Manuel Herz - African Modernism - The Architecture of Independence; Ghana, Senegal,Cote d'Ivoire, Kenya, Zambia - 2015

Omschrijving
Manuel Herz - African Modernism - The Architecture of Independence; Ghana, Senegal,Cote d'Ivoire, Kenya, Zambia - 2015
Architectuur - Aantal: 1 - Boek

Boek is als nieuw.

Nooit eerder is moderne architectuur in Afrika zo uitgebreid en grondig bestudeerd en gepresenteerd: een baanbrekende studie en rijkelijk geïllustreerd.

In de jaren '50 en '60 werden meeste Afrikaanse landen onafhankelijk van hun kolonisators. Voor de nieuwe landen werd architectuur een middel om hun nationale identiteit te uiten. Het boek staat vol met fascinerende parlementsgebouwen, centrale banken, stadions, congrescentra, universiteiten en onafhankelijkheidsmonumenten, vaak met heroïsche en gewaagde ontwerpen.

Dit baanbrekende boek onderzoekt voor het eerst de relatie tussen architectuur en natievorming in Ghana, Senegal, Ivoorkust, Kenia en Zambia. Het beschikt over 103 gebouwen met korte beschrijvende teksten, afbeeldingen, plattegronden en geselecteerde plattegronden. Het overgrote deel van de afbeeldingen, speciaal in opdracht gemaakt voor dit boek, is afkomstig van Iwan Baan en Alexia Webster. Hun foto's documenteren de gebouwen in hun huidige staat. Elk land wordt afgebeeld in een inleidende tekst en een tijdlijn met historische gebeurtenissen. Verdere essays over postkoloniaal Afrika en specifieke aspecten en onderwerpen, ook geïllustreerd met afbeeldingen en documenten, ronden dit uitstekende boek af.

Samengesteld door Manuel Herz met Ingrid Schröder, Hans Focketyn, Julia Jamrozik. Foto's door Iwan Baan en Alexia Webster.

640 pagina's, 909 illustraties in kleur en 54 zwart-wit, 246 plattegronden. 23,5 x 32 cm.

Kavelgegevens
Object
Boek
Aantal boeken
1
Onderwerp
Architectuur
Auteur/ Illustrator
Manuel Herz
Boektitel
African Modernism - The Architecture of Independence; Ghana, Senegal,Cote d'Ivoire, Kenya, Zambia
Staat
Zo goed als nieuw
Publicatiejaar oudste item
2015
Druk
Eerste druk
Taal
Engels
Originele taal
Ja
Uitgever
Park Books
Aantal pagina‘s.
640
Afmetingen
32×23,5 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen