Formule 1 liefhebbers opgelet: Max Verstappen’s helm wordt geveild

Amsterdam, 13 december 2019 – Formule 1 fans, zet je schrap. Deze week veilt Catawiki, het online platform voor unieke en zeldzame objecten, een originele Max Verstappen/Red Bull Racing media F1 racehelm. De helm is afkomstig uit het succesvolle seizoen van 2017 en het vizier is persoonlijk gesigneerd door Max. Het komt niet vaak voor dat een helm van de Sportman van het Jaar 2016 wordt geveild, want helmen van Max Verstappen komen vrijwel nooit in de verkoop terecht. De helm bevat diverse elementen die de echtheid van de helm verifiëren. De bijzondere veiling gaat vanochtend online en staat open tot 26 december. Catawiki’s veilingexperts schatten de waarde van de helm op minimaal €15,000.

De karakteristieken van de helm

Dit opvallende verzamelstuk is door Verstappen en zijn team bij verschillende media events gebruikt. Het design van deze Arai GP6 helm komt van Jens Munser (JMD), een bekende en gespecialiseerde helmdesigner. De diepblauwe ondergrond laat het bijna fluorescerende rood sterk naar voren komen, en de herkenbare leeuw bovenop de helm verwijst subtiel naar Nederland. Daarnaast zijn er aan de binnenkant verschillende Arai labels en een FIA hologram te vinden, evenals de SA90 certificatie die laat zien dat de helm goedgekeurd is voor gebruik in professionele motorsporten.


A close up of a helmetDescription automatically generated .  


Marc Jans, Sport Memorabilia Expert bij Catawiki, zegt: “Deze helm is heel erg bijzonder. Max Verstappen-helmen komen vrijwel nooit op de markt en zijn dan ook erg zeldzaam en gewild. Dit collector’s item is een geweldige aanwinst voor autosportliefhebbers en een goede investering. Als experts bij Catawiki zien mijn collega’s en ik dikwijls hele interessante items voorbijkomen in het mobility segment, en zijn met name bijzonder verrukt over dit waardevolle object. Deze Arai GP6 helm is de enige helm uit het F1 seizoen 2017 die beschikbaar is voor verzamelaars en fans en ik ben trots dat wij de kans krijgen om die op Catawiki aan te bieden.”

Treed in de voetsporen van Max

Er zullen maar weinig Nederlanders zijn die het grote talent Max Verstappen niet kennen. Zijn professionele racecarrière begon in 2015 en met zijn 17 jaar en 166 dagen was hij de jongste debutant aller tijden binnen de Formule 1. De 22-jarige Belgisch-Nederlandse autocoureur heeft het racen met de paplepel ingegoten gekregen: zijn vader is een voormalig F1-coureur en zijn moeder voormalig professioneel kartcoureur. Max rijdt onder de Nederlandse vlag en maakt sinds 2016 onderdeel uit van het team van Red Bull Racing. Op dit moment is Max een van de meest bekende en populaire coureurs en wordt hij door velen geroemd om zijn opwindende en agressieve manier van rijden. Velen zien hem als een grote kanshebber om in de toekomst meerdere Formula One wereldkampioenschappen te winnen.