Interviews

De 'Force' van Star Wars Memorabilia is sterk!

Eind 2016 dook de wereld door het verlies van Carrie Fisher in een zwart gat. Fisher, een van de grootste sterren in het universum, is vooral bekend van haar rol als actie-ondernemende en met stevige-taal-pratende Prinses Leia in de originele trilogie van de Star Wars films. De recente comeback van de franchise aan het einde van 2015 met The Force Awakens en met Rogue One: A Star Wars Story in 2016, betekent dat er nog steeds een kans is om de 'golden bikini girl' voor de laatste keer in haar element te zien. Eigenlijk is er geen betere manier om de geweldige Fisher te herdenken en te eren dan te investeren in een aantal iconische memorabilia uit haar epische films!


In 2015 piekte de verkoop van verzamelobjecten en speelgoed bij een bedrag van $1.5 miljard en als je even je rekenmachine erbij pakt om de kaartverkoop, merchandise en andere producten erbij op te tellen dan zal je zien dat Star Wars een bescheiden opbrengst van maar liefst $42 miljard bij elkaar heeft geharkt, iets waarbij blockbuster films zoals Mr Potter en Mr Bond in het niet vallen. Van beeldjes tot videospelletjes en van kartonnen borden tot lightsabers, er is een overvloed aan Star Wars items die je kan bemachtigen. Hier vind je een aantal tips om te investeren en te genieten van de ware 'force' van het online verzamelen van Star Wars memorabilia!

‘Your focus determines your reality’ Qui-Gon Jinn, Star Wars Episode I: The Phantom Menace

Luister naar Qi-Gon Jinn en neem controle over je lot én over je Star wars collectie door te kiezen welke van de vele memorabilia paden je gaat volgen. Het beschikbare aantal Star Wars memorabilia items is op zijn minst overweldigend te noemen, dus denk zorgvuldig na over waarom en voor welke doeleinden je aan het verzamelen bent. Ben je misschien een boekenworm? Een mooie collectie om in de gaten te houden is de originele editie van Star Wars Frames die zes boekdelen omvat in een speciaal houten frame. Alle gesigneerde originele editie versies verkopen als warme broodjes. Andere items om in de gaten te houden zijn de eerste hardcover editie van Star Wars: From the Adventures of Luke Skywalker gepubliceerd door Ballantine Books, Dressing a Galaxy: The Costumes of Star Wars door Trisha Bigger en Star Wars Complete Locations door Dorling Kindersey. Ben je op zoek naar een goede investering? Alles gesigneerde items, limited editions en unieke rekwisieten van de filmsets vormen de heilige graal van Star Wars verzamelingen!


‘Aren’t you a little short for a Stormtrooper?’ Princess Leia, Star Wars Episode IV: A New Hope

Als levensgroot niet echt iets voor jou is dan is een actiefiguren collectie misschien wel geschikt. Stormtroopers, Darth Vader, Han Solo, R2-D2, Chewbacca, Luke en vele anderen zijn allemaal in klein formaat beschikbaar om je miniatuurverzameling een geweldige start te geven. En ook niet geheel onbelangrijk is dat deze kleine vrienden vast en zeker in waarde zullen stijgen. De beste en meest begeerde plastic legendes vind je in het originele tijdperk, want alle items uit de periode tussen 1977 en 1985 zijn het meest populair op de markt. Een plastic Yak die in 1985 voor slechts een aantal centen is gekocht kan nu ongeveer €200 euro opleveren. Vorige zomer bracht een zeldzame vintage speelgoedverzameling uit de jaren '70 zelfs een half miljoen euro op bij een veiling.


‘The Force is Strong with this one’ Darth Vader, Star Wars Episode IV: A New Hope

Schaakspelen, tandenborstels, lego, spellen, posters, video's, modelbouwpakketten... Bijna overal bestaan wel Star Wars versies van want de fans zullen voor altijd loyaal zijn aan de 'force'! Een goede tip is om te zoeken naar producten die gemaakt zijn door het bedrijf Hasbro in de vroege Star Wars jaren omdat deze altijd behoorlijk wat geld opleveren.

De komst van de nieuwste Star Wars films levert veel nieuwe fans op waardoor de waarde van verzamelobjecten zal stijgen, dus wees geen 'scruffy-looking nerf-herder' en ga snel naar de online veiling want er is geen betere tijd om de Star Wars magie te gaan herleven dan nu!

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 35.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!