Catawiki viert de atletische prestaties van vrouwen op International Women’s Day met een speciale veiling “Women Sports Heroes”

Amsterdam, 4 maart 2021 – Catawiki, Europa's toonaangevende marktplaats voor bijzondere voorwerpen, organiseert van 5 tot en met 14 maart een veiling gewijd aan vrouwelijke sportlegendes ter gelegenheid van International Women’s Day. In overeenstemming met het thema van dit jaar, #ChooseToChallenge, biedt Catawiki verschillende items aan van revolutionaire sportlegendes. Tijdens deze veiling zullen onder andere objecten van Serena Williams, Anna Kornikova en Tara Gins verkocht worden.

De veiling van Catawiki is bedoeld om de prestaties van vrouwen te vieren en de strijd tegen vooroordelen, met name in de sportwereld, te steunen. Het is een centraal thema van International Women’s Day 2021, dat de aandacht vestigt op de prestaties van vrouwelijke atleten en hun succes op het gebied van beloning, sponsoring en zichtbaarheid toejuicht.

De Women Sports Heroes veiling wordt mede georganiseerd door Prescilla Janssens. Prescilla Janssens, die wordt beschouwd als de 'peetmoeder van het Nederlandse vrouwenvoetbal', zal als co-curator optreden bij de veiling. Prescilla Janssens is erg gepassioneerd over dit onderwerp en heeft Catawiki daarom geholpen bij het benaderen van verschillende organisaties, clubs en sportbonden om bijzondere objecten te verzamelen.

Er zullen onder andere drie items verkocht worden van de Belgische ex-wielrenster, Tara Gins. Na haar profcarrière van 2016 en 2020 bleef Gins werkzaam in de sportwereld. De jonge Belgische atleet is ook bekend omdat ze een krachtig standpunt innam tegen genderdiscriminatie en de dubbele normen die vrouwelijke atleten te verduren krijgen. Daarnaast maakt zij zich hard voor de erkenning van de sportprestaties van vrouwen. De aanwezigheid van dit soort ongelijkheid in sport bewijst het belang van de Internationale Vrouwendag en initiatieven zoals de Catawiki-veiling. 

Hieronder staan de drie Tara Gins items die tijdens de veiling zullen worden aangeboden:

  • Jersey Memorial Santos
  • Helm van het Health Mate Cyclelive team, waarmee ze gekoerst heeft op het Belgisch Kampioenschap en in de Lotto Cycling Cup wedstrijden
  • Helm van het Health Mate Cyclelive team, waarmee ze heeft deelgenomen aan de Ronde van België en de Ronde van Uppsala (Zweden)