Giancarlo Piretti - Anonima Castelli - Klapstoel - Plia

Omschrijving
Giancarlo Piretti - Anonima Castelli - Klapstoel - Plia
Italië - 1970-1979 - Aluminium, Plastic, Staal

De Plia - Opklapstoel werd ontworpen door Giancarlo Piretti voor de fabrikant Anonima Castelli.

Deze elegante opklapstoel is volledig transparant en maakt daardoor een verrassende indruk. Bovendien zorgt dit ervoor dat het model gemakkelijk met de rest van het meubilair gecombineerd kan worden. Vooral in een moderne inrichting komt dit ontwerp uitstekend tot zijn recht. De stoel is zo ontworpen dat het zitvlak een lichte ronding heeft en daardoor bijzonder comfortabel is.

De constructie van deze stoel is gemaakt van staal, wat het ontwerp een duurzaam karakter geeft. Verder is de Plia - Opklapstoel gemaakt van plastic, waardoor hij heel geschikt is om buiten te gebruiken. Het ontwerp heeft een breedte van 47 cm, een hoogte van 75 cm en een diepte van 50 cm. De zithoogte bedraagt 43 cm. De stoel kan op zeer efficiënte wijze opgeruimd worden en neemt in opgeklapte stand maar weinig ruimte in beslag.


het symbool van een nieuw tijdperk gericht op plastic: zo werd de plia-stoel uit 1967 ontvangen toen deze werd gepubliceerd op de meubelbeurs in milaan. ter gelegenheid van de beurs kreeg de sessie zoveel publieke toestemmingen, dat veel bezoekers de stand verlieten om monsters te nemen zonder zelfs maar toestemming te vragen ... komt het gevolg van dit onorthodoxe compliment, de stoelen waren voor de veiligheid vastgebonden met een ketting. met de plia-zitting heeft de ontwerper Giancarlo Piretti het concept van een klapstoel radicaal veranderd en zijn studie van de "3-schijfs draaipunt" wordt beschouwd als een geniale inslag. de combinatie van een frame van staal en polypropyleen heeft de weg geëffend voor de plia-stoel die een cultobject is geworden. Giancarlo Piretti Giancarlo Piretti werd geboren in 1940 in Bologna. Na zijn studie schone kunsten aan de academie in Bologna, begon hij te werken als interieurontwerper voor anonima castelli, waar hij producten ontwierp voor zowel thuis als op kantoor, maar ook voor de gemeenschap. in 1969 bedacht hij plia, een van de belangrijkste herkenningspunten van het bedrijf, een iconisch voorbeeld van 'made in Italy'-design. in de loop der jaren ontving hij twee keer de "compasso d’oro adi": voor het wervelzitsysteem - ontworpen samen met emilio ambasz - en voor de piretti-collectie, gelanceerd in 1988.


wordt goed verpakt en aangetekend verzonden.

Kavelgegevens
Object
Klapstoel
Materiaal
Aluminium, Plastic, Staal
Ontwerper / Kunstenaar
Giancarlo Piretti
Fabrikant / Merk
Anonima Castelli
Model / Naam
Plia
Stijl
Modern
Geschatte periode
1970-1979
Land van herkomst
Italië
Staat
Goede staat - gebruikt met kleine tekenen van ouderdom en vlekjes
Afmetingen
74×47×50 cm
Gewicht
10,5 kg
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen