Alle veilingen

Openingstijden klantenservice

Of bel het internationale nummer +31 85 8881 501. Voor het internationale telefoonnummer gelden de tarieven van uw telecom provider.

U vindt een antwoord op veelgestelde vragen op Help

Interviews

Zwemkleding door de jaren heen

Vandaag (21 juni) is het eindelijk zover, de start van de zomer! De tijd van zon, zee, strand komt steeds dichterbij. Reden genoeg om een speciale veiling te organiseren met exclusieve en vintage badmode. Maar hoe zit het eigenlijk met de geschiedenis van de badkleding? Wij zette voor u de trends door de jaren heen op het gebied van badmode op een rij.

In de negentiende eeuw heerste er duidelijk nog een andere cultuur en dat was terug te zien op het strand. Vrouwen moesten op het strand hun lichaam zoveel mogelijk bedekken. Er mocht dan ook op geen enkel plekje stukje huid te zien zijn. Het ging zelfs zover dat men gewichtjes aan de onderkant van de zwemkleding plaatste, zodat de kleding niet omhoog dreef zodra een vrouw het water in liep.

Vanaf het begin van de twintigste eeuw werd de zwemkleding steeds kleiner. De West-Europese landen en Australië liepen hierin duidelijk voor op de Verenigde Staten. Dat werd pijnlijk toen Annette Kellerman, een Australische zwemster, met haar zwemkleding een dagje naar het Amerikaanse strand ging. Het destijds controversiële badpak werd niet gewaardeerd door de Amerikaanse politie. Gevolg? Ze werd gearresteerd door de politie.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog leidde rantsoenering van materialen er toe dat ‘overbodige’ delen van zwemkleding werden weggelaten. De populariteit van de zwemkleding steeg hierdoor enorm.

Na de Tweede Wereldoorlog was tijdens een modeshow in Parijs de eerste bikini te zien. Leuk feitje is dat de naam ‘bikini’ van de eilandengroep Bikini Atoll komt. Hier experimenteerden de Amerikanen in de periode na de Tweede Wereldoorlog met atoomwapens. De bikini werd zo genoemd, omdat deze hetzelfde explosieve effect zou hebben als nucleaire wapens...

Bezoek snel onze speciale bikini en strandkleding veiling of neem een kijkje op onze wekelijkse fashionveiling.

 

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde veilingmeesters worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel