KiKa x Catawiki
Voor dit initiatief van KiKa zijn maar liefst vijftig fotografen van het hoogste kaliber op bezoek geweest bij kinderen met kanker of kinderen die kanker hebben gehad. Hun bijzondere ontmoeting heeft geleid tot een prachtige collectie van unieke foto's die van 3 tot 24 april exclusief te bemachtigen zijn op Catawiki, waarbij de volledige opbrengst inclusief commissies ten goede komt aan KiKa.
Bekijk de collectie
Over KiKa
KiKa staat voor Kinderen Kankervrij en komt op voor kinderen met kanker. In Nederland krijgen elk jaar honderden kinderen te horen dat zij kanker hebben, waarbij 1 op de 4 kinderen het niet overleefd. KiKa gelooft dat dit beter moet én kan. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.
Over KiKa
Door de ogen van...
In de collectie genaamd 'Door de ogen van...' vind je onder andere werken van Raymond Rutting, Popel Coumou, Micky Hoogendijk, Carla van den Puttelaar, Jaap Scheeren, Bas Losekoot, Erik Kessels en Jan Dirk van der Burg. Dat zijn slechts een handvol van de vele fotografen die hun tijd en energie in dit project hebben gestoken of een van hun werken beschikbaar hebben gesteld. Zij zijn op bezoek geweest bij een kind dat in aanraking is gekomen met kanker en proberen door middel van fotografie de verhalen van deze kinderen vast te leggen.
Bekijk de collectie
Steun
Deze foto is gemaakt door Jan Dirk van der Burg en vertelt het verhaal van Kay. "Als titel bij de foto dacht ik aan 'Steun'. Dit omdat ik van mijn ouders een kat kreeg toen ik ziek werd. Deze heeft mij veel steun geboden in moeilijke tijden." - Kay.
Meer informatie
Toen en nu
Deze foto's vertellen het verhaal van Saskia Bruinsma en Roy. De eerste foto, 'Toen', door de ogen van Roy: "Deze foto symboliseert de ziekteperiode. Kanker houdt je in een greep en zorgt voor ultiem controleverlies. Het is puur, rauw, naakt en kwetsbaar." De tweede foto, 'Nu', door de ogen van Saskia: "Deze foto staat voor Roy zijn gezondheid. Je laat de pijn achter je en hebt de toekomst weer in eigen hand. Je bent in controle."
Meer informatie
Julian
Toen Julian te horen kreeg dat hij kanker had, veranderde zijn hele wereld. Alles draaide ineens om hem en zijn ziekte. Het was allemaal goed bedoeld, natuurlijk, maar het benauwde hem ook. Hij wilde eigenlijk gewoon hetzelfde behandeld worden als de Julian van voordat hij ziek was. Dit is het verhaal dat Julian en Popel Coumou proberen te vertellen met deze foto: Julian die door zijn ziekte ineens in de spotlight kwam te staan, terwijl hij eigenlijk liever in de schaduw was gebleven.
Meer informatie