Nerd alert: origineel gesigneerd script van de eerste aflevering van 'The Big Bang Theory' te koop op Catawiki

Dat de tv-serie 'The Big Bang Theory' populair is, daar is geen twijfel over mogelijk. Het is het meest bekeken comedyprogramma ter wereld, en een van de langstlopende Amerikaanse sitcoms die momenteel nog steeds wordt uitgezonden. Fans van de show krijgen de unieke kans om op online veilingplatform Catawiki een origineel script van de hit serie te bemachtigen. Het script van de eerste aflevering uit 2007, zal namelijk verkocht worden aan de hoogste bieder.

Gesigneerd door de ster van de show

Het script is extra bijzonder en gewild bij verzamelaars en fans omdat het is ondertekend door de ster van de show, Jim Parsons, die de enigszins sociaal onhandige Sheldon Cooper speelt. Volgens de interne expert van Catawiki, Mark Harrison, die gespecialiseerd is in gesigneerde boeken, is het script behoorlijk zeldzaam. "Het script is van de allereerste aflevering, die bijna twaalf jaar geleden werd uitgezonden. Het is ongebruikelijk voor een dergelijk script om zo lang bewaard te zijn gebleven in zo’n goede conditie."


Parsons, die volgens fans en critici verantwoordelijk is voor het succes van de show, werd zes keer genomineerd voor een Emmy voor de rol, waarvan hij vier keer won. Hij won ook een Golden Globe Award in 2011 voor Beste Acteur in een televisieserie - komedie. Hoe het script in een veiling van Catawiki terecht is gekomen? Volgens Harrison liet iemand van het productieteam het script ondertekenen en nam het vervolgens mee naar huis.

Internationaal geliefd

Expert Harrison denkt dat er wereldwijd veel aandacht zal zijn voor het script. "De show wordt uitgezonden in meer dan 70 landen en is een van de best bekeken televisieseries ter wereld. Als je kijkt naar komedies die op dit moment worden uitgezonden, dan staat ‘The Big Bang Theory’ op nummer één. Omdat het script is ondertekend door Jim Parsons, de acteur die het geliefde personage van Sheldon Cooper speelt, verwachten we veel internationale bieders."

Het script wordt geveild via Catawiki, het online veilingplatform voor zeldzame en moeilijk te vinden objecten. De veiling loopt van 25 mei tot 3 juni en is te bekijken via: www.catawiki.nl/bigbangtheory

+++

EINDE PERSBERICHT

Over Catawiki

Catawiki is het snelst groeiende online veilingplatform in Europa voor zeldzame en moeilijk te vinden objecten. Elke week worden veilingen gehouden in meer dan 80 categorieën, waaronder kunst, antiek, verzamelobjecten, horloges, sieraden, klassieke auto's en meer. Wat maakt Catawiki uniek? Elke veiling wordt samengesteld door een team van interne experts. Dit zorgt elke week voor een gevarieerde selectie van kavels van hoge kwaliteit. Catawiki is in 2008 opgericht als een community voor verzamelaars en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste online platforms in Europa voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. In 2015 werd het veilingplatform uitgeroepen tot het snelst groeiende technologiebedrijf van Europa en tegenwoordig biedt Catawiki elke week meer dan 50.000 bijzondere objecten, met 14 miljoen bezoekers per maand. Enkele van de topkavels die op Catawiki zijn verkocht zijn een T-rex-kaak, een hoed die is gedragen door Michael Jackson en een haarlok van Napoleon, samen met vele zeldzame verzamelobjecten en kunstwerken. Op Catawiki is iets te vinden voor iedereen. Vind een object waar u van houdt en Catawiki regelt de rest!

Kijk voor meer informatie op: www.catawiki.nl of volg ons op social media via: Facebook, Instagram en Twitter.