Alle veilingen

Openingstijden klantenservice

Of bel het internationale nummer +31 85 8881 501. Voor het internationale telefoonnummer gelden de tarieven van uw telecom provider.

U vindt een antwoord op veelgestelde vragen op Help

Overig

De messencollectie van Angelina Jolie

Jolie is al sinds 1993 in films te bewonderen, maar echte bekendheid verwierf ze pas in 2001 met Tomb Raider. Hierin vertolkte ze de rol van het video- spelpersonage Lara Croft. Sindsdien is ze niet meer weg te denken van 'het witte doek'. Tijdens haar werk heeft ze vaak genoeg met wapens om moeten gaan, maar haar fascinatie voor messen stamt al uit haar kindertijd. De moeder van Angelina nam haar jonge dochter graag mee op uitjes: naar het theater, de bioscoop, een geschiedenisbeurs. Toen Jolie een baantje aannam bij zo’n beurs kwam ze voor het eerst in aanraking met messen. Ze legt uit waarom ze zo speciaal zijn: “Er is iets erg moois en traditioneels aan ze. Elk land heeft weer verschillende wapens en messen en dat vind ik mooi. Daarom begon ik messen te verzamelen. Ik doe dat al sinds ik een klein meisje was.”''Ik verzamel al messen sinds ik een klein meisje was''

Over de grootte en de precieze inhoud van de verzameling is niets bekend - dit ondanks het feit dat Jolie bijster open is over verscheidene intieme delen van haar leven. Eeuwig zonde - de ster lijkt een bijzonder oprechte fascinatie voor deze tak van de krijgsuitrusting te hebben en heeft ongetwijfeld een aantal unieke exemplaren liggen. Het gaat hier niet om verzamelen om maar wat te doen te hebben - Jolie laat graag zien dat ze weet hoe ze haar messen moet gebruiken. In 1998 zat ze op de bank in de talkshow van Conan O’Brien, die midden in het interview een balisong - een Fillipijns vlindermes - tevoorschijn toverde met de vraag of ze hem kon laten zien hoe dit vreemde gereedschap werkte. Zonder enige aarzeling sloeg Jolie het mes open, het een paar keer ronddraaiend in haar hand terwijl publiek en gastheer stil toekeken. Toen vastgesteld werd dat al haar vingers er nog aan zaten was het wel duidelijk dat Jolie verstand van zaken had.

Ze bezit ook verscheidene Darrel Ralph-balisongs - handgemaakte vlindermessen. Er is zoveel vraag naar de messen, dat het maanden kan duren voor een bestelling kan worden verwerkt. Daarnaast heeft Jolie ook enkele messen van William Henry - klapmessen, eveneens met een gepersonaliseerd uiterlijk. De goedkoopste messen zijn het in ieder geval niet - sommige modellen zijn wel twintigduizend dollar waard.

Angie's verzameling is er beslist één met een scherp randje.


 

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde veilingmeesters worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel