Bijzondere kavels van deze week

Van blonde pin-upgirl tot strijdlustige oma

Wie kent de naam Brigitte Bardot niet. Als frivole pin-upgirl brak ze internationaal door en vormde ze hét icoon van de jaren vijftig. Bewonderd om haar mooie uiterlijk en jeugdige sexappeal, werd ze door velen dan ook de Franse Monroe genoemd. Brigitte Bardot is ondertussen in de tachtig en niet meer bezig met haar uiterlijk. Als strijdlustige oma maakt ze zich hard voor het verbeteren van het welzijn van menig dier. Ontdek haar verhaal aan de hand van een aantal zeldzame foto's die nu bij ons in de veiling zitten.

1956. De ontdekking van een wereldster
Brigitte werd op 28 september 1934 geboren in Parijs. Omdat ze gek was op dansen volgde ze een opleiding aan de dansacademie, wat ze bekostigde met een bijbaan als model. Toen ze in 1950 als covergirl op Elle Magazine stond werd ze pas echt ontdekt. Twee jaar later speelde ze dan ook in haar eerste film. Haar echte doorbraak was echter in 1953 op het filmfestival van Cannes, waar ze op bijna elke foto stond die de paparazzi maakte. Ze werd voornamelijk geroemd om haar jeugdige look en sexappeal.

1960-1969. On top of the world 
In de jaren 60 beleefde Brigitte haar hoogtijdagen als actrice. Ze speelde in talloze films met onder andere Jeanne Moreau. Ook in de muziekwereld werkte ze samen met een vele beroemdheden. Samen met Serge Gainsbourg bracht ze de nummer ‘Harley Davidson’ en ‘Bonny and Clide' uit.1970-1973. Bioscoopafscheid
In de jaren zeventig kon Brigitte haar succes uit de jaren daarvoor niet meer evenaren. De Franse diva was ook niet meer zo geïnteresseerd in de filmsuccessen. In 1973 besloot ze op veertigjarige leeftijd te stoppen met het werk als actrice en focuste ze haar aandacht op de dieren van deze wereld. Nu vandaag de dag ontbreekt het haar nog steeds niet aan pit en levenslust. De strijdlustige oma voert op haar 81ste nog steeds een verbeten strijd voor het welzijn van menig dier.

Elke week organiseren wij een Kunstfotografie Veiling, met onder andere foto's van Brigitte Bardot!

Veiling bekijken

 

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 35.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!