Interviews

Een kijkje achter de schermen

Elke week worden er duizenden bijzondere objecten geveild op Catawiki. De veilingen worden met veel zorg samengesteld door onze gespecialiseerde veilingmeesters. Maar hoe gaat dat eigenlijk allemaal in zijn werk? We nemen je mee achter de schermen van Catawiki en vroegen Mike Saffrie, veilingmeester movie memorabilia, naar de 3 meest bijzondere objecten die hij ooit in zijn veiling heeft gehad.

“Dat ene item lanceerde mijn carrière bij Catawiki.”

Vorig jaar april begon Mike Saffrie als veilingmeester bij Catawiki. Het was meteen raak. Eén van zijn eerste objecten die hij bij Catawiki taxeerde was namelijk een gesigneerd script van de populaire tv-serie Game of Thrones. Mike verzamelt zelf handtekeningen, dus dit was een fantastisch object om zijn carrière bij Catawiki mee te beginnen. ''Het was een fantastische veiling, met één van de heftigste biedingsstrijden op Catawiki ooit.'' Het script werd wereldnieuws, net als Mike zelf overigens. Voor verschillende grote nieuwssites werd hij geïnterviewd. “ Dit item lanceerde letterlijk mijn carrière bij Catawiki.”Kurt Cobain’s linkshandige Fender gitaar

Naast het verzamelen van handtekening is Mike ook weg van muziek. Dat Henk Westbroek zijn verzameling popkunst via Catawiki verkocht, was dan ook een memorabel moment voor Mike. Het pronkstuk van de veiling was een originele en gesigneerde linkshandige gitaar van Kurt Cobain (Nirvana). Mike vertelt dat Henk deze gitaar rechtstreeks van Courtney Love, de vrouw van Kurt Cobain, kocht. ''Ik vind het zo gaaf en bijzonder dat ik dit object op mijn veiling heb gehad, dat geeft je adrealine.''Marilyn Monroe in de veiling?

Begin dit jaar organiseerde Mike een speciale Film Props & Kostuums veiling. ''Het Hollywood museum in Belgie zocht voor een groot deel van zijn collectie een nieuwe bestemming. Dit resulteerde in een grote film props & kostuum veiling''. De veiling bestond uit vele topstukken zoals de hoed en wandelstok van Charlie Chaplin, een cowboyhoed van Larry Hagman (JR Ewing) uit de hit-serie 'Dallas', een compleet pak van Al Pacino en een overhemd dat Will Smith droeg in de film 'Hitch'. Eén van de topstukken was een paar door Marilyn Monroe gedragen kostuum-oorbellen. ''Ik werkte heel nauw samen met de aanbieder van de objecten, dat was fantastisch omdat we beide een passie voor film memorabilia delen.''

Benieuwd wat voor veiling Mike deze week heeft samengesteld? Bekijk dan snel de Movie Memorabilia veiling van deze week.

 

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 35.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!