Uiterst zeldzame diamant in de veiling, geschat op meer dan 5 miljoen euro.

Edelsteenliefhebbers en investeerders kunnen deze week hun slag slaan bij online veilingwebsite Catawiki. Daar is namelijk een kavel in de veiling dat omschreven kan worden als uiterst zeldzaam. Het gaat om een 25.13 karaat diamant met uitzonderlijke zuiverheid en van een grootte die zelden op de markt te zien is. De diamant heeft een geschatte waarde van meer dan 5 miljoen euro.

Naomi Howard, diamanten expert bij Catawiki, wijst erop dat het een zeer zeldzame diamant is. Dit gezien zijn gewicht van 25.13 karaat en zijn kleur D. De kleur van een diamant heeft een significant effect op de waarde ervan. De kleur varieert van schaal D tot Z, van kleurloos tot lichtgeel. De kleur D is de hoogste graad en dit geeft aan dat de diamant de mooiste kleur ter wereld heeft. Wat de zuiverheid betreft, wordt het gekwalificeerd als IF. De zuiverheid of helderheid van een diamant verwijst naar de aanwezigheid van imperfecties of onzuiverheden. Bij deze diamant is er een volledige afwezigheid van onzuiverheid. De combinatie van deze drie factoren, evenals de grootte, maken het tot een zeer speciale en uiterst zeldzame diamant’, aldus Naomi Howard.

https://assets.catawiki.nl/assets/2018/2/22/2/a/4/2a4d7a01-dd59-43d8-8cda-d14b72177114.jpg

Deze diamant is getest en gecertificeerd door HRD, dat een van de meest erkende laboratoria ter wereld is, net als het GIA-laboratorium, dat de kwaliteit en zeldzaamheid van deze diamant garandeert. Om in het bezit te komen van deze uitzonderlijk zeldzame diamant, geschat op meer dan 5 miljoen euro, nodigt Catawiki iedereen uit de veiling te bezoeken die nog loopt tot en met zondag 4 maart via: www.catawiki.be/diamant