd aan de plaat en boven aan het hoofd, dat deel zit los. Het geheel is in redelijk goede staat, maar aan de linkerhand ontbreekt de wijsvinger. Het beeld is gemonteerd op een plaat, mogelijk zelfde materiaal (lijkt brons, kan ook spelter zijn), maar dat weet ik niet zeker. Dat is weer gemonteerd op een zwarte stenen sokkel. Doorsnee sokkel is 25 cm, in een zeshoek. De hoogte van sokkel met beeld samen is 45 cm, maar met de lamp erbij wordt het 68 cm.
Vermelding op Wikipedia: Philippe Poitevin (21 January 1831 in Saint-Maximin-la-Sainte-Baume – 15 September 1907 in Marseille) was a French sculptor, a student of Joseph-Marius Ramus and Armand Toussaint.[1] He began at the Salon of 1855 and produced mainly busts.
In 1854, he was hired to restore the friezes of the Palais des Tuileries in Paris. In 1856, he was hired to make 85 stone sculptures for the Lesdiguières Pavilion in the Louvre Palace. After a ten-year stay in Paris, he settled in Marseille.

Kavelgegevens
Object
Beeld(je), Lamp, Philippe Poitevin, voorstellende John Milton die een Franse versie van zijn boek Paradis Perdu
Materiaal
Brons, Zinklegering
Ontwerper / kunstenaar
Philippe Poitevin
Model/Naam
John Milton Paradise Lost
Geschatte periode
19e eeuw
Land van herkomst
Frankrijk
Staat
Redelijke staat - zwaar gebruikt en mogelijk ontbreken er kleine onderdelen
Afmetingen
25×25×68 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen