Inspiratie

Waarom je nu in Dinky Toys moet investeren

Vroeger, in een tijd dat er nog geen Playstations en Iphones bestonden, speelde men nog gewoon met ouderwets speelgoed zoals modelautootjes. Een prachtig voorbeeld daarvan waren de Dinky Toys, en die zijn vandaag de dag een hoop geld waard!


De geschiedenis van de populaire miniatuurautootjes gaat terug naar 1934. De fabriek stond in Liverpool en vanuit daar werd het over de hele wereld geëxporteerd. In 1971 moest de fabriek haar deuren sluiten en werden er geen originele Dinky Toys meer gemaakt. Dit maakt ze tegenwoordig erg zeldzaam en gewild. Dat blijkt wel uit de resultaten van de Dinky Toys veiling van Catawiki. Hoeveel zou het onderstaande miniatuurvoertuig bijvoorbeeld opleveren? Klik snel op de links om het te ontdekken.



Dinky Toys Citroën No. 586 (schaal 1/48)



Dinky Toys Mercedes-Benz Mini-Bus (schaal 1/43)


Peugeot J7 Dincy €459.jpg

Dinky Toys Peugeot J7 (schaal 1/43)


De autootjes van Dinky Toys worden dus niet meer gemaakt en dat maakt ze zo ontzettend waardevol voor verzamelaars en liefhebbers. Nog steeds zijn verzamelaars druk met het compleet maken van hun verzameling. Heb jij ze nog liggen in een oude doos op zolder? Bied ze aan op één van onze veilingen en verdien nog tientallen euro’s aan jouw oude speelgoed!






Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu