Alle veilingen

Openingstijden klantenservice

Of bel het internationale nummer +31 85 8881 501. Voor het internationale telefoonnummer gelden de tarieven van uw telecom provider.

U vindt een antwoord op veelgestelde vragen op Help

Top 10

Top 10 meest legendarische looks van Prince

Prince liet met zijn overlijden niet alleen zijn fantastische muziek achter, ook een scala aan legendarische modemomenten. Van kop tot teen volledig in pailetten, grote kragen, felle kleuren, prints en naakt kenmerken zijn iconische stijl. En natuurlijk niet te vergeten, zijn voorliefde voor de kleur paars! Prince zijn outfits zijn net zo legendarisch als zijn muziek. Dit zijn wat ons betreft zijn beste looks door de jaren heen.

10. Optreden Prince in Philadelphia, 1988


Met deze gestipte outfit zette Prince in the 80ties een ware trend!


9. Prince tijdens The Ultimate Live Experience Tour, 1995


Vanwege een verhitte strijd met zijn platenlabel schreef Prince tijdens een concert het woord 'slaaf' op zijn wang. De outfit was typisch Prince: opvallend.


8. Prince Performing tijdens de Super Bowl XLI, 2007


Deze outfit die Prince droeg tijdens de Super Bowl was voor zijn doen niet eens heel opvallend. 'Gewoon blauw en oranje'. Wat deze outfit echter zo legendarisch maakt is dat dit optreden wordt beschouwd als het beste optreden ooit tijdens de Super Bowl!!


7. Tijdens de Welcome 2 America tour, 2011


Tijdens een optreden op Madison Square Garden droeg Prince dit gouden glitterpak. Zelfs zijn schoenen (hoge hakschoenen) waren vol gouden glitters. 


6. Prince tijdens de 31ste People’s Choice Awards, 2005


Tijdens de People's Choice Awards droeg Prince dit witte pak. Verreweg het minst kleurrijke pak uit deze lijst, maar daardoor extra opvallend.


5. Dirty Mind Tour, 1981


Dat Prince geen angst had om zijn lichaam te laten zien aan het grote publiek wordt hier wel duidelijk. Alleen een opengeknipte hemd en onderbroek met zebra-print bedekken een klein deel van zijn lichaam.


4. MTV Video Music Awards, 1991


Tien jaar na zijn Dirty Mind Tour ging Prince nog een stapje verder. Bij de MTV awards droeg hij een outfit met een groot gapend gat bij zijn achterwerk.


3. Prince spreekt op de American Music Awards, 2015


In 2015 droeg Prince deze opvallende bril. Tot op de dag van vandaag is het nog altijd onbekend wat precies het effect was van het derde glas ;-)


2. Live op de Fabulous Forum in LA, 1985


Net niet goed genoeg voor nummer 1. Het optreden van Prince in LA in '85. De glitter, de glamour en de roze boa vat veel van Prince z'n outfits perfect samen.


1. Purple rain

Op nummer 1 staat natuurlijk Purple Rain. Het was algemeen bekend dat Prince zijn lievelingskleur paars was. Hij verscheen dan ook vaak in het paars op het podium.

We organiseren deze week een speciale PRINCE veiling. Bekijk het snel.

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde veilingmeesters worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel