Koop en verkoop speciale objecten in onze veilingen
Alle veilingen

Openingstijden klantenservice

Of bel het internationale nummer +31 85 8881 501. Voor het internationale telefoonnummer gelden de tarieven van uw telecom provider.

U vindt een antwoord op veelgestelde vragen op Help

Bijzondere kavels van deze week

Panini als belegging

De voetbal-stickers van het Italiaanse bedrijf Panini zijn al jaren onlosmakelijk verbonden met het EK en WK voetbal. Vele generaties zijn opgegroeid met het verzamelen en ruilen van de Panini-stickers van beroemde voetballers. Nog steeds zijn de stickers een rage en gaan ze als warme 'Panini-broodjes' over de toonbank. Catawiki heeft dan ook een goede tip: bewaar Panini-stickers, ze kunnen wel eens heel veel waard worden...

Dat deze Panini-stickers een goede belegging zijn, blijkt wel uit onze Panini veiling. Recentelijk kon daar worden meegeboden op de heilige graal onder de voetbalplaatjesalbums: het allereerste album van het WK voetbal in Mexico (1970). Het hoogste bod kwam uiteindelijk uit op 3.000 euro. Absoluut geen slecht rendement voor bijna 300 stickers. In onze speciale EK Panini themaveiling wordt er momenteel al meer dan 60 euro geboden op één ongeopend pakje stickers van het EK van 1984, dat net als dit jaar in Frankrijk wordt gehouden.

Het volledige WK Mexico album

Naast de oude Panini-stickers zijn de nieuwe stickers ook zeer gewild. Zo werden er tijdens het afgelopen WK in Brazilië liefst 300.000 stickers gestolen in Rio de Janeiro. In theorie kunnen de dieven hiermee 468 albums vullen, wat gelijk staat aan 1.5 miljoen euro. De jonge verzamelaars onder ons zien de waarde van de Panini-stickers ook al in. Op een Belgische basisschool werden de plaatjes verhandeld voor soms wel 10 euro per sticker. Gevolg? De school besloot de stickers te verbieden.

Op zoek naar dat éne ontbrekende Panini-plaatje of een volledig album? Bekijk snel onze wekelijkse Panini veiling en onze speciale EK voetbal Panini veiling. Elke donderdagavond loopt de wekelijkse Panini af. De EK voetbal Panini veiling loopt nog tot en met zondag 19 juni.

 

 

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde veilingmeesters worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel