Affordable Art Fair en Catawiki maken kunst toegankelijker voor iedereen

Amsterdam, 30 oktober 2019 - Catawiki, het online platform voor zeldzame objecten, neemt dit jaar deel aan de Affordable Art Fair (AAF) in Amsterdam en steunt hiermee het gedeelde streven om kunst toegankelijker te maken voor iedereen. Tijdens het evenement organiseert Catawiki verschillende interessante activiteiten en biedt het 50 tot 55 originele kunstwerken van 24 kunstenaars uit heel Europa aan. Iedere kunstenaar verkoopt twee of drie kavels, waarvan één op de beurs en de andere(n) online. De kunstbeurs gaat morgen van start en loopt van 31 oktober tot en met 3 november in de Kromhouthal. De online veiling is vanaf vrijdag 25 oktober tot en met zondag 3 november via deze link te bezoeken.

Experts aan het woord

Omdat dit een initiatief is om kunst toegankelijker en betaalbaarder te maken, organiseert Catawiki verschillende interessante activiteiten rondom het kopen van kunst. Op donderdag 31 oktober om 10.00 uur is er een 'Fireside Chat for Artists' waar verschillende sprekers hun ervaringen en tips delen over het verkopen van kunst. De sprekers hiervoor zijn Cyrille Coiffet, General Manager Europe Art & Antiques bij Catawiki, Anna Mesman van Affordable Art Fair, en kunstenaar Allan Edens. Verder neemt Anthony Chrisp, Street Art expert bij Catawiki, deel aan een door Go Gallery georganiseerde panel waarin het kopen van Street Art centraal staat.

Dit is tevens een goede kans om één-op-één gesprekken te voeren met de kunstexperts die namens Catawiki aanwezig zijn bij diens stand.

De perfecte samenwerking

Cyrille Coiffet, General Manager Europe Art & Antiques bij Catawiki: "Omdat het initiatief van AAF direct aansluit bij Catawiki’s streven naar een meer toegankelijke kunstmarkt zijn we erg blij dat we deel uitmaken van deze tentoonstelling. Waar is kunst voor als het de mensen niet kan bereiken? Om deze reden hebben wij de handen ineengeslagen, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat kunstliefhebbers de kans krijgen hun creatieve voelsprieten te ontwikkelen, ideeën uit te wisselen en, bovenal, plezier te beleven aan het ontdekken van nieuwe kunstwerken". 

Image Image